,,Monstrul din Caracal” – președinte!

in Editorial

Motto: ,,Ca urmare a credu­lităţii lor, mulţimile sînt uşor excitabile şi nu pot fi convinse prin argumente. (…) Un delict generalizat devine curînd un drept”. Gustave Le Bon (,,Psihologia mulţimilor”)

Nu mi-a plăcut niciodată Alexandru Cum­pănașu. Arogant, băgăcios, certăreț, schim­bător – și mai ales vector de influență al acelui Occident care ne vrea supus ,,valorilor” lor, cu atît mai mult cu cît calcă peste noi, inclusiv prin susținerea ,,statului de drept” creat de Băsescu. În plus, conexiunile lui cu personaje din Ambasada SUA, lipirea de banii guvernamentali ai PSD, cu schimbarea de orientare totală… Mă rog, un personaj pe care l-am cunoscut în 2005, cînd era doar un ong-ist ,,găozar” (cum spunea ex-modelul său, Băsescu), dar dorea să ,,verifice” și să dea lecții parlamentarilor. De atunci, personajul a țipat pe la ,,Realitatea” lui Gușă și Rareș Bogdan, pentru ca brusc să aibă emisiune la ,,Antena” lui Voiculescu și Gâdea!

Bref, nu v-ați aștepta ca eu să-l susțin pe Cumpănașu. Și totuși o fac. Pentru că Alexandru Cumpănașu e cel care, acum, pune în mișcare statul, nu-l lasă să stea ascuns în spatele buruienilor – ca niște tentacule monstruoase! – care au crescut în acești 30 de ani! Și care, iată, vor să ne cuprindă cu totul! Bun Cumpănașu! E o secvență care s-a mai întîlnit – cea a ticălosului rănit, care se întoarce și vînează ticăloșia! Nu pot să spun că Alex Cumpănașu e un ticălos; e doar un ins care a crezut că ticăloșia, lipsa de scrupule, îți aduce succesul în viață. Și i-a adus – pînă cînd ticăloșia generalizată, a-tot-otrăvitoare, i-a atacat familia! Cum zice fostul său amic – a fost nevoie să moară oameni pentru ca… Nu mai continui! E monstruos! Cum monstruos este ca, în plină criză a uciderii adolescentelor, președintele Iohannis să își facă postere electorale alături de… copile!

Nu sînt printre cei care îl asociază pe Iohannis cu Adolf Hitler – nici chiar datorită retrocedării bunurilor unei organizații naziste! – dar un fapt e cert: monstrul de la Berlin își făcea propagandă pozînd cu… fetițe! Asemănarea e incidentală, dar frapantă… monstruoasă! Și nu, cu toate păcatele lui, Iohannis nu cred că e un monstru – ci lumea care a generat (co)incidența este una monstruoasă!

Este lumea care l-a făcut pe ne-monstrul Iohannis să comită fapte monstruoase – începînd cu susținerea sistemului încarcerării nedrepte, abuzive și ilegale, a unor oameni, distrugîndu-le viața, familiile! Nu mă refer doar la Liviu Dragnea, ci la sutele și miile de arestați ,,preventiv” abuziv, în timp ce, iată, rețelele de prostituție cu minore funcționau fără probleme! În timp ce adolescente erau șantajate, sechestrate și livrate forțat militarilor ,,parteneri strategici”! A fost dosar pe tema asta, au fost și condamnări… dar ale românilor, de americanii care au plătit să pîngărească adolescente nu s-a atins nimeni! Da, cazul a fost făcut public înainte de Iohannis, în 2012, dar, ce să vezi, funcționa fix același ,,Sistem” pe care Iohannis l-a susținut! Fix același ,,stat paralel” cu care se lupta Dragnea – iar Iohannis îl taxa drept ,,penal care inventează pentru a scăpa de Justiție”. Cînd monștrii acționau – cine era procuror general? Laura Codruța Kövesi! Cînd proxeneții au fost condamnați, cine era procuror general? Tibi Nițu! Pe cine au apărat și susținut Iohannis, Ambasada SUA și Bruxelles-ul? Pe Kövesi! Pe cine a distrus și demis Sistemul cu Iohannis în frunte? Pe Tiberiu Nițu! Quod erat demonstrandum…

Așa cum spuneam, poate că fiecare dintre cei care au făcut abuzuri și au distrus vieți nu sînt monștri, ci doar au comis fapte monstruoase – dar lumea care îi aduce în frunte și îi pune să comită, ei bine, da, este o lume monstruoasă!

Da, este aceeași lume care a dus la apariția tuturor teoriilor genocidare, a războaielor ,,sfinte”, a masacrelor ,,preventive”, a ,,pagubelor colaterale” etc. etc.  Și da, e lumea de azi, o continuare a monstruozității care însoțește omenirea, de la începuturile ei, din păcate canibale și exterminatoare de populații întregi.

Și da, lumea monstruoasă și-a ales majoritatea monștrilor din frunte… democratic! Adică imbecilizată și apoi stîrnită de interesele lumii monstruoase, populația și-a ales monștrii! Stau și mă întreb care dintre cei ce au comis nenorociri a fost tiran – și nu dictator? Diferența e uriașă, tiranul e un uzurpator, ocupă ceva ce nu i se cuvine prin vreo legitimitate – pe cînd dictatorul e impus de o situație limită, prin voință democratică!

Uitați-vă în jur – ați văzut tineri, și nu numai, cerînd pușcărie, agitînd pancarte cu spînzurători, proferînd amenințări și insulte cumplite – și asta fără a ști exact de ce fac asta?… Da, ați văzut! Asta se numește lume monstruoasă și generează monstruozitate – și aduce în frunte monștri! Cum a început Băsescu? ,,La țepe, băieți, în Piața Victoriei!”. Și a creat ,,Sistemul”, aducînd lumea monstruoasă la putere! Și în cazul lui Băsescu, la fel ca în cel al urmașului său, Iohannis, monstruos este că ei, personaje înnegrite pe fapte detestabile, au reușit să înnegrească societatea, convingînd-o că negrul a alb! Că el, jepcarul Traian, e curat și anticomunist! Că el, jepcarul de case, angrenat în samsarlîc de copii – el, Iohannis, este garantul… statului de drept! Nu este monstruos asta? Nu destul – iar istoria ne-o arată, iar ,,evoluția” societății noastre o confirmă! Concret, pe vremea lui Băsescu nu am văzut societatea mutilată de fenomene de massă de tip ,,pușcărie” și ,,spînzurători”! Nu am văzut potopul de amenințări cu moartea, incitări la revoltă și distrugere ca pe vremea lui Iohannis – și nu l-am văzut pe Băsescu coborînd în stradă și incitînd lumea! Oare lumea își dă seama unde a ajuns? Cred că nu.

Și cred că nu înțelege că următoarea variantă pe care lumea cea monstruoasă o va scoate la suprafața mlaștinii otrăvite va fi o creatură mai apropiată de formula monstrului. Pînă cînd, într-un final, îl va scoate chiar pe acela! Să nu uităm că, într-un fel, România a avut parte de așa ceva – sau ceva prin apropiere. S-a numit Carol al II-lea și a încurajat crima politică, execuția (fizică) politică, discriminarea și excluderea pe criteriu rasial, corupția economică și morală la cel mai înalt nivel, lovitura de stat și tirania – cu rezultatul final al destabilizării țării, căderii în capcana războiului, pierderea unei părți a teritoriului și a unui număr uriaș de vieți omenești! Ce se întîmplă acum cu Carol al II-lea? A fost readus în țară și înmormîntat cu onoruri, alături de familia regală! Dar și în proximitatea concubinei, împreună cu care a dus o viață de nemernicie! Dar ce se întîmplă cu cel care a apărat și ridicat România, redîndu-i suveranitatea și făcînd-o mai puternică și importantă decît oricînd? Nicolae Ceaușescu este în continuare acuzat de ,,genocid” și alte minciuni ticăloase! Genocid – el, care prin reglementarea avorturilor a salvat circa 15 milioane de vieți! În schimb, acum sîntem în primele rînduri din lume la capitolul libertate la uciderea nenăscuților, cel mai mare păcat în fața lui Dumnezeu, cum avertizează sfinții părinți!

Ne mai mirăm de Gheorghe Dincă ot Caracal? Dincă e reprezentativ pentru ceea ce ne așteaptă, în viitor! Nu știu cît de apropiat, dar nu foarte îndepărtat!

Se spune că Dincă ar fi ucis una sau mai multe adolescente! Fizic! Dar se știe și se acceptă că sînt zeci de mii de adolescente ucise anual moral, mental și mintal, prin pîngărirea lor, prin pervertirea lor, prin traficarea lor ca prostituate – sau chiar prin obligarea lor la crima cumplită a avortului! Îi pasă cuiva de cîte zeci de mii de adolescente ajung în aceste situații? Nu! Cum nici în acest caz, dacă nu ar fi fost neplăcutul (de mine) Cumpănașu, nu s-ar fi sesizat mai nimeni!

Cum la fel, fără un incident de tip Cumpănașu, ,,ticălosul rănit”, nimeni nu se va sesiza cînd alde Dincă va fi propus și va ajunge președinte! Da, Dincă – președinte! Păi au vrut populația și stăpînirea străină un om moral și patriot ca Vadim Tudor? Nu, l-au vrut pe Ion Iliescu, ,,regizorul” din 1989 și 1990! ,,Regizorul” execuției marelui președinte Nicolae Ceaușescu! ,,Regizorul” privatizărilor, al pierderii economiei! L-au vrut pe Băsescu, ,,regizorul” pierderii suveranității și al ,,statului paralel”! I-au vrut pe Ion Rațiu, pe Radu Câmpeanu?… Dovada istorică e clară: marii oameni nu ajung în frunte, ci reprezentanții monstruosului – întru pregătirea venirii lui, a adevăratului monstru! Pregătiți-vă, vremea lui Dincă e aproape! Pare că alunec în eshatologic, dar… recitiți ce am scris și uitați-vă mai bine împrejur… și în lăuntrul vostru!

P.S. Mă uit la cifrele de audiență ale televiziunilor și la traficul presei – o întrebare deloc absurdă îmi vine brusc: oare ar putea trăi această lume fără ,,cazuri” de tip Dincă?…

DRAGOȘ DUMITRIU

Păreri și opinii