Muntele Calvarului

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Mărturisesc.

L-am văzut cu ochii, l-am auzit cu urechile vreme de mai bine de 40 de ani. Cea mai mare parte din acest răstimp am fost împreună, fizic, sau cu gîndul. Sînt martor că, vreme de mai bine de 4 decenii, Vadim a mers pe un singur drum.

A urcat muntele Calvarului şi ultimele 3-4 trepte, de lemn, ale Golgotei.

Calvarul şi locul supliciului lui Corneliu Vadim Tudor, Golgota, s-au numit România şi Naţionalismul Românesc.

Plin de viaţă mereu, mereu în combustie extremă, luîndu-şi mereu ca martori oameni mari şi Istoria, pentru a putea justifica Viitorul, a făcut o gazetă, „România Mare“, iar gazeta, ea, şi numai ea, a născut un partid. Ieri, o prietenă comună a lui Cornel şi a mea, americancă, îmi scria comentînd dezbaterile actuale ale Partidului Republican, pentru alegerea candidatului lor la Prezidenţiala 2016: „Donald Trump aminteşte de Corneliu Vadim Tudor. Ambii bărbaţi mari, solizi, cu părul lung, foarte inteligenţi, dornici şi unul şi celălalt să spună lucruri pe care alţii nu îndrăznesc să le spună, mergînd amîndoi, uneori, prea departe. Ambii slobozi la gură, deşi Trump este mai reţinut decît a fost Cornel în unele chestiuni. La ei, cea mai importantă a fost şi rămîne charisma. Cei doi au fost şi sînt tipul de bărbaţi care, odată intraţi într-o încăpere, toată lumea era conştientă că sînt prezenţi acolo, apoi au dominat audienţa şi au radiat împrejur megaenergie“.

Interesul Naţional a fost crucea suită cu trudă de Vadim în vîrful Muntelui.

Au trecut anii. Peste 40, scurşi de la bucuria sclavilor liberi de Saturnalii, Eugen, celălalt Eugen, Mihai, Cornel şi Puiu, adică de la cartea lui, „Saturnalii“, şi pînă la tăcerea de Vinerea noastră Mare, vinerea de 11 septembrie, cînd ne-am văzut şi am băut ultimul pahar de vin roşu împreună în lumea asta. 40 de ani au trecut, cu „extremismul“ său, cu demonizarea şi defăimarea inventate, tocmite şi plătite de interese străine, 30 de arginţi pentru lacomi şi ameţiţi locali. Şi pe urmă, după reîntoarcerea sa, cuminte, acasă, alături de Eugenia şi Ilie, a sosit fulgerătoare, MÎNIOASĂ ca Dumnezeul evreilor din Biblie, confirmarea strădaniei sale de o viaţă.

În numai 72 de ore, au venit mărturisirile altora despre viziunea sa corectă de 40 de ani.

Duminică, 3 zile după joia neagră, un sondaj mass-media francez a indicat că partidul naţionalist Frontul Naţional al lui Marine Le Pen va cîştiga lejer, din primul tur, alegerile regionale din Franţa, cu 37%, faţă de republicanii lui Xavier Bertrand, creditaţi cu numai 26%, şi socialişti – 21%.

Frontul Naţional este unul din principalele partide naţionaliste europene, iar întemeietorul lui, Jean-Marie Le Pen a fost un prieten al lui Vadim, s-au întîlnit de multe ori la Paris. Bătrînul l-a vizitat acasă, în România.

În Grecia, tot duminică, deci tot numai 3 zile după joia neagră, Alexis Tsipras şi partidul său naţionalist de stînga, Syriza, au repurtat un alt triumf, după cel din ianuarie trecut, şi au revenit la guvernare, obţinînd 36% din voturile la alegerile generale. „Acestă victorie aparţine poporului şi celor care visează un viitor mai bun. Se deschide calea luptei“, a spus liderul grec după anunţarea rezultatelor votului. Sună foarte asemănător cu un citat mai vechi din Vadim…

Mărturisirea cea mai de seamă vine, însă, de la un adversar neînduplecat al lui Corneliu Vadim Tudor.

La numai o zi după joia neagră, vineri, 18 septembrie 2015, marele adversar al României Mari din toate timpurile, Marko Bela, a afirmat în bastionul maghiarimii din România, la Tîrgu Mureş, cităm: „Mă tem că nu Europa Unită se va întări, ci se vor întări statele naţionale pe care, de-acum cîţiva ani, am sperat să le demolăm“.

Gura păcătosului a mărturisit, Marko Bela adevăr a grăit: Europa Unită nu se întăreşte, statele naţionale se întăresc, speranţa UDMR să demoleze Statul Naţional România eşuează, iar naţionalismul învinge, de la Atlantic la Urali.

În Europa, statele naţionale şi naţionalismul aparţin viitorului. Şi, odată cu ele, Vadim. Şi, odată cu Vadim, românii.

Radu Toma

COMENTARII DE LA CITITORI