Murdărirea simbolurilor naţionale trebuie urgent pedepsită!

in Editorial

Motto: „Iarba rea din holde piară!/ Piară duşmanii din ţară!”

    (Vasile Alecsandri)

Scriam săptămîna trecută despre mesajele sinistre, triviale… Trăim vremuri pe care nu ni le puteam imagina. Insultele triviale au devenit curente nu doar în limbajul politicienilor, dar ele sînt postate peste tot – în spaţii publice, la fel ca pe internet, iar mai nou şi pe simboluri naţionale!… Nu se mai ţine seama dacă sînt adresate unor femei, unor grupuri sociale, unor categorii de vîrstă!… E libertate, spun cei care le promovează – sînt fericiţi în imbecilitatea lor! Au făcut dreptate în ţară şi au rezolvat „occidental” problema! Pe 10 august sînt aşteptaţi mulţi din „diaspora” care… ce vor face? Îşi vor striga ce au în cap „Muie!”.

Dar, se întîmplă şi un fenomen pozitiv – mesajele obscene la adresa PSD şi a unor politicieni au stîrnit revolta multor oameni de atitudine. Iar faptul că violenţa verbală şi neruşinarea exprimărilor ating cote maxime chiar în anul Centenarului este un factor care măreşte revolta. „Singurul lucru pe care o să ni-l amintim din penibilitatea asta de Centenar o să fie cum un an întreg românii ne-am dat m*uie unii altora în toate părţile, în toate direcţiile”, declară cunoscutul sociolog Mirel Palada.

Bieţii oameni de grotă cel puţin nu involuau spre cretinism, dovada e că specia umană a dat mari artişti, oameni de ştiinţă… Or, oamenii „grotei” pro-occidentale merg exact în sens invers! Ce e mai scabros devine „creaţie”! Ce e mai obscen devine „stil”, ce e mai de prost gust, mai lipsit de educaţie, de respect, devine „viaţă la maxiiiiim”! Cum te simţi? „Super tareeee!”. Cum e aici? „Ssssuuuuuper!”. Şi cam atît. În rest, bîţîială patologică, idoli şi modele demne „să-i împarţi în două cete, de nebuni şi de mişei” – o cădere umană totală şi periculoasă. Ei sînt viitorul? Da, dar sînt şi cei care îţi vor da în cap dacă nu eşti „pro” – deocamdată o fac pe Internet, fără a ţine seama de ceva, de la gen, la vîrstă, de la pregătire (vizibilă prin exprimare) pînă la argument. Iar mîine, dacă ne vedem pe stradă, riscul de a-ţi da în cap la propriu e maxim. Întrebaţi orice psiholog, sau chiar orice poliţist care lucrează la prevenţie. Aceste manifestări non-fizice afectează creierul, iar transpunerea lor prin intermediul encefalului este pasul următor, dar sigur, într-o proporţie covîrşitoare! Scriam mai sus cuvîntul „argument”. Fuck, ce e aia? „Muie, bă!”. Ei, şi aşa am ajuns la cel mai nou model adus din occident, „Muie”. Recunosc, e un cuvînt folosit de multă vreme pe stadioane, dar nu excesiv. Adică pe vremea mea „Huo” era dominant, iar prezenţa femeilor în tribună încă mai avea un efect de domolire a pornirilor verbale specifice masculinităţii exacerbate. S-au dus vremurile acelea, ca şi frumosul şi ţara din muzică, iar acum avem „muie” everywhere! Sînt personaje pe Facebook care şi-au făcut un obicei ca zilnic (sau de mai multe ori) să posteze ceva cu „Muie PSD”, „Muie Dragnea” şi alte postări din astea cretinoide, semn al unei imbecilizări cronicizate; dar imbecilizarea este cu atît mai mare, cu cît vezi o mulţime de „like”-uri, semn că şi altor imbecili le-a plăcut „muia” respectivă!

Era firesc deci pasul următor – un cretin plecat prin Occident a înmatriculat o maşină cu indicativul „Muie PSD”! Mediul online a vuit, dar nu de repulsie, ci de aprobare, de preluare a măreţului gest! Să nu exagerez – au fost foarte mulţi care au respins cretinismul, dar fenomenul preluării mizeriei ca un model de atitudine a fost uriaş! Televiziuni au făcut emisiuni sub semnul „uite ce curaj”, diverşi „orlatori” (nu oratori), şarlatani în viaţa de zi cu zi, au ridicat în slăvi gestul, ba chiar o revistă „de cultură”, finanţată din banii statului, a dedicat articole pozitive acelui demers ruşinos pentru noi, ca naţiune! Desigur, peste cîteva zile, un alt idiot a scris pe cîmp, arînd cu tractorul, „crezul pro-Occidental”. Da, fiindcă despre asta e vorba – opoziţia şi facţiunile „pro-Occidentale” au renunţat la a-şi mai bate capul cu programe, propuneri alternative, obiective politice – nu, gata, au ajuns la chintesenţă: „Muie PSD”! Asta sînt ei, de fapt, asta e Occidentul – o mare „Muie”!

Citeam recent o declaraţie a unui şef de asociaţie de agricultori, cultivatori din minunata zonă fructiferă Voineşti: murim fiindcă aţi acceptat embargo-ul occidental asupra Rusiei, spunea omul, nu ne putem vinde fructele nici în vest, nici în est, iar Occidentul ne-a invadat cu produse proaste, dar ieftine! Acelaşi Occident care ne impune cumpărarea de arme inutile şi la suprapreţ, care ne-a cerut desfiinţarea armatei, a distrus ultima industrie rămasă generînd criza economică, ne impune diplomaţia păguboasă şi supunerea totală, mai ceva decît Poarta otomană! Nu iubesc PSD, nu mai cred în soluţiile lui Liviu Dragnea, dar acest „Muie PSD” nu e adresat doar partidului respectiv, ci e o insultă pentru toată România! Faptul că unii dintre cei care proferează insulta sînt români, puţin contează – imbecilii pot fi autohtoni, dar, aşa cum spuneam, această imbecilizare s-a realizat şi se implementează prin tiparul Occidental. Toate aceste cuvinte scabroase, care creează un sistem de exprimare şi, implicit, de gîndire, alterează şi schimbă mediul, societatea în ansamblul ei, o distrug! O naţie de „ţigani”, aşa ni se spunea şi ne supăram, dar acum chiar devenim, chiar ne transformăm într-o naţie de ţigani. O „ţigănie”, nu raportat la etnie, ci la comportament, aşa cum şi dex-ul îl indică: „Faptă, manieră condamnabilă, gălăgie, hărmălaie, scandal”, descria dex-ul din 1998. Deci, dacă ar fi să ne luăm după această definiţie, acum devenim mai rău decît o ţigănie, iar asta la nivel de oameni cu pretenţii! Mihai Şora, Victor Rebengiuc, Liiceanu – nu mai zic de varii cîntăcioşi – toţi au preluat „Muie” ca fiindu-le a lor. Păstraţi-o, dar!

Îmi cer scuze că am reprodus aceste expresii, pe care personal nu le folosesc nici pe pagina de Facebook, dar încerc să trezesc cititorii dintr-o stare gravă; dacă nu se face ceva, societatea va fi imbecilizată cu totul, iar Occidentul va avea ce pare că îşi doreşte – o ţară căreia să-i ia resursele, cu populaţie imbecilă, care să cumpere scump şi inutil, dar şi să muncească relativ gratis. Şansa este una singură – o reorientare către un naţionalism tradiţional şi, implicit, respingerea şi pedepsirea fermă a tuturor manifestărilor care duc la distrugerea naţiunii. Nu au decît să-şi ia „Muie” la ei, în Occident.

DRAGOŞ DUMITRIU

 

Occidentul ne ajută din nou – ne dă modelul „MUIE“!

Păreri și opinii