Muzica, între Dumnezeu şi Satana (4)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

DIABOLUS IN MUSICA (3)

Ce urmăresc creatorii şi cîntăreţii grupurilor rock cu muzica lor? Să ne încînte doar urechile şi inima? Le dăm cuvîntul, ca să ne explice ei înşişi. Revista ,,Rolling Stones” declară deschis: „Rock-ul e mai mult decît muzică, este centrul energiei unei noi culturi şi al unui tineret în revoluţie”. George Harrison, fost membru al formaţiei Beatles: „Muzica noastră constituie principalul interes al tineretului modern. Nu are nici o importanţă faptul că bătrînii nu o ascultă, fiindcă ei şi aşa sînt terminaţi”. Graham Nash: „Muzica pop este un mijloc de comunicare, ce condiţionează gîndirea persoanelor care o ascultă. Cred că şi muzicienii, cu această muzică, se bucură de un avantaj fantastic. Noi vom putea să conducem lumea… avem la dispoziţie puterea necesară”. Mick Jagger, din formaţia ,,Rolling Stones”, supranumit ,,Luceafărul rockului”: „Noi ne străduim mereu să dăm o direcţie gîndirii şi voinţei persoanelor, şi cea mai mare parte a grupurilor face acelaşi lucru”. Anarhicul Jerry Rubin, în best-sellerul său ,,Do It” (Faceţi-o): ,,Elvis a trezit trupurile noastre, schimbîndu-le complet, pătrunzînd cu căldură în interiorul lor; ritmul învăluitor făcea să răbufnească toate pasiunile care fuseseră respinse şi ţinute în frîu. Bancheta din spate a maşinii era teatrul revoluţiei sexuale, în timp ce radio-ul maşinii servea de medium pentru această rebeliune. Rock-ul a marcat începutul revoluţiei. Am reunit, într-un tot, o viaţă politică nouă cu un stil de viaţă psihedelică. Modul nostru de a trăi, spiritul nostru acid, vestimentaţia noastră freak, muzica noastră rock, iată adevărata revoluţie”.

Ci ne mîntuieŞte de cel rău (1)

Nenumărate sînt dovezile care arată limpede că marile staruri ale rock’n’roll-ului s-au consacrat în mod liber Satanei. Iată 3 cazuri evidente. Alice Cooper, al cărui nume adevărat era Vincent Fourier, mărturiseşte: „Acum cîţiva ani, am mers la o şedinţă de spiritism, unde Norman Buckley s-a rugat ca spiritul să se facă auzit. În cele din urmă, spiritul s-a arătat şi mi-a vorbit. Mi-a promis mie şi grupului meu muzical glorie, dominaţie mondială în muzica rock şi bogăţie din abundenţă. Singurul lucru pe care acel spirit mi l-a cerut a fost să-i ofer trupul, pe care el să-l domine. În schimbul stăpînirii trupului meu, am devenit celebru în lumea întreagă. Pentru a face acest lucru, mi-am însuşit numele cu care spiritul s-a prezentat la şedinţă. Sînt, aşadar, recunoscut pe plan mondial. Bănuiţi despre ce nume este vorba: Alice Cooper“.

Mick Jagger, din formaţia Rolling Stones, s-a consacrat, şi el, Satanei, influenţat fiind de Marianne Faithfull şi de Anita Pallemberg. Aceste două vrăjitoare l-au invitat pe Kennet Anger, el însuşi ucenic al lui Allister Crowley, să-i iniţieze pe Keith Richard şi pe Mick Jagger în toate ritualurile magiei negre.

Jagger s-a dedicat Satanei în cadrul lojei masonice The Order of Golden Dawn (Ordinul Aurorei de Aur), o filială a Iluminaţilor, fondată la 1 mai 1776. Mick Jagger se consideră a fi ,,întruparea lui Lucifer“, fapt pe care îl afirmă deschis în 3 cîntece ale sale: ,,Sympathy for the Devil”, ,,To their Satanic Majesties” şi ,,Invocation of my Demon Brother”.

Ozzy Osbourne, cîntăreţul-star al grupului Black Sabbath, autor şi solist al celebrului ,,Speak of the Devil”, mărturiseşte, cu sinceritate, că nu a compus niciodată muzică fără să fie în stare de transă mediumică: „Mi se pare că sînt un medium, folosit de o forţă din afara mea. Sper să nu fie forţa celui de care mă tem: Satana. Este o forţă supranaturală, care se foloseşte de mine pentru a scrie rock’n’roll-ul. Sper ca această forţă să nu fie aceea a diavolului, a Satanei, dar… cine ştie?“.

Mărturia recentă a lui John Todd elimină orice dubiu cu privire la raporturile care există între magie şi muzica rock: „În toate timpurile, magia a fost practicată pe sunetul beat-ului, care este identic în cultele voodoo şi în muzica rock. Este imposibil de practicat magia fără acest acompaniament”. Iluminaţii controlau atunci ,,The Zodiac Production”, companie al cărei nume, din acel moment, a fost înlocuit cu ,,Atlantic Productions”.

E lucru cunoscut că David Crosby, Nathan Young, Graham Nash, toţi marii producători ai rock’n’roll-ului sînt membri ai unei Biserici satanice şi că majoritatea grupurilor rock este înscrisă într-una sau alta din religiile luciferiene. Ori de cîte ori produc un disc sau se pregătesc să compună cîntece noi, ei cer marilor preoţi şi preotese din templul lor să-şi folosească puterile magice asupra persoanelor, obiectelor sau locurilor, pentru ca puterile demonice să acţioneze asupra lor. Astfel de vrăji pot lua diverse forme, de la o boală la un accident mortal, de la confuzie mintală la autodistrugere.

(va urma)

Preot CLAUDIU DUMEA

COMENTARII DE LA CITITORI