Ne stă în FIRE să trădăm!

in Poanta Săptămânii

Dragnea s-a grăbit cînd a spus că „legea off-shore va trece aşa cum este, în următoarele 3 săptămîni”. Nu a anticipat, sau a uitat, pentru o clipă, cea mai bună orînduială a boierimii româneşti, de-a lungul anilor, respectiv TRĂDAREA!

Este evident pentru toţi cei care privesc detaşaţi şi cu mintea întreagă, că acest scandal generat de Gabriela Firea, împotriva lui Dragnea, în speţă împotriva a tot ceea ce înseamnă PSD, reprezintă de fapt directivele trase de către cei care nu se văd, pentru ca această lege să nu treacă. Firea a fost ori forţată să facă acest pas, ori încurajată, oferindu-i-se promisiuni pentru viitor. Eu, unul, cred că vizita DNA în Voluntari, din 2009, nu a fost chiar lipsită de urmări. Un astfel de dosar, împotriva familiei Pandele, poate că zace pe undeva şi cine ştie ce scrie în el. Să nu uităm că Vâlcov, pe cînd era ministru de Finanţe, a fost acuzat şi arestat, în 2014, pentru un dosar care era finalizat, sau în curs de finalizare, tot de prin 2009.

Cum am spus, Dragnea este în acest moment cel mai vînat politician din România. Sînt extrem de mulţi bani la mijloc. Să nu uităm că pentru resurse naturale – gaz, petrol – se poartă războaie foarte fierbinţi. Noi acum sîntem încă la faza uşoară a războiului. Dacă nu le dăm celor interesaţi ceea ce vor, e posibil să asistăm la lucruri mult mai rele. Politica românească este plină ochi de trădători. Este un fapt, este o realitate. Dacă însă se găseşte vreunul pe lîngă Dragnea care se opune, se trece la ostilităţi. 10 august a fost o primă încercare. Acum urmează mazilirea lui din interior, lucru foarte, foarte probabil.

Teamă îmi este însă că „grupul de la Cluj”, dacă nu va reuşi cu vorba bună, e posibil să se separe de PSD, cu tot cu o bună bucată de ţară. Pentru că, în mod absolut, România este destul de vulnerabilă pe plan extern, şi poate prin oferirea pe degeaba a acelor resurse, putem să ne vedem mai departe, încă 100 de ani, de sărăcia noastră.

Despre „coloana a V-a” din PSD, aceşti „#rezist” social-democraţi, am suspiciuni rezonabile că obiectivele lor sînt cu totul şi cu totul altele decît cele oficiale. Firea, prin falsificarea acelei scrisori semnate de 50 de mari personalităţi culturale ale Bucureştiului, s-a descalificat total, ca om, ca primar, ca politician. Ea, împreună cu ceilalţi doi, probabil doar căţeluşi de companie ai ei, sau doar şantajabili, face jocul unor personaje care, la acest moment, nu susţin interesele României. Acest joc se va finaliza doar după ce legea off-shore se va adopta aşa cum doresc Iohannis şi cei care îl sprijină din afară. Retrimiterea în Parlament a acestei legi, de către Iohannis, nu a fost decît o tragere de timp pînă cînd ea va fi adoptată aşa cum se doreşte. Dragnea, în inconştienţa lui, nu înţelege că nici măcar românii nu îl sprijină în acest demers, darămite membrii PSD. Este singur.

Vă întrebaţi voi, cei care urmăriţi evenimentele prin prisma posturilor TV româneşti, de ce DNA a început să ancheteze ce se întîmplă din 2005, 2006 încoace, şi nu se duce pînă în 1990? Este o întrebare al cărei răspuns ne poate aduce nouă un plus de înţelegere în ceea ce priveşte tot ce se întîmplă acum pe scena politică românească.

Tano

Păreri și opinii