Nicu Alifantis

in Lecturi la lumina ceaiului

Nicu Alifantis este unul dintre cei mai mari artisti români ai ţării. S-a născut în data de 31 mai 1954 în localitatea Brăila, fiind de origine macedoneană.
Pasionat de muzică, acesta ajunge să profeseze în acest domeniu începînd cu anul 1973, avînd studii muzicale în domeniu. În anul 1975, acesta este angajat la Teatrul din Brăila, fiind remarcat de marile autorităţi ale zonei. Puţin mai tîrziu devine membru al Cenaclului Flacăra, fiind apreciat de poetul Adrian Păunescu. Iubitor al genului folk, Nicu Alifantis semnează contracte cu casa de discuri Electrecord, încă din perioada regimului comunist. Numărul concertelor la care a participat cu cel mai mare succes este impresionant, depăşind mai bine de 5.000 de apariţii atît în ţară, cît şi peste hotare.
În anul 1995 acesta fondează trupa „Alifantis&ZAN”, avîndu-i alături pe Virgil Popescu, Sorin Voinea, Răzvan Mirică şi Relu Bitulescu. De-a lungul timpului, acesta a participat activ şi în lumea teatrului românesc, devenind colaborator al teatrelor din întreaga ţară.
În anul 1999 ia fiinţă fundaţia ce îi poartă numele, dorind astfel să promoveze cele mai bune valori muzicale.

COMENTARII DE LA CITITORI