Noi tragem semnale de alarmă încă din 2001

in Lecturi la lumina ceaiului

Poliţia foloseşte muniţie de război împotriva… cîinilor!

 

În dimineaţa zilei de 24 februarie 2001, pe raza comunei Clinceni, de lîngă Bucureşti, s-a întîmplat un eveniment inimaginabil: membrii unui „comando”, alcătuit din 6 maşini, cu înaintemergător de la Poliţie, au împuşcat, cu muniţie de război, toţi cîinii fără stăpîn pe care i-au văzut, inclusiv cîini aflaţi în curţile oamenilor. Printre aceştia, şi 4 cîini care păzeau ferma prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, consilier municipal Bucureşti al PDSR, una dintre „victime” fiind o căţeluşă însărcinată. Localnicii au reţinut numărul unei maşini din acest „convoi al morţii”: o Dacie, înmatriculată B-48-MOV. Am aflat că şi în alte localităţi ale ţării, Poliţia a început să împuşte, din maşini, cîinii comunitari, aşa cum s-au semnalat cazuri la Tg. Jiu, Motru, Brezoi (lîngă Rm. Vîlcea) ş.a.

Această practică, de o cruzime fără margini, este extrem de periculoasă, mai ales datorită faptului că muniţia de război poate lovi şi oameni, în primul rînd copii. În acelaşi timp, lichidarea, cu sînge rece, a unor vietăţi nevinovate ne va descalifica, total, în ochii noştri, ca popor, şi în ochii străinătăţii, care va fi convinsă că România a devenit o ţară barbară. Am primit informaţii că ar exista un contract cu o firmă italiană, care fabrică desuuri sexy, din piele (pentru tot felul de fantezii erotice), în virtutea căruia să se livreze 40.000 de piei de cîini, a cîte 20 de dolari bucata – aşadar, o afacere de 800.000 de dolari. Eu nu ştiu dacă e aşa, dar înclin să cred că vînătoarea împotriva cîinilor are şi motive de ordin financiar.

În această situaţie, am vorbit, telefonic, cu domnii generali de Poliţie Florin Sandu şi Al. Ionaş, pe care i-am rugat să ordone o anchetă şi să dea dispoziţie ca acest război împotriva cîinilor, care încalcă grav Legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei, din 1996, să înceteze imediat. Poliţia este plătită din banii cetăţenilor pentru a-şi face datoria, nu pentru a se transforma în anexă a Serviciului de Ecarisaj, iar poliţiştii nu trebuie să ajungă în situaţia umilitoare de a deveni hingheri!

Fac, de asemenea, apel la premierul Adrian Năstase, la primarul-general al Capitalei, Traian Băsescu, la alţi oameni cu funcţii de răspundere, să pună capăt pogromului dezlănţuit, din senin, împotriva cîinilor, să nu transforme România într-un lagăr de exterminare, fiindcă ne bate Dumnezeu. Cum vor creşte, mai tîrziu, copiii care văd asemenea scene, de o atrocitate cutremurătoare, şi ce acte de sadism pot comite ei?

Eliberatorul Indiei, marele umanist Mahatma Gandhi, spunea: „Gradul de civilizaţie al unei ţări se măsoară prin grija faţă de animale”. Protestez, în nume propriu, dar şi ca preşedinte de partid şi parlamentar european, împotriva masacrării cîinilor fără stăpîn şi cer, cu toată fermitatea, să înceteze această isterie scandaloasă. Exterminarea cîinilor, în vremea Regimului Iliescu-Năstase, e o mare ruşine în existenţa acestui popor şi se constituie într-un sacrilegiu împotriva Creştinismului. În faţa acestor dovezi de satanism, nu-mi rămîne decît să mă rog la Dumnezeu şi să spun: cine nu iubeşte animalele, înseamnă că nu iubeşte nici oamenii…

Corneliu Vadim Tudor

24 februarie 2001

COMENTARII DE LA CITITORI