Nu e România patria suprarealismului şi a teatrului absurd?

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

MUTU L-A ARESTAT PE SURDU!!!

 

În foamea ei animalică după averi, haita flămîndă PNL-PDL a dat iama şi în ograda RA-APPS. I s-a inventat directorului Gabriel Surdu o pretinsă cumpărare de influenţă (?!) şi cătuşele au fost gata! Fireşte că se poate invoca faptul că omul fusese membru PNL, iar soţia lui – deputată a aceleiaşi formaţiuni. Argumentul nu stă în picioare. Numitul Surdu – provenit din rezerva de cadre a UTC – a jucat pe toate tabelele, fiind, mereu, cu cei aflaţi la Putere. Eu, unul, am avut relaţii proaste cu băiatul ăsta, din mai multe motive. De pildă, RA-APPS n-a fost cinstit în privinţa sediului PRM, din Str. Emile Zola nr. 2, pe care Mafia Retrocedărilor l-a înhăţat prin teroare, la 4 ianuarie 2011. Aceeaşi instituţie – unde Elena Udrea a fost… avocată! – mărise chiria acelui spaţiu, brusc, de vreo 6 ori; s-a dus arh. Anca Petrescu în repetate rînduri acolo, pentru a cere explicaţii şi a negocia o sumă mai rezonabilă. Zadarnic. N-am avut bani nici pentru chiria extrem de piperată a spaţiului modest de la Casa Scînteii, pe care l-am primit de la Guvernul Petre Roman în aprilie 1990 şi unde îşi desfăşoară activitatea „România Mare“ şi „Tricolorul“. În urmă cu cca. 2 ani, conducerea RA-APPS a trimis pe capul nostru executorii judecătoreşti, să ne evacueze. Cu mare greutate l-am convins pe Gabriel Surdu să mai aştepte şi să eşaloneze datoria, fiindcă noi sîntem de bună-credinţă şi vom plăti. După cîteva zile, l-am trimis la RA-APPS pe consilierul meu, Florin Bădinici, cu 70.000.000 de lei vechi.

Un personaj ciufut n-a vrut să încaseze banii (?!). Tot felul de şicane, menite să-i elimine pe nepoftiţi din Casa Scînteii. Care, în acest fel, nu-şi mai merită numele de Casa Presei Libere, fiindcă a început să găzduiască nunţi, botezuri şi alte paranghelii.

Dar, vorba ideilor Ciu-Ce, ale lui Kim Ir Sen: una-i una şi alta-i alta. Niciodată n-am amestecat lucrurile şi am păstrat o măsură dreaptă. Arestarea lui Gabriel Surdu prea e cusută cu aţă albă. Miroase a lucrătură de tip mafiot. Am rămas uimit cînd am aflat, de la televizor, că acestuia i se impută că are, în Capitală, un apartament de 100 de metri pătraţi, o şalupă şi nişte acareturi. Carevasăzică, Adriean Videanu, posesor al unui palat de marmură, cum nu au nici marile vedete de la Hollywood, zburdă-n libertate, iar Gabriel Surdu e în arest. Nu e normal. Adevărul va ieşi la iveală atunci cînd vom vedea cine se bate să pună laba pe tezaurul imobiliar al RA-APPS. Deocamdată, eu constat că Mutu’ de la Palatul Cotroceni l-a băgat în lanţuri pe Surdu, de la RA-APPS. O veritabilă mină de aur. Care e fapta de corupţie invocată de Departamentul Naţional… Anticorupţie? Nu e. Cred că nu e nimeni atît de idiot să se uite în gura unui oarecare Bîgiu, care ar vinde-o şi pe mă-sa ca să scape de puşcărie.

CORNELIU VADIM TUDOR

29 aprilie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI