Nu-i mai votați

in Tabletă de scriitor

Sîntem în plină campanie electorală pentru alegerile ale căror rezultate se știu încă de acum un an. Singura dilemă este dacă Iohannis va fi ales din primul tur, sau nu. Din cîte am înțeles, zapînd prin online, KWI pregătește o lovitură devastatoare la nivel electoral, dorindu-și să fie președinte din prima, nu din a doua.

Tu, române, cel care vrei să ieși la vot, o poți face. Dar, așa cum Stalin ne spunea, nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile. Timpul tău este consumat inutil în cazul în care nu ești convins că îl vrei pe Iohannis președinte pentru încă un mandat. Dacă ai altă preferință, mai bine stai acasă. Nu va conta votul tău, așa cum, de mulți ani, părerea ta, române, nu contează. Dar, fă ce ți se spune, mergi la vot pentru că tinerii din ʼ89 de aia au murit, sau pentru că votul este e un drept democratic – aceleași baliverne pe care, din cînd în cînd, în preajma vreunui proces electoral, presa și profeții mediatici falși ți le bagă în cap, chipurile pentru a te responsabiliza.         

Sfatul meu este să nu ieși la vot. Nu! Dar, dacă totuși alegi să ieși din casă, mergi în centrul orașului și spune că nu ești de acord cu modul în care țara este administrată, cu politicienii care fură, cu românii care trădează, nu vrei să ai un președinte turist, așa cum nu vrei să ai un prim-minstru prost. Ieși, române, și spune că nu ești de acord ca președintele să îți impună modul de gîndire, că PSD e un partid la fel de hoț și de bandit ca PNL, UDMR, PDL, USR etc. Ieși, române, și spune că te doare, pentru că nimeni nu va ieși pentru durerea ta. Nu vota, nu îi valida pe cei pe care îi validezi de ani și ani. Nu te mai lăsa manipulat, prostit. Ieși și spune ce te roade.

În țara asta sînt oameni care vor să trăiască într-un stat fără Servicii abuzive și hoți, cu o Justiție oarbă și corectă, cu o legislație justă și puternică și cu o economie care să ne aducă prosperitate. Îi văd, le citesc mesajele și îi apreciez. De ce nu fac ei ceva, dacă sînt cu adevărat cine spun că sînt, de ce nu își strîng mîinile în stradă, de ce nu își aduc nemulțumirile din online acolo unde trebuie și unde ele pot fi auzite?

Ieși, române, și strigă-ți dure­rea, pentru că nimeni nu o va face pentru tine!

Tano

Păreri și opinii