Numarul curent editia digitalaAbonament editia tiparita (livrare in Romania)

• Fondată în 1990 de Corneliu Vadim Tudor și Eugen Barbu •

Nu numai oligarhii cad, ci şi saltimbancii

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Cînd e să te ia dracul, te ia şi din biserică…”.

Asistăm, de cîţiva ani, la încercarea lui Traian Băsescu de a demonstra că el e cel mai curat, cel mai uscat, cel mai minunat om din România. Toţi să-şi rupă gîtul, n-au decît, cu excepţia lui. „Dacă încalcă Legea, o arestez şi pe mama!” – se lăuda el, acum cca. 10 ani. Dar biata bătrînă s-a supus Legii. Mă refer la Legea firii. Adică a murit, Dumnezeu s-o ierte. Ar fi fost capabil preaiubitul ei fiu să o bage la închisoare? Eu cred că da. Pentru a-şi salva pielea. Pe aceeaşi linie, Traian Băsescu i-a spus unui ofiţer de la „Doi şi-un sfert”, care îi fusese prezentat de consilierul mason Daniel Moldoveanu şi care îl pusese în gardă cu privire la ilegalităţile fratelui său: „Arestaţi-l!”. Atîta a rostit, un singur cuvînt: „Arestaţi-l!”. Ştiu scena asta chiar din gura acelui ofiţer, adus la mine, în birou, de un general.

Şi nu s-ar zice că „ăl mic” (vorba ţăranilor din filmul „Un surîs în plină vară”) n-a fost arestat. Ar fi putut şeful statului să împiedice asta? Probabil nu, pentru simplul motiv că acea parte a Justiţiei care a decis încarcerarea lui Mircea Băsescu nu e sub controlul său. De suferit, a suferit Chiriaşul de la Cotroceni, pentru că, vorba aia, sîngele apă nu se face; ştiu că, la aflarea veşti, i s-a tăiat respiraţia, era ca mort.

Judecînd cu unitatea de măsură a oamenilor simpli, aşa ceva i-a prins bine lui Traian Băsescu: pe spinarea fratelui închis, toate arestările şi condamnările poruncite de el sînt cît se poate de credibile. „Ia uite, dom’le, l-a arestat şi pe fra-su, ce mai vrei?”.

Acum, ne aflăm în acest punct. Punct din care, pentru Matroz, toţi ceilalţi sînt puşcăriabili. Termen creat de mine, dar folosit de toţi (aş putea cere drepturi de autor). Paradoxal, e bine ce se întîmplă şi eu nu ştiu ca vreunul dintre cei arestaţi să fie curat ca lacrima, toţi au bube-n cap. De pildă, acest Dan Voiculescu, care are mai mult decît bube-n cap: tot capul lui e o imensă bubă! Un furuncul! O tumoare teşită şi pleşuvă! Am scris despre ţiganul ăsta clefăit de am făcut scurtă la mînă. Răsfoiesc cartea mea „Scrisori Deschise”, apărută la Editura Fundaţiei „România Mare”. Aici, la pg. 715, apare articolul intitulat „Jos labele de pe sportul românesc, tovarăşe colonel Dan Voiculescu!”. Textul, scris la 31 ianuarie 2005, sună aşa: „Partidul România Mare îl acuză, public, pe numitul Dan Voiculescu de linşaj moral împotriva marilor antrenori ai lotului naţional de gimnastică fete Octavian Belu şi Mariana Bitang.

Noi ştim ce se ascunde în spatele campaniei murdare declanşate de trustul de presă al fostului colonel de Securitate Dan Voiculescu, Antena 1 şi «Gazeta Sporturilor»: intenţia acestuia de a-l îndepărta pe Octavian Belu din postura de favorit la funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi de a-l instala pe un protejat al său, membru PUR, un oarecare Florian Gheorghe. Scopul se pare că e dublu: acapararea sumei de 2.118 miliarde lei (73,2 milioane de dolari) alocată, pentru anul 2005, de la Bugetul de Stat, pentru ANS – şi, ceea ce este foarte grav, dacă se va adeveri, distrugerea gimnasticii româneşti, la sugestia unei anumite forţe străine, pentru care se zice că lucrează acest Dan Voiculescu şi care era îngenuncheată, sistematic, la toate competiţiile internaţionale de fetele antrenate de Octavian Belu şi Mariana Bitang. Diferenţa dintre Belu şi Voiculescu este aceasta: în timp ce primul a adus aur în România, al doilea a furat aur din România! Ca iubitor şi cronicar al sportului românesc, dar şi ca preşedinte de partid, intrat cu fruntea sus în Parlament (nu prin efracţie, ca ridicolul PUR!), mă simt dator să iau apărarea minunaţilor oameni şi antrenori Octavian Belu şi Mariana Bitang, să le transmit că nu sînt singuri şi că valul de dejecţii revărsat asupra lor vine din partea unui individ profund imoral şi putred de corupt, care şi-a construit «imperiul» mass-media prin jefuirea avuţiei naţionale, evaziune fiscală, şantaj, teroare.

Iar impostorului respectiv, care îşi arată tot mai des faţa hidoasă şi se profilează ca o tumoare neagră a societăţii noastre, nu-i spun decît atît: jos labele de pe sportul românesc, tovarăşe colonel Dan Voiculescu! Şi ţine-ţi «hingherii de presă» acasă, pînă nu se înfurie populaţia! Ai reuşit să provoci, prin intrigă şi ură, cea mai profundă criză din Istoria de 150 de ani a mişcării noastre sportive. În sportul românesc mai mergea bine o singură disciplină – gimnastica feminină -, dar iată că vine un mafiot analfabet, cu ifose de lider politic, şi o distruge şi pe-asta! Cît mai rabzi, Doamne, asemenea ticăloşi?”. Ulterior, după 9 ani, cei doi antrenori s-au predat Varanului, făcîndu-i propagandă, în mai 2014 (în preajma alegerilor pentru Parlamentul European) într-o emisiune execrabilă, realizată, la Antena 3, de şomerabilul (dacă merge puşcăriabil, de ce n-ar merge şi şomerabil?), Mihai Gâdea. L-am mirosit, încă de la început, pe ţiganul ăsta şmecher, Dan Voiculescu.

Fusese ofiţer de Securitate, sută la sută, dar minţea că n-a fost. Ei, bine, cît putea dura farsa asta? El făcea preşedinţi, el desfăcea guverne, el era-n toate. Prin ce merite? La indivizi ca el, şiretenia ţine loc de inteligenţă. Zeci de ani, acest bulibaşă i-a jucat pe degete, pe toţi. Acum i s-a înfundat. Pe urmele lui călcaseră şi alţi ţigani învîrtiţi, care au văzut că ţine figura şi au făcut averi imense: Gruia Stoica, Relu Fenechiu, Gabriel Oprea, Dan Diaconescu ş.a. Nu-mi pare rău de acest Dan Voiculescu. „Decît o viaţă întreagă cioară, mai bine o zi vultur” – zice înţelepciunea populară. Ce te faci, însă, cînd cioara vrea să fie vultur toată viaţa? Poate păcăli o vreme cîţiva oameni, dar pînă la urmă tot i se înfundă. Îmi pare, totuşi, rău de cineva: de Ilie Năstase. Acesta a ocupat fotoliul de senator lăsat liber de Dan Voiculescu. Oare se simte bine fostul mare sportiv ca înlocuitor de deţinut? Stă confortabil? Cui ar mai vrea să ia locul, dacă i s-ar propune?

În privinţa lui Mircea Diaconu, lucrurile sînt şi mai clare: el ocupă, prin fraudă, locul de membru al Parlamentului European. Acum, vorba copiilor la joacă, pricina se-arată. L-a bătut Dumnezeu cu mult mai repede decît îşi putea imagina. Nimic nu se poate clădi pe nisipurile mişcătoare ale minciunii şi hoţiei. „Aş vrea să muşc, să rup!” – scrîşnea din dinţi piticania. Na, că i s-a pus botniţă! Trocul penal pe care l-a făcut cu Victor Ponta n-a rezistat mai mult de o lună. Pagubă-n ciuperci: o lichea mai puţin…

Corneliu Vadim Tudor

Luni, 7 iulie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI

Din aceeaşi categorie

Du-te Sus