NU VĂ PIERDEŢI SPERANŢA – EXISTĂ VIAŢA DE APOI! (5)

in Lecturi la lumina ceaiului

Atlantida (3)

Naziştii credeau că atlanţii au fost o rasă superioară, strămoşii arienilor, cei care ar fi trebuit, conform acestor fanatici, să populeze întreaga lume. Heinrich Himmler era deosebit de entuziasmat de această teorie şi a investit foarte mult într-o căutare fără rezultat. S-a mai spus că atlanţii erau, de fapt, nişte extratereştri foarte avansaţi, deşi este greu de găsit dovezi în sprijinul acestei teorii. Edgar Cayce, vestitul medium şi tămăduitor american, susţinea că în centrul existenţei atlanţilor se afla un cristal uriaş. Acesta era folosit nu numai pentru vindecare, ci şi pentru comunicare la distanţă şi pentru teleportare. Dezastrul s-a produs atunci cînd a explodat cristalul.

Deşi pot părea bizare, teoriile lui Cayce sînt, astăzi, împărtăşite de mii de oameni. Ele au servit drept sursă de inspiraţie pentru întemeierea ,,Asociaţiei pentru Cercetare şi Iluminare“, din America, prezentă în 60 de ţări. Misterul Atlantidei a frămîntat omenirea atît de mult timp, întrucît aceasta rămîne un simbol al naturii civilizaţiei umane, amintindu-ne că, oricît de puternice şi de bogate ar deveni popoarele, forţele timpului şi ale naturii le vor învinge, în cele din urmă.

Canceroşii din Fallon (1)

Fallon este un orăşel agricol din Nevada, asemănător cu sute de astfel de aşezări din SUA. Dar, are o trăsătură care îl deosebeşte de toate acestea: la populaţia sa, de numai 7.000 de locuitori, Fallon numără cei mai mulţi suferinzi de cancer din SUA. Mai mult chiar, aproape toţi cei diagnosticaţi cu această maladie sînt copii bolnavi de leucemie. A durat ceva timp pînă cînd doctorii au observat că, în interiorul comunităţii, exista un fel de tipar al îmbolnăvirilor, şi nu reuşeau să-şi dea seama cum se formează acesta, căci leucemia nu este o boală contagioasă. Au început să caute numitorul comun al cazurilor – dacă reuşeau să descopere acest factor, puteau să-l cerceteze în profunzime, dar, fără această identificare, misiunea lor avea puţine şanse de reuşită.

S-au purtat discuţii amănunţite, cu fiecare familie afectată, şi s-au pus întrebări cu privire la tot ceea ce ar fi putut avea un impact asupra sănătăţii lor. Doctorii au notat inclusiv tipurile de detergenţi şi de chimicale folosite în gospodăriile lor. Cercetarea, însă, nu a dus la nici un rezultat concludent – se pare că singura legătură între pacienţii bolnavi de cancer era faptul că trăiau, sau trăiseră, cîndva, în Fallon. Această informaţie i-a condus pe medici la concluzia că exista ceva în oraş care provoca această incidenţă a îmbolnăvirilor printre locuitori. Cercetările efectuate în zonă au scos la iveală mai multe cauze posibile, deşi nici una dintre ele nu putea fi considerată concludentă şi, în plus, există întotdeauna posibilitatea să fie vorba de o combinaţie de mai mulţi factori.

Conform uneia dintre teoriile preferate, locuitorii din Fallon fuseseră supuşi, probabil, unei forme de contaminare, ca urmare a vecinătăţii cu o mare bază navală aeriană, aflată la doar 16 km distanţă. Prin această bază navală aeriană se perindau foarte mulţi militari, care făceau antrenament de zbor deasupra deşertului Nevada. Astfel, contaminarea se putea produce în două feluri: în primul rînd, fluxul mare de oameni care treceau prin acea bază putea aduce o varietate de viruşi, sau de boli în această comunitate restrînsă. În al doilea rînd, cantitatea mare de combustibil pentru aviaţie folosit de această bază putea să polueze mediul în aşa măsură, încît să provoace apariţia unor boli grave.

Deşi studiile efectuate pe pisici şi pe vaci au demonstrat că infecţiile virale pot provoca leucemie la animale, nu s-a făcut niciodată vreun test care să confirme această ipoteză şi în cazul oamenilor. Dar, este posibil să existe un element de susceptibilitate genetică înainte să apară o astfel de situaţie.

(va urma)

Lucy Doncaster, Karen Farrington,

Andrew Holland

COMENTARII DE LA CITITORI