Nunta Secolului XXI: TANŢA UDREA ŞI COSTEL BĂSESCU

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Traian Băsescu are treaba lui cu Elena Udrea“. (Cristina Trăilă, deputată PDL, la România TV)

 

Astăzi (luni), am participat, prin telefon, la emisiunea realizată de Paula Rusu, la România TV. În studio se aflau Radu Popa, Val Vîlcu şi Cristina Trăilă. Frumuşică fată, dar pusă într-o poziţie… Hm, să-i zic „Lotus“? „Kamasutra“? Mai bine îi zic ingrată. Este extrem de neplăcut să aperi ceea ce înjură toată lumea. Mă uitam la stînjeneala acestei tinere femei – numai în locul ei să nu fii! Principalul subiect l-au reprezentat protestele orchestrate în diferite oraşe ale ţării. Am spus la televizor ceea ce gîndesc: că ele sînt disproporţionate, în raport cu situaţia de fapt. Desigur, trebuie ca toţi oamenii cu drept de vot să-şi poată exercita acest drept, atît în ţară, cît şi în diaspora. Dar pe cei care îi apără pe românii de peste hotare nu i-am văzut organizînd mitinguri de protest pentru aducerea acestor oameni acasă, la familiile lor. Acesta e fondul problemei! În marea lor majoritate, cei cca. 4.000.000 de români care caută o amărîtă de bucată de pîine peste hotare au fost izgoniţi din ţară de cei 10 ani catastrofali ai Regimului Băsescu. Acum, gaşca băsistă le plînge pe umăr, ba chiar se încaieră cu jandarmii, ţipînd după dreptul la vot al acestora. De ce nu după dreptul la muncă? Pauză. Silenţium lugubru. Este clar că agitaţia asta bruscă e un pretext. Dar cel mai stupid pretext pe care mi-a fost dat să-l văd emis de tabăra băsistă în acest deceniu blestemat. Necazul cel mare al acestei grupări interlope este că şi-a ales greşit candidatul. Acest Klaus Iohannis se mişcă şi vorbeşte ca un zombi. El se poate lua de mînă cu Laszlo Tökeş, la fel de ţeapăn şi împăiat ca şi el. Încă mai cred că totul nu e decît o glumă proastă şi aştept ca toată lumea să se dezmeticească din această farsă.

Dar sînt, oare, şanse să se trezească şi Traian Băsescu? El, care are treaba lui cu Elena Udrea? Am întrebat-o pe jucăuşa Cristina Trăilă (trăi-i-ar familia), care e treaba celor doi. A rîs cu subînţeles, ghiduşa. Eu ştiam, însă, care e treaba lor: nunta! Vorba regretatului meu amic Ştefan Bănică-tatăl: „Gioconda se mărită, e nuntă-n cartier/ Dar cine-o fi alesul rămîne un mister“. Nu, nu mai e un mister. „Iubirea e un lucru foarte mare“ – zicea un alt prieten al meu, Ion Băieşu, care aşa şi-a intitulat serialul „Tanţa şi Costel“. Adaptînd la situaţia dată, voi spune că, la scurtă vreme după alegeri (mai exact, după Bobotează) vom asista la Nunta Secolului: Tanţa Udrea şi Costel Băsescu. Am aflat că actuala soţie a Marinarului s-a resemnat şi se poartă extrem de civilizat (teatru) cu substituta. Ba chiar de ziua onomastică a metresei, Sfinţii Mihail şi Gavril, i-a făcu cadou un inel cu diamant şi o brăţară cu pietre scumpe – ambele din aur. Am mai aflat că Nimfa din Pleşcoi a şi ales, de pe Internet, două rochii de mireasă, pe care le-a comandat la Paris: una Coco Chanel şi alta Christian Dior (am zis Dior, nu Dihor, şi nici Chior). Mă rog, ea să fie fericită. Dar mai poate fi, oare, puriul mire? Mai are cu ce, maică? (vorba ţaţelor rele de gură). Aud că, pentru a-i repara sănătatea şubrezită, a venit la Bucureşti dr. Zelinski, de la Clinica AKH, din Viena. O fi copilul lui Corneliu Zelinski Codreanu?

Mă gîndeam la toate acestea sîmbătă, cînd, la TVR, se difuza o bijuterie de film: „Astă seară dansăm în familie“, regizat de un alt amic al meu, trecut în lumea umbrelor: Geo Saizescu. La un moment dat, Tanţa şi Costel apar într-o gară de provincie, ei fiind interpretaţi de Vasilica Tastaman şi Dem Rădulescu. Ea purta o bască roşie, mînca mici şi bea bere, cu deştiul mic ridicat. El achiziţiona animale pentru sacrificare. Ce duios! Fără voia mea, subconştientul mi-a zburat la cei doi amorezi PDL. Cîtă asemănare! Ce dragoste mare! Ar fi culmea ca soţii abandonaţi, Maria Băsescu şi Dorin Cocoş, să-şi unească, şi ei, destinele. Măcar cu acest spectacol de 5 stele să se aleagă românii după cei 10 ani – ca 10 vaci slabe, pe vreme de secetă – acestei „pozne a firii“, numită Traian Băsescu. Casă de piatră (la rinichi)…

CORNELIU VADIM TUDOR

10 noiembrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI