Nutresc speranţa că stăpînii americani n-au înfiat-o (la pachet cu L.C. Kövesi) şi pe şpăgara beţivă şi abuzivă Livia Stanciu

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

O DIVERSIUNE PERICULOASĂ A JUSTIŢIEI

 

A trecut aproape neobservată decizia Curţii de Apel de redeschidere a Cazului Rarinca. Ea a fost luată la presiunile inadmisibile ale DNA. Aşadar, în primă instanţă, Justiţia stabileşte că Mariana Rarinca a fost arestată şi închisă, pe nedrept, timp de 6 luni, anulînd toate acuzaţiile referitoare la pretinsa şantajare a Liviei Stanciu. La scurtă vreme, aceeaşi Justiţie anulează această decizie şi, prin vocea unui judecător (care s-a autopropus!), o ameninţă, din nou, pe acea femeie cu încătuşarea. E vorba de o poveste tenebroasă. Gura tîrgului vorbeşte despre răzbunarea preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, care a ţinut morţiş să-i arate prietenei sale ce mare şi tare e, aşa că a azvîrlit-o după gratii. Se mai zice că Rarinca recolta şpăgile pretinse şi încasate de imposibila muiere cu sprîncene de drac şi nasul roşu, ba chiar că ar fi trăit şi cu soţul acesteia. În orice caz, nici Rarinca asta nu e curată şi ascunde multe. Pe mine – şi pe români, în general – ne interesează altceva: ca actul de justiţie să fie legal şi imparţial. Suspiciunile mele au sporit în ziua de luni, 17 august, cînd, simultan cu condamnarea celor 7 violatori din Vaslui, s-a luat şi hotărîrea de a fi anchetată, din nou, fosta prietenă a Liviei Stanciu.

O asemenea coincidenţă e foarte stranie. E clar că aici se ascunde o diversiune, menită să distragă atenţia de la abuzul inimaginabil al perechii Kövesi-Stanciu. Chiar aşa, mă, fetelor? Vouă nu vă e ruşine? Îi credeţi proşti pe români? De ce vă forţaţi, voi, norocul? Ce aveţi de ascuns? Aţi aruncat la presă şi la populaţie bomba condamnării celor 7 ticăloşi ca să aibă ce toca, de dimineaţă pînă noaptea. În spatele fumigenelor, voi vă faceţi damblaua. De ce? Pentru a descuraja, pe viitor, orice încercare de a denunţa putregaiul pe care îl patronaţi în Justiţie. Cine-o face ca Rarinca, ca (sic!) Rarinca s-o păţească! Aşa i-aţi închis gura şi altui denunţător, Bercea Mondialul. Ţiganul interlop apucase să strige că v-a dat şpagă, fiecăreia dintre voi, prin şoferi, cîte 200.000 de euro. Apoi, brusc, i s-a închis gura. Nici o şoaptă. Tăcere de mormînt.

Am să mă refer, acum, la baschetbalista din Mediaş. Ea se crede la adăpost, după ce nişte neo-conservatori de peste Ocean au lăudat-o. Eu ştiu de ce-au făcut ei chestia asta: la sugestia unei doamne ofiţer FBI, care are birou chiar în sediul DNA şi ordonă cine să fie arestat, cine să fie eliberat, cu cît să „cotizeze“ etc. În complicităţile astea s-a băgat şi puşcăriabila Livia Stanciu. A luat trenul din mers. Ruşine, Consiliului Superior al Magistraturii! Ruşine, Serviciilor Secrete româneşti, că nu spun tot ce ştiu! Va veni o vreme, foarte curînd, cînd vor da socoteală. Abia acum, după acest caz grav de malpraxis în Justiţie, opinia publică dă în clocot.

CORNELIU VADIM TUDOR

18 august 2015

COMENTARII DE LA CITITORI