O căţeluşă a alergat 125 de kilometri, alături de un atlet, prin Deşertul Gobi

in Lecturi la lumina ceaiului

Dion Leonard, atletul pe care căţeluşa maidaneză l-a urmat cu atîta devotament în proba de ultramarathon, care se organizează, anual, prin Deşertul Gobi, a lansat campania „Aduceţi-o pe Gobi acasă“, pentru a o putea adopta şi a o duce cu el în Scoţia. Însă, în timpul procedurilor de adopţie, cîinele a dispărut.
Leonard, 41 de ani, a întîlnit-o pe Gobi în iunie a.c., cînd aceasta a început să alerge alături de el o distanţă foarte mare din acest ultramarathon de 250 de kilometri, prin deşert, la temperaturi care depăşeau, uneori, 50 de grade. Devotamentul şi rezistenţa ei l-au făcut pe australianul stabilit în Scoţia să se ataşeze de căţeluşă şi să dorească să o adopte. El spera să o aducă pe Gobi la Edinburgh de Crăciun, dar săptămîna trecută a fost informat de autorităţile din Urumqi, capitala regiunii chineze Xinjiang, că animalul a dispărut din centrul unde era găzduit. Atletul a revenit imediat în Urumqi, pentru a lipi afişe cu animalul dispărut. La operaţiunile de căutare participă responsabilii centrului, dar şi mulţi internauţi, iubitori de animale, avînd în vedere că dispariţia lui Gobi a devenit principalul subiect pe reţelele de socializare. Căutarea disperată a devenit subiect de ştire şi pentru televiziunea naţională chineză CCTV, pentru agenţia oficială China News şi pentru ziarul în limba engleză Global Times.
„Înainte de a merge la culcare, să vă rugaţi la Sf. Anton şi poate că soarta îi va aduce din nou împreună pe Gobi şi pe Leonard“, se arată pe contul de Facebook al acestei campanii.

COMENTARII DE LA CITITORI