O mare minune a Sfîntului ierarh Nicolae (4)

in Pagină creştină

A „zburat” cu racla moaştelor Sfîntului Nicolae
După botez, Nicolae s-a întors la muncă şi s-a mai căptuşit cu o hernie de disc. Tot naşul său l-a dus la doctor. Alt RMN, altă cheltuială, dar dacă şi l-a ales ca fiu spiritual, părintele Cărămizaru nu mai avea de ales. „Doctorul i-a spus că n-are voie să ridice mai mult de 5 kilograme. Da’ el, nu şi nu! Se ambiţiona să muncească cot la cot cu ceilalţi”, povesteşte preotul.
Explicaţia o dă emoţionat, dar pe un ton egal, tot Nicolae. La un an după botez, fix în noaptea de Sfîntu’ Nicolae, după miezul nopţii, rămăsese singur cu naşul său în faţa bisericii. Racla cu moaştele mîinii drepte a Sfîntului Nicolae – scoasă afară pentru credincioşi – trebuia dusă la locul ei, în biserică. Cîntăreşte peste
30 de kilograme. Abed a luat-o în braţe, de unul singur, şi a pornit cu ea pe trepte. Asta după ce s-a închinat şi a sărutat-o. „Încet, Nicolae, încet!”, a strigat preotul la el. Arabul n-a ţinut cont: „Ştia că-s bolnav şi stătusem toată ziua în frig, afară… Da‘ io mă rugasem la Dumnezeu să mă mai lase durerea de şale. Am luat racla şi parcă am zburat pe trepte! Parcă era un fulg.
L-am auzit pe părinte, da’ io nu mergeam, io zburam!”.
S-a vindecat definitiv
Cînd s-a culcat, a adormit greu, cu junghiuri cumplite la spate, dar de dimineaţă s-a trezit fără să mai simtă nici o durere. „De atunci m-a mai durut cîteodată, dar după o zi îmi trecea. Şi muncesc non-stop la orice. Am ridicat şi saci de 50 de kilograme!”, îşi face cruce Nicolae Abed. Viaţa a făcut astfel încît drumurile lui să ajungă tot înapoi în biserica unde a fost botezat ortodox: „Dumnezeu vrea să fiu aproape de moaştele Sfîntului Nicolae!”.
O dovadă a caracterului deosebit al libanezului nostru e povestea unui cadou deosebit primit de la părintele Cărămizaru.
Statul român i-a dat cu flit
Abed e de 14 ani stabilit în România şi n-a primit nici un ajutor de la Statul Român, în afară de alocaţiile pentru cei 8 copii, toţi cetăţeni români. Pînă şi refugiaţii au mai multe beneficii ca el. Nevastă-sa e casnică şi e singurul care munceşte. De la Primăria din Costeşti i s-a spus că nu poate primi ajutor social, că e străin şi că soţia a moştenit două hectare de pămînt. „Mi-au zis să divorţez şi o să primească soţia. Or, io nu vreu să divorţez”, e amărît arabul. „Nu e corect! Sînt unii care au tot ce le trebuie şi primesc ajutoare… Pe mine numai părintele Cărămizaru m-a ajutat! El e samariteanul meu, precum în Evanghelie…”.

Sfîrşit
Preot Emil Nedelea Cărămizaru
A consemnat Mihnea-Petru Pîrvu
(„Evenimentul zilei“)

Păreri și opinii