O poveste tristă şi adevărată

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Motto: ,,Prin această ordonanţă, cît şi prin legea…“ (Gabriel Oprea, anunţînd mărirea salariilor demnitarilor)

 

Aşa e, mă, Nea Caisă!

Aflăm că ăl mai barosan salariu îl va avea nimeni altul decît preşedintele. Urmat de şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de primul-ministru şi de preşedinţii Camerelor Parlamentului.

N-avem nimic de comentat. Dar cum se face că primul preşedinte care se va bucura de o leafă mare – remuneraţie după buget mică – este tocmai acela pe care unii l-au aşteptat ca pe Mesia (?!), zicînd că acesta, în sfîrşit, poate va schimba ceva. În sensul că va fi mai bine. Dar dl. Klaus Werner Iohannis, căruia-i place, cum bine ştim, lucrul bine făcut, a declarat, de cînd s-a suit pe tronul lui Carol I, că a venit să-şi ia Ţara înapoi şi că vrea guvernul său. Adică are de gînd să schimbe actualul Executiv, cu unul al lui, aşadar al ,,noilor“ liberali, conduşi, în tandem, de Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, care au oameni ,,oneşti“, instruiţi la şcoala politică a ex-preşedintelui Băsescu, practic, cam aceiaşi care ne-au condus bine, chiar minunat!, în frunte cu Emil Boc. Să ne imaginăm că vom avea un Guvern care îi va avea în componenţă pe următorii: Cătălin Predoiu, cel ce a semnat faimoasa lege a tăierii salariilor şi a pensiilor; Vasile Blaga, ex-ministru de Interne, foarte penal; Adriean Videanu, şef la Ministerul Economiei (ce-a mai economisit ăsta cu afacerile lui cu marmura – ştim prea bine); Radu Berceanu, mafiotul de la Transporturi; Teodor Atanasiu-Bijboacă (de la fostul PNL), Alina Gorghiu, revoluţionara, şi ochiosul ei amic (ca să nu mă iau după bîrfe şi să spun, de-a dreptul, amant), iar enumerarea poate continua.

Nu le-am inclus pe listă pe Nimfa din Pleşcoi, pe Anca Boagiu şi pe Sulfina Barbu, cele 3 zeiţe care s-au aflat în graţiile Băsescului. I-am sărit şi pe marele economist Ialomiţianu, pe Daniel Funeriu, cel care va rămîne celebru prin calculul exact al vitezei pumnului marinarului şi prin elevatele cunoştinte de gramatică (substantivul coleg ar fi de genul neutru, lua-ne-ar gaia pe noi şi pe toţi cei ce l-au înălţat la rangul de şef al Educaţiei pe analfabetul acesta!).

Ne bucurăm însă – că doar nu ne putem întrista, ce dracu’! – de faptul că şi şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, va lua un salariu exact după merit (a reuşit, nu-i aşa?, s-o bage la mititica pe vinovata…). Apoi, sîntem foarte mulţumiţi şi pentru că şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ,,coleg“ al lui N. Iorga, va primi o leafă mărită. Noi îl simpatizăm destul de foarte apăsat pe fostul tinichigiu cu studii înalte la Seral şi la F.F. (am scris deosebit de binevoitor despre dobitocia sa).

Singurul care, poate, îşi merită ,,renumeraţia după buget“ ar fi Călin Popescu-Tăriceanu. El are meritul că i-a ţinut piept reformatorului bandit, Traian, cel de la care se trage nu doar Elena Udrea, admiratoarea lui cea mai devotată, ci şi aproape tot guvernul imaginat mai sus, din umbra sferelor înalte.

Şi, cu asta, nu v-am spus decît o poveste, ca să folosesc cuvîntul drag celor de la Antena 3. O poveste tristă, cu gust dulce-acru-amărui, dar, din păcate, o poveste adevărată.

GEORGE MILITARU

COMENTARII DE LA CITITORI