Oameni pe sticlă

in Război corupției

În peisajul multicolor de la televiziuni îşi fac loc tot felul de personaje, care de care mai pricepute într-ale politicii autohtone. Îndrăznim, şi noi, să-i adresăm o întrebare unuia dintre ei: Ce legitimitate are, dom’ Chirieac, un jalnic traficant de copii?! Un om care pare să aibă o situaţie neclară şi în privinţa achiziţionării celor 6 case, după cum susţin faptele lui şi oameni avizaţi. Mai bine v-aţi duce unde spunea Marin Preda, adică la origine! La originea faptelor. Adrian Rădulescu, lacheul lui Băsescu, apare, şi el, destul de foarte des pe la România TV. În general, spune doar tîmpenii. Dar, ne întrebăm, din nou, ca proştii, ce caută ăsta-n emisiuni-dezbatere?! Ce poate să ne spună un ins cu o instrucţie destul de foarte precară, nouă, privitorilor, cum ne numeşte genialul actor Florin Piersic?! Că-l pupă-n noadă, de ani buni, pe stăpînul său de la Cotroceni, că i-a fost consilier şi că i-a dat sfaturi bune despre agricultură, cînd ăsta se ocupa cu problemele de acaparare a moşiei Nana, în mod cu totul ilegal?! Că… de, astea erau atribuţiile lui, nu? Treburi de natură legalo-penală, care ţin de şmecherii pentru furtişaguri din bucata de pămînt a bietului ţăran român. Păi, el ar trebui să fie, la rîndu-i, puţin arestat, ca şi stăpînul lui din deal, care ar face bine să părăsească tronul de la Cotroceni, pe nedrept acaparat. Iar Rădulescu – onestu’ – ne dă idei despre Justiţia lui Băsescu şi despre noua Justiţie a lui Klaus Iohannis, care, la rîndu-i, este destul de foarte penal! El, Klaus Werner, care n-a putut să adopte un copil, fiindcă îi ocupa preţiosul timp, pe care trebuia să-l dedice carierei. Dar sfîşietorul glas al bătrînei, care nu-şi putea potoli dorul de nepoţi, vînduţi cu ajutorul tînărului profesor, pe atunci, şi al soţiei sale, din oraşul Sibiu, cine l-a auzit? Şi, dacă l-a auzit cineva, cine l-a ascultat?

Nu-i aşa, dom’ preşedinte, că dvs., care aţi minţit că aveţi un copil, pentru a-i convinge pe nişte amărîţi să-şi vîndă, ca pe sclavi, ce aveau mai scump şi mai nevinovat pe această lume dreaptă în care trăim, aveaţi datoria morală de a da un răspuns? Măcar un răspuns. Unde sînt acei copii vînduţi, ca-n epoca sclaviei, în epoca democraţiei false în care vieţuim?!

De unde parai pentru 6 case, mai abitir ca săracul Năstase, care, totuşi, a plătit cu puşcăria şi a fost ajutat, ştie lumea de cine, să intre la răcoare? Că n-o să mai puteţi susţine şi acum, după ce aţi ajuns, printr-un miracol, preşedinte, că din meditaţii i-aţi agonisit. Şi că alţi profesori au avut doar ghinion că nu şi-au tras, şi ei, nişte viloaie. Şi, de ce îl lăsaţi pe Rădulescu, mare specialist în negoţul de moşii, să ne ţină lecţii de justiţie şi democraţie? De ce marii granguri ai lui Băsescu sînt lăsaţi în pace? Că cei (sic!) ce-au fost ridicaţi reprezintă doar plevuşca. Poporul îi vrea, după dreptate, pe baroni (vreo 3-4 cu sufixul anu, unul cu nume de poet al democraţiei, altul cu falca dreaptă, vreo 3 mironosiţe sărace, ettetera, ettetera, vorba mon cher-ului). Să vedem cum vă veţi descurca cu astfel de oameni şi dacă şi iubitorul de călătorii pe mare va păţi ceva. Că el afirmă că e curat ca lacrima şi a aşezat România unde trebuia, iar pe noi ne-a lăsat pradă fericirii, cu o moştenire sacră, ca să trăim bine.

În concluzie, sal’tare dom’ Rădulescu! Dumneata cum o mai duci? Că ţăranii români, talpa ţării, cum se spune, o duc tare, taare, taaare bine. Şi muncitorii la fel, şi profesorii – care scot numai tîmpiţi – aşijderea. Şi…

GEORGE MILITARU

P.S.: 1) Tineretul de astăzi, uşor manevrabil, a dat gir unui alt posibil om certat cu legea, în locul altuia care se pregăteşte să plece, să se dea jos de pe tron. Se aude că s-au băgat bani frumoşi în buzunarele unor juni inconştienţi, pe care-i doare-n bască, conform (sic!) unei vorbe din popor. Aşa se explică răsturnarea rezultatului de la alegeri şi victoria primarului din Sibiu. Să fie doar inconştienţă şi prostie?! Spunem toate acestea şi facem mărturisirea că nu sîntem fanii domnului Ponta! Noi am fost, sîntem şi vom rămîne cu Tribunul. Adică, dragi prieteni, cu România şi Poporul Român.

P.S.: 2) Nu pot să cred că misterul susţinerii lui Iohannis ar fi situaţia votării în diaspora. În 2009, cînd erau aceleaşi cozi şi s-a votat cu o viteză supersonică, cel puţin la Paris, n-a protestat nimeni. Iar ideea că s-a votat împotriva comunismului este de o imbecilitate totală a celor care habar n-au de Istorie, de adevărul istoric. În tot cazul, în comunismul lui Ceauşescu s-a construit enorm, au înflorit cultura, învăţămîntul şi ştiinţa. Acum ce s-a construit? Doar s-a dărîmat ce s-a făcut cu trudă şi sacrificiu atunci. Iar ignoranţii, mulţi tineri de acum, dar şi mai vîrstnici, ar fi bine să înţeleagă. Cine, oare, i-a trimis în bejenie, slugi la străini? Au uitat ce le spunea, cinic, Băsescu medicilor, cînd închidea dispensare şi spitale? S-au uitat atent la cine stă în spatele, sau în jurul celui pe care l-au votat acum? Nu cumva i-au zărit pe Blaga, Macovei, Udrea, Blejnar, Falcă şi alţii?!

P.S.: 3) Şi, totuşi, să-i dăm o şansă iubitorului de copii! Că doar e profesor, nu? Şi, poate, este altfel decît îl bănuim, după faptele dovedite pînă acum. Să dea Domnul să fie mai bine sub conducerea lui decît a fost pînă acum.

COMENTARII DE LA CITITORI