Ofensă, ofensator şi ofensat

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Ponta l-a sărit pe Băsescu de la Ziua NATO”.

Bine i-a făcut Victor Viorel! Că Băsescu a avut o nulă contribuţie la intrarea în Organizaţia Nord-Atlantică. Dvs. nu aţi contribuit cu nimic bun pentru ţara care pretindeţi că e şi a dvs. şi pe care aţi condus-o spre prăpastie, cum aţi vrut (sic!). Dvs. aţi tăiat salarii şi pensii, bătîndu-vă joc de Poporul Român şi pretinzînd, auzi gogomănie, că-i vreţi binele, că acele măsuri erau necesare! Dvs. n-aţi fost un adevărat şef de stat, preşedintele Ţării, cum vă place să vă autodenumiţi, cu atîta emfază. Dvs. aţi fost un tip extrem de şmecher, cu o cultură precară, excluzînd cultura intrigilor de tot felul, ca Talleyrand, sau cultura trădării, ca Iago, ori Iuda. Dvs. v-aţi dovedit un superegoist, un egolatru, care a lătrat şi latră, vrute şi nevrute, la duşmanii şi prietenii lui şi viceversa, vorba lui ,,nenea Iancu“, fiindcă, în concepţia şi în mintea luminată de alcool, prietenul se metamorfozează în duşman, în funcţie de „enteres“. Dvs. nu aţi avut decît un gînd, o singură ţintă: Puterea.

Cu orice preţ. Pentru aceasta, „raru război“ de nu aţi biruit, vorba cronicarului Grigore Ureche. Şi aţi biruit în lupta atît de democratică contra (sic!) poporului dvs., aţi luptat, în numele justiţiei sacre, împotriva justiţiei democrate, stabilind arbitrariul şi justiţia dvs. Pentru dvs. şi rudele dvs., pentru acoliţii dvs., pentru care v-aţi bătut, voiniceşte, mai ceva ca Ştefan cel Mare. De la dvs. au ajuns să se tragă democraţii pedelişti, şi acum „pîmpişti”, ca veşnica nimfă Elena din Pleşcoi, care a lansat formula magică, pe cît de sinceră, pe atît de inspirată, „Noi de la Traian ne tragem”. Şi acum vine un năpîrstoc, unul, Victor Viorel, care-şi zice şi premier imatur, un plagiator, şi insultă, cu palme pe obrazu’ imaculat, adică cu tupeu (sic!) şi se prezintă la o mare sărbătoare: Ziua NATO! Uitînd ce aport v-aţi adus, scuzaţi frumosul pleonasm, la intrarea României în NATO.

Uitînd că numai prin vînzarea flotei unor ţări care fac parte din puternica organizaţie mondială aţi contribuit la intrarea în NATO. Uitînd cum vegheaţi, şi acum, la desăvîrşirea statutului de colonie supusă Occidentului. Ce mare nerozie! Cum a putut Victor Viorel să aducă un asemenea afront! Asta depăşeşte orice regulă a bunului-simţ. Că, dacă „stăm strîmb şi judecăm drept“, vorba marelui humuleştean, ce-aţi făcut voi pentru Ţară n-a mai făcut nici dracu’. Nu degeaba şeful SRI, uns în funcţie de dvs., v-a făcut un fel de geniu pentru calităţile dvs. fizice, dar mai ales morale. Asta, ca recunoştinţă că serviciile vi le-aţi animat în nume şi interes propriu, şi ele v-au slujit, şi vă slujesc, cu deosebită credinţă. Ca să vă slujiţi şi poporul care v-a ales democratic şi a avut încredere în ochiul agil şi în inima dvs. sensibilă. Dovadă plînsul sfîşietor, în momentul cînd îi dădeaţi cu paru-n cap, la modul metaforic, se înţelege, lui ,,dragă Stolo”.

Sau cînd îl mîngîiaţi, milos nevoie mare, pe acel copil obraznic, care v-a insultat tare cu lozinca pro Iliescu. Fapt dezminţit, cu argumente irefutabile, de cultul la cap, ilustrul dvs. ministru al Educaţiei şi bun ajutor al dvs. Da, intrarea în NATO a reprezentat un mare moment în Istoria Patriei, epoca post-decembristă. Cine a fost motorul primirii noastre acolo? Nici Iliescu, nici Năstase, nici Constantinescu, nici Vadim Tudor, ci Băsescu. Nici nu se putea altfel. Doar el ne-a democratizat şi ne-a reformat, cum nimeni altcineva n-a mai făcut-o. Regele a murit! Trăiască regele! Şi-atunci, de ce o aşa ofensă adusă unui nedrept ofensat de către un nedrept ofensator?

George Militaru

COMENTARII DE LA CITITORI