Oglinda libertăţii (10)

in Polemici, controverse

 

ANTENA 3 E AICI?

 

„De la ELENA am venit sa luăm lumină”. Din păcate, lumina nu s-a aprins, ci s-a stins într-o „cămăruţă” cu zăbrele şi W.C., fără uşă, fiindcă a muşcat din mărul blestemat, deşi ea a sperat să-i fie „moşie“, întreaga Românie. Ba chiar şi-a băgat „coada” şi-n moşia de la Nana.

„Dracii” mai mici, care au „muşcat” din „moşia” de la Stat, fiind prinşi, scrîşnesc din dinţi. Unii s-au sinucis.

– În W.C.-ul din coada unui avion, a fost găsit spînzurat un român foarte bogat. De ce  tocmai în avion? Poate pentru ca să fie mai aproape de Dumnezeu. Nu ştiu de ce, moartea lui mă duce cu gîndul la prescripţia talmudică: „De cîte ori se vorbeşte (în lege) de ucidere, este vorba de sugrumare. Aceasta nu fiindcă este mai uşoară, ci pentru că atunci cînd legea decretează uciderea, fără altă desluşire, se porunceşte sugrumarea. (Talmud Balbi, Sanhedrin VII, fal. 52 b 53 a )”. Oare chiar s-a „sugrumat” singur?

TRIŢĂ FĂNIŢĂ, din imensul grînar, s-a ales doar cu coliva din boabe de grîu fierte, pentru ca Dumnezeu să-l ierte. Magnatul petrolului (ce-a aparţinut poporului),  care a devenit cel mai bogat român, e acum un pumn de pămînt.

– Un alt bogat, ce-a falsificat reţete de medicamente, s-a aruncat în gol, pe gazon.

– Cu mustrări de conştiinţă, un alt bogat a sărit în piscina fără apă şi a înotat spre Tărîmul celălalt.

–  Regele asfaltului transpiră de cald, mergînd de la reşedinţa sa la D.N.A.

– Altul a fugit în Panama, trăind în „bîrlog” ca un urs, dar în mare lux. A hibernat, ce-a hibernat, a fost însă „înhăţat”.

– Fost, nu de mult, ministru al Tineretului, acum copiii plîng de dor după mama lor care stă la „răcoare” într-o închisoare, avînd parte de lipsă de umanitate. Justiţiarii, în interesul lor, aveau nevoie de un „ţap ispăşitor”.

– Zilnic, denunţuri, arestări, nu mai e loc în închisori. Corupţia răsare ca ciupercile după ploaie. Există o şcoală a hoţiei în democraţie?

30 decembrie 2014

Pentru aflarea adevărului condamnării prin împuşcare, în sfînta zi de NAŞTERE a MÎNTUITORULUI, a cuplului CEAUŞESCU, ANTENA 3 a iniţiat un „Tribunal” pentru rejudecarea procesului. „Tribunalul” era format din 2 judecători, avocatul apărării, moderatorul, grefierul şi publicul. Am urmărit cu mare atenţie acest „proces” şi am constatat ca nu s-a ajuns la aflarea adevărului. Nu s-a dat nici o sentinţă, adevărul ieşind greu la lumină.  Însă, pe istoria poporului român s-a imprimat, pentru totdeauna, o pată neagră. Ce blestem a fost, oare, ca din  cele 365 de zile  ale unui an să alegi tocmai ziua de Crăciun pentru vărsare de sînge? Să fie vorba despre CONŞTIINŢĂ? Dar ce ştim noi despre CONŞTIINŢĂ? După opinia lui SAMAEL AUN WEOR: „Oamenii confundă Conştiinţa cu Inteligenţa sau cu Intelectul şi persoanei foarte Inteligente sau foarte Intelectuale i se dă calificativul de foarte Conştientă“. Conştiinţa la om este, fără nici o îndoială, un gen foarte special de „PERCEPERE A CUNOAŞTERII INTERIOARE”, complet independentă de orice activitate mentală. Facultatea CONŞTIINŢEI ne permite cunoaşterea de SINE. „Numai noi putem să ştim dacă sîntem Conştienţi la un moment datsau nu. Numai persoana însăşi poate să ştie despre propria sa Conştiinţă dacă aceasta există la un moment dat, sau nu. Numai omul însuşi, şi nimeni altul decît el, poate să-şi dea seama pentru o clipă, pentru un moment, că înainte de această clipă, înainte de acest moment, nu era Conştient în mod real, că avea Conştiinţa foarte adormită, iar apoi va uita această experienţă sau o va păstra ca pe o amintire a unei experienţe puternice. Viaţa fiinţei umane este o Viaţă de Visare, dar el crede că este Treaz şi niciodată nu ar admite că Visează, că are Conştiinţa Adormită. Dacă cineva ar ajunge să se Trezească, s-ar simţi înspăimîntător de ruşinat de el însuşi şi ar înţelege de îndată maimuţăreala, faptul că este ridicol. Această Viaţă este îngrozitor de ridicolă, oribil de tragică şi rareori sublimă“

.Există diferite grade de conştiinţă. În primul rînd: TIMPUL… Cît timp rămînem conştienţi? În al doilea rînd: FRECVENŢA. De cîte ori ne-am trezit conştiinţa? În al treilea rînd: AMPLITUDINEA şi PROFUNZIMEA.

Doar „fondatorii de religii au avut Conştiinţă Continuă, au fost Mari Iluminaţi“, închei citatul, recunoscînd că e greu să pricepi aşa ceva.

ANTENA 3 E AICI? Da, ANTENA 3 e aici, conjugînd, în fiecare zi, verbul A FI!

(va urma)

LILIANA TETELEA

COMENTARII DE LA CITITORI