Oglinda libertăţii (7)

in Polemici, controverse

ANTENA 3 E AICI?

 

August 2014

De-ar fi ştiut dl. preşedinte Traian Băsescu că această întrebare va face atît de multe valuri pe ecrane, s-ar fi abţinut.

ANTENA 3 e susţinută de cei mulţi, lucru demonstrat duminică, 10 august 20l4, cînd telespectatorii, cu mic, cu mare, au ieşit la plimbare, la Cotroceni. Panouri, steaguri, lozinci, iar strigătul: „Ieşi afară…“ pe buzele tuturor, părea un cor al robilor. Şi se ştie că au trecut 10 ani de robie, cînd cei mulţi doar au supravieţuit. În 25 de ani de „democraţie“,  au dispărut locurile de muncă, iar industria  este „căzută“ la pămînt. Dacă ai „norocul“ să fii categorie defavorizată, DRACUL ţi-e tată. Îţi numeri banii pentru pîine de azi pe mîine, pe cînd cel favorizat dă iama doar în cozonac. «Democraţia este pentru unii „mumă“ pentru majoritatea „ciumă“». În timp ce unii oameni n-au  nici măcar o cameră, „îmbuibaţii“, îşi reflectă vilele, de la un mal la celălalt, în lacul Snagov,  „căsuţe“ îngropate în verdeaţă de stăpînul fălos, că banii n-au miros. Şi aşa de mult te sfidează, după munca de o viaţă întreagă! Tu sărac, el bogat, cu un morman de bani şi vilă la Ocean. Apropo de mormanul de bani, „Buturuga mică“ a răsturnat CARUL MARE care-a ajuns la răcoare. Fina şi-a „botezat“ Naşul cu „mormanul de bani“, pentru eliberarea tatălui său din Penitenciar. Nu-i o glumă, banu-i o „ciumă“ molipsitoare, cu tratamente la „răcoare“.

Şi acum iată, o poveste adevărată:

A fost odată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, o BABĂ nevinovată. În celălalt cap de ţară, într-o dimineaţă de vară, la ora 5, cînd baba se pregătea să meargă la biserică, la poarta sa cîinele lătra şi lătra, la duba de la D.N.A. Jandarmii cu masca pe faţă au venit ca s-o „înhaţe“ pe „coruptă“ care-ar fi dat mită unui judecător, ouă din cuibarul găinilor. Şi un cocoş, ce privea la ei fălos, fluturînd o pană din coadă, părînd a spune „uite-s viu, nu sînt friptură“. Pe nepusă masă, jandarmii o „înhaţă“ pe babă, parcurgînd drum lung, fără sfială, pînă în Capitală. Ajunsă la D.N.A., dl. procuror, impunător, după ce a anchetat-o 10 ore pe babă, a concluzionat: Baba e un drac şi a lăsat-o să plece fără bani, pîine şi apă rece, nemulţumit că baba l-a păcălit. Baba luată de D.N.A. este doamna MARIA, o femeie adevărată ce nu s-a lăsat intimidată, pentru că se ştia nevinovată. În loc să se roage la biserică, le-a ţinut procurorilor o „predică“: în cuibarul găinilor n-au ce căuta OUĂ NEGRE; ele se găsesc în „cuibarul“ de la D.N.A.

În această perioadă, cînd doar cu banul poţi fi frate, românul s-a regăsit în TRICOLORUL lui VADIM care, din păcate, l-a însoţit pe VADIM în Eternitate. ANTENA 3, cu jurnaliştii săi de excepţie, au dus cele TREI CULORI în CARTEA RECORDURILOR şi, prin profesionalismul lor, corupţia „în floare“ a ajuns la „răcoare“. ANTENA 3 e AICI, stă la pîndă, în oglindă, convexă sau concavă, şi nimic nu iartă. Cum să ierţi un corupt ce pune primei doamne un colier la gît, iar ţiganca lui o îmbracă cu o rochie înflorată? Se poate ierta aşa ceva? Cincizeci de ani i-am aşteptat pe americani. Au venit, ne-au îmbrăcat în blugi şi ne-am pricopsit. Românii au „înnebunit“, iţari, cu găuri cît mai mari, sînt purtaţi de la vlădică la opincă, spunînd O.K. în loc de BINE. Din aceste considerente, românul s-a săturat de toţi şi de toate, speranţa fiind doar  în Divinitatea. Acum, victimele, adică noi, nu mai sîntem distruşi de război, ci jecmăniţi de „eroi“, considerîndu-ne „boi“ buni de tras în jug. Mulţi dintre noi am muncit o viaţă, pentru a avea o pensie corespunzătoare, decentă. Rezultatul? Dintr-un condei, am devenit plebei. Cei cu venituri reduse, stau pe tuşe, avînd la pălărie flori de nostalgie, de neimaginat, după ce o jumătate de veac am tot ovaţionat: „viitorul, Ceauşescu şi poporul“. Ceauşescu a plecat, poporul a rămas sărac. Atunci, ca şi acum, sîntem numai buni de tras în jug. Libertate, libertate, cît eşti de departe, avînd drept ţel spre nicăieri… Şi pe litoral, sfîrşit de sezon. Domnul primar s-a costumat în faraon. Ieşind din sarcofag, distinsul domn, chiar părea un faraon. De pe tărîmul celălalt, privind marea cu melancolie, OVIDIU spunea „nu mai e loc de poezie“. MAZĂRE, ardei, roşii, castraveţi, vor rămîne, pe veci, doar un ghiveci.

(va urma)

LILIANA TETELEA

COMENTARII DE LA CITITORI