„Omagiu «MAMĂ ŢARĂ»“ Lui Corneliu VADIM TUDOR

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Uluitor!… nu pot să cred, această veste a căzut ca un trăsnet peste întraeaga ţară: marele poet, publicist şi om politic, luptător neînfricat pentru propăşirea României a plecat spre lumea celestă.

Acum o săptămînă şi jumătate am fost la sediul PRM, fiind invitat împreună cu soprana de coluratură Rodica Anghelescu, să ne ofere cîteva cărţi (cu dedicaţie) din creaţia domniei-sale, şi l-am găsit zîmbitor, plin de viaţă. Am discutat despre cartea „CÎNTECE DE DRAGOSTE”, pe acre mi-a oferit-o acum vreo două luni în urmă, iar eu am ales din ea două poeme pe care le-am pus pe note: „DOAMNE, MI-E AŞA DE BINE” şi „DOAMNE, CÎT EŞTI DE FRUMOS”.

I-am dat CD-ul (cu prima variantă, acapella) şi cele două partituri (plastifiate), la care ne-a spus că speră să le înregistrăm cu vocea Rodicăi Anghelescu. Ne-a spus cîteva anecdote din viaţa domniei-sale cînd le dădea replici adversarilor politici. După aceea a felicitat-o pe Rodica Anghelescu „Ai o voce foarte frumoasă, m-a impresionat cum cînţi Aria Reginei Nopţii din Flautul Fermecat de W.A.Mozart. Toate ariile pe care le-ai imprimate pe Albumul muzical „FARMECUL MUZICII” mi-au plăcut. O să ajungi o mare artistă!… Voi ştiţi că eu cînd eram la Viena am mers în oraşul lui Mozart, fiindcă îl ascultam cu mare plăcere pe titanul muzicii universale, şi am citit foarte multe lucruri despre viaţa lui, ştiu ora la care a murit (premoniţie) 1,00 noaptea, apoi a adăugat: asta e viaţa, azi eşti, mîine… nu se ştie!”. S-a fotografiat cu Rodica Anghelescu, poză care a apărut în România Mare. Ne-am dat întîlnire pe miercuri (era într-o vineri) „Să treceţi pe la mine să vă dau revistele!…” Doamne, ce rău îmi pare că nu l-am mai văzut, miercuri am vorbit la telefon cu dumnealui şi am stabilit ca la ora 18,00 să ne vedem. Cînd am ajuns la sediul PRM (plecase) am primit revistele de la secretarul dînsului. Nu ştiu, atunci am simţit o durere în suflet, dar în maşină, citind din reviste, am uitat de acea stare de tristeţe…

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace! Veşnică amintire…

Marin VOICAN-GHIOROIU

COMENTARII DE LA CITITORI