Pădurea Hoia-Baciu, distrusă din inconştienţă

in Lecturi la lumina ceaiului

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj, loc unic în Transilvania, cunoscut în întreaga lume şi veritabil centru al fenomenelor inexplicabile, este în pericol. Asta după ce un grup de copaci cu forme unice a fost distrus, fiind tăiat cu securea. Cei care au observat rezultatul acţiunii distructive sînt realizatorii filmului documentar-
turistic „The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?”, realizat în pădurea misterioasă din Cluj. Cineaştii atrag atenţia asupra nevoii de protejare a pădurii şi vor să se implice în acţiuni de salvare a acesteia.
„Nu ne-a venit să credem! Cel mai frumos grup de copaci răsuciţi a fost distrus. Unul dintre copaci a fost tăiat cu securea. Din păcate, nu toată lumea înţelege că Pădurea Hoia-Baciu (la fel ca orice pădure) trebuie protejată, mai ales că are atît de mulţi copaci cu forme unice”, au precizat realizatorii documentarului. Aceştia intenţionează să se implice şi să tragă un semnal de alarmă asupra acestui fapt, în intenţia de a-l descuraja. „Cine doreşte să se implice puţin să îi protejăm? Vom lua legătura cu Ocolul Silvic, să punem un panou informativ acolo, de urgenţă, şi ceva gărduleţ… încercăm să facem ceva, este nevoie de urgenţă! Măcar se va vedea că sînt protejaţi şi poate vor fi descurajaţi pe viitor…”, adaugă realizatorii „The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?”.
The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend este primul documentar turistic profesionist făcut în România despre acest loc. Documentarul conţine reconstituiri ale povestirilor celor care au experimentat fenomene stranii în timpul vizitelor în pădure, dar şi mărturii ale turiştilor români şi străini care susţin că au trăit momente inexplicabile, precum şi interviuri cu localnici şi specialişti în diverse domenii. Producătorii acestui documentar turistic au reuşit să-i includă în echipă pe doi dintre cei mai căutaţi naratori din lume: Peter Baker – fost prezentator BBC şi Eric Gordon – voice-over CNN International.
Pădurea Hoia-Baciu este un veritabil centru al fenomenelor inexplicabile, ceea ce a făcut locaţia celebră deja în întreaga lume, corespondeţii unor televiziuni prestigioase de pe mapamond şi celebrităţi internaţionale dorind să vadă măcar o dată cu ochii lor pădurea despre care circulă deja atîtea legende.
Pădurea a fost inclusă în diferite topuri ale celor mai înfricoşătoare locuri din lume, iar posturi mass-media precum BBC, ABC sau Travel şi-au deplasat unii din cei mai importanţi corespondenţi pentru relatări din acest loc, unii dintre ei avînd ocazia să încerce pe propria piele experienţe stranii legate de echipamentele electronice folosite.

COMENTARII DE LA CITITORI