Pagini amuzante despre delincvenţi (4)

in Lecturi la lumina ceaiului

Traficanţii de droguri şi-au ucis partenerul, crezînd că acesta i-a trădat (II)

Astfel au început primele interogatorii, primele verificări, pînă cînd cei 5 membri ai bandei au fost arestaţi. Prefăcîndu-se îndurerat de moartea prietenului său din copilărie, Mirko Macri fusese cel care a telefonat carabinierilor, pentru a semnala dispariţia lui Paolo Segatori. Sanetti şi Germani, cu antecedente penale minore, se aflau deja în închisoare, fiindcă agresaseră 2 poliţişti. Toţi cei 5 au fost arestaţi, sub acuzaţia de omor şi trafic cu stupefiante. În prezent, îşi ispăşesc pedeapsa în închisoarea din Mammagialla.

Traficanţii de heroină

au fost izbiţi cu maşina Poliţiei

Trei dintre oamenii de încredere ai reţelei traficantului Florin Călin, zis ,,Malu“, au fost reţinuţi, în noaptea de 16 spre 17 februarie 2004, în urma unei acţiuni excepţionale desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog a IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române). Spectacolul s-a desfăşurat imediat după miezul nopţii, în centrul Capitalei. Anchetatorii au valorificat o informaţie potrivit căreia 3 dintre cei mai periculoşi traficanţi de heroină urmau să distribuie o importantă cantitate de stupefiante.

Specialiştii au organizat un flagrant delict, zădărnicind tranzacţia. Infractorii s-au urcat rapid într-un autototurism, demarînd în trombă. A avut loc o urmărire ca în filme, pe mai multe artere din centrul Bucureştilor. ,,În zona Pieţei Rosetti, lucrurile s-au precipitat. Poliţiştii ştiau că trebuie să depună toate eforturile pentru a pune mîna pe infractori“, au precizat surse judiciare. Şoferul maşinii de Poliţie a accelerat şi a izbit în plin autoturismul cu care se deplasau traficanţii. Ei au fost prinşi ca într-o capcană, după care au fost imobilizaţi, încătuşaţi şi introduşi în arestul IGPR. Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog.

Un traficant de droguri, capturat

pentru depăşirea vitezei legale

Parchetul Curţii Supreme de Justiţie l-a trimis în judecată pe Iulian Bob, un traficant de droguri. Într-o zi, acesta se îndrepta spre Ploieşti, cu un automobil Opel Frontera, împrumutat de la Claudia Maria Marola. La intrarea în oraş, în apropierea staţiei PECO, s-a întîlnit cu o persoană, neidentificată încă, de la care a primit un pachet ce conţinea 44 de punguliţe din plastic, în care se aflau 326 de grame de cocaină. În scurt timp, Iulian Bob a plecat către Bucureşti. Grăbit să-şi rezolve cît mai curînd afacerile şi să scape de pachetul care, în orice moment, s-ar fi putut dovedi compromiţător, a ,,călcat“ temeinic pe accelerator. Viteza excesivă a maşinii a atras, însă, atenţia unui echipaj al Poliţiei Rutiere care, după o scurtă urmărire, l-a somat pe şoferul grăbit să tragă pe dreapta. Intrat, în mod nejustificat, în panică, Iulian nu s-a supus somaţiei, apăsînd mai abitir pedala acceleratorului. Ajuns la intersecţia DN1 cu DN10, el a încercat să traverseze pe culoarea roşie a semaforului. Pătrunderea lui pe contrasens s-a soldat, însă, cu avarierea altor 6 automobile, printre care şi cel al echipajului de Poliţie. După ce a făcut ţăndări autovehiculele, el şi-a părăsit maşina şi a rupt-o la fugă prin curta firmei ,,Midocar“. După o urmărire spectaculoasă, individul a fost prins şi imobilizat de poliţişti. Vitezomanul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de stupefiante.

(va urma)

Traian Tandin

COMENTARII DE LA CITITORI