Pagini amuzante despre delincvenţi (5)

in Lecturi la lumina ceaiului

Îşi fac singuri dreptate, hărţuindu-i pe traficanţii de droguri

Teama s-a răspîndit printre vînzătorii de droguri din Hamburg (Germania). Tot mai mulţi dintre ei sînt bătuţi şi jefuiţi. Poliţia a numit aceste atacuri ,,neînţelegeri între traficanţi“, adevărul fiind, însă, altul: trei tineri le-au declarat război traficanţilor, după ce o fată de 17 ani, Jenny S., a murit din cauza unei supradoze. Prietenul ei, Peter S. (22 de ani), şi alţi 2 amici de-ai lui încearcă să-şi facă singuri dreptate.

Jenny şi Peter se cunoscuseră cu 2 ani în urmă, cu ocazia unei sărbători, şi între ei se înfiripase o dragoste adolescentină. ,,Jenny mi-a plăcut din prima clipă!, şi-a amintit Peter. M-am îndrăgostit imediat de ea. Inima îmi bătea cu putere cînd se afla în preajma mea. Singurul lucru care m-a frapat era acela că nu-i plăcea să povestească nimic despre familia ei“.

Într-o zi, însă, fata a dispărut fără urmă. Împreună cu prietenii lui, Tobias (21 de ani) şi Stefan (19 ani), Peter a pornit în căutarea ei. Una dintre prietenele lui Jenny le-a spus să o caute în cartierul rău famat St. George, acolo unde se vînd droguri. Peter a trecut prin toate cîrciumile şi hotelurile din zonă, arătînd tuturor poza fetei. În cele din urmă, a găsit o persoană care ştia ceva de soarta lui Jenny. Însă aflarea adevărului a fost şocantă. ,,Cînd individul mi-a spus că Jenny a murit din cauza unei supradoze, era cît pe-aci să-l lovesc! Nu mai eram capabil să judec. Eram distrus. Şi, pentru asta, traficanţii de droguri trebuiau să plătească. Jenny murise din cauza lor!“, avea să declare Peter.

Ca şi alte victime ale supradozelor, Jenny a fost trecută în dosarele Poliţiei sub un număr. Nu numai că se droga, dar ea se şi prostitua, pentru a face rost de banii necesari achiziţionării stupefiantelor. Peter nu ştia nimic despre toate acestea. După moartea fetei, el şi prietenii lui au declanşat vînătoarea de traficanţi. Cei trei îi pîndeau pe infractori în cartierele rău famate ale oraşului, îi băteau cu bîte de baseball, după care le luau drogurile şi le distrugeau. Peter le-a declarat poliţiştilor: ,,Nu voi afla niciodată, cu siguranţă, dacă persoana care i-a vîndut drogurile lui Jenny s-a numărat printre victimele mele. Dacă aş şti care este acea persoană şi dacă aş avea ocazia să o întîlnesc, sînt convins că aş ucide-o pe loc!“.

Peter S. şi prietenii lui au fost avertizaţi de poliţişti să înceteze raidurile de răzbunare, altfel, vor ajunge după graţii. În prezent, ei sînt supravegheaţi; totuşi, mulţi traficanţi de droguri continuă să fie molestaţi şi jefuiţi, fără a se cunoaşte identitatea atacatorilor. ,,Probabil că noi doar am iscat focul, afirmă Peter. Acum, rugul răzbunării este întreţinut de alţii“.

Mama unui puşti

a prins 2 traficanţi de droguri

Adolescenţii reprezintă, pentru traficanţii de droguri, o clientelă ideală. Puştii sînt uşor de pervetit şi de manevrat – şi puţini părinţi, deşi semnale de alarmă se trag tot timpul, îşi dau seama la timp că odraslele lor au apucat-o pe calea greşită. Mama unui băiat de 15 ani a reuşit, însă, să prindă 2 traficanţi de droguri, care îi vizitaseră, cu ,,afaceri“, copilul.

Întîmplarea s-a petecut într-un apartament de bloc din cartierul bucureştean Militari. Venită, pe neaşteptate, acasă, femeia şi-a găsit fiul de 15 ani în compania a 2 indivizi dubioşi, care încercau să-i vîndă o doză de heroină. Reacţia femeii a fost salvatoare. Fără să se gîndească prea mult, i-a încuiat pe traficanţi în casă şi a anunţat imediat Poliţia. Un echipaj a sosit numaidecît la faţa locului, luîndu-i ca din oală pe cei 2 infractori: Adrian Simion, zis ,,Cercel“, şi Viorel Barbu.

(va urma)

Traian Tandin

COMENTARII DE LA CITITORI