Pagini amuzante despre delincvenţi (7)

in Lecturi la lumina ceaiului

Dragostea e oarbă?

Un columbian şi-a înscenat propria răpire, pentru a afla dacă nevasta îl mai iubeşte. După o ceartă cu soţia, Jorge Giovanni Morales a plecat din casa lui din Medelin. O săptămînă mai tîrziu, la locuinţa lui au început să sosească scrisori, în care se susţinea că bărbatul a fost răpit, iar pentru eliberarea lui era cerută suma de 700 de lire sterline. Poliţia a stabilit, însă, că expeditorul scrisorilor era chiar Morales. ,,Voiam doar să ştiu dacă nevasta mai ţine la mine. Am iubit-o mereu, dar lucrurile nu mai mergeau bine între noi, şi am vrut ca ea să mă ia în serios. Acum, o implor să mă ierte“, a declarat Morales. Columbianul va fi acuzat de extorcare de bani. În plus, el nu a reuşit să afle adevăratele sentimente ale soţiei, întrucît aceasta a refuzat să comenteze incidentul. Ce să mai zică, biata femeie? O fi dragostea oarbă, dar cu un aşa bărbat – nici devreme acasă, nici bogat, başca prost, făcut grămadă – ce poţi să faci?

De frica nevestei, a inventat un furt, ca să justifice banii cheltuiţi

Vasile Mocanu (30 de ani), din satul Zlătunoaia (judeţul Botoşani), a cheltuit 800.000 de lei cu prietenii. Pînă să ajungă acasă, a inventat o scuză pe care s-o prezinte în faţa nevestei. Astfel, omul a declarat că, în timp ce se afla la un bar din localitate, trei consăteni l-au atacat şi i-au furat banii. Nevoit să meargă la Poliţie, el a susţinut acelaşi lucru, însă nu pentru mult timp. În urma cercetărilor, adevărul a ieşit la lumină. Bărbatul care a pus pe drumuri poliţiştii a recunoscut că a minţit, pentru că nu putea justifica acasă banii cheltuiţi. Vasile Mocanu va fi sancţionat cu amendă contravenţională, conform Legii nr. 61/1991, pentru inducerea în eroare a organelor de Poliţie.

250.000 de dolari despăgubire,

pentru neîndeplinirea datoriei

conjugale de către soţ

James Brown, un contabil din Los Angeles, şi-a minţit soţia că este impotent, mituind cîţiva doctori pentru a obţine certificatul medical care să-i ateste beteşugul. Timp de 15 ani, Patsy Brown (38 de ani) nu s-a îndoit de fidelitatea soţului, pe care îl credea impotent şi pe care s-a hotărît să nu-l înşele. Atunci cînd a descoperit, prin intermediul unor casete video, că acesta nu a fost niciodată impotent, ci, dimpotrivă, că avea o virilitate ieşită din comun, Patsy Brown şi-a dat soţul în judecată, cerînd 1.000.000 de dolari despăgubire pentru ,,insatisfacţia resimţită timp de 15 ani“. Ea a cîştigat procesul, dar despăgubirile primite au fost doar pe sfert din suma pretinsă.

James Brown şi Patsy Atme se căsătoriseră cu 15 ani în urmă, la Los Angeles. Deşi furtunoasă, luna lor de miere s-a încheiat brusc, atunci cînd James a început să acuze absenţa erecţiei. După cîteva luni petrecute în clinici de specialitate, el şi-a anunţat soţia că a rămas impotent, arătîndu-i şi un certificat medical, în care era scris calificativul ,,irecuperabil“. Neştiind că avea de-a face cu un act fals, obţinut cu bani grei, Patsy a trăit 15 ani cu convingerea că, în nopţile pe care nu şi le petrecea acasă, James era la cazinou. Ea nu şi-a înşelat niciodată bărbatul, masturbîndu-se, pentru a rezista tentaţiilor adulterului, în faţa fotografiei acestuia. Cînd a încercat să facă acest lucru alături de el, în pat, James şi-a manifestat dispreţul pentru un asemenea act de ,,desfrînare“, de atunci, evitînd să o mai atingă.

Într-una din zile, găsind deschis seiful soţului, Patsy Brown a descoperit, printre bani şi documente, cîteva casete video. Curioasă să vizioneze una dintre ele, şi-a dat seama că era vorba de un film făcut în timpul unei orgii sexuale. Zîmbind, a vrut să închidă aparatul, gîndindu-se că James are şi el nevoie de o consolare. Nu mică i-a fost mirarea cînd, în prim-plan, a apărut chipul extaziat al soţului său, în plin exerciţiu viril. Femeia cu care acesta se împerechea era prietena ei cea mai bună, căreia îi împărtăşise, de-a lungul anilor, tot amarul. Celelalte casete erau variaţiuni pe aceeaşi temă: orgii în care se făcea sex în grup, James fiind personajul principal. Înregistrările au relevat că ,,impotentul“ excela în virilitate, el fiind capabil de 3-4 raporturi sexuale consecutive. Casetele îl arătau acuplîndu-se cu mai mult de 70 de femei.

Patsy Brown a cîştigat procesul de divorţ. Deşi ceruse 1.000.000 de dolari ,,pentru insatisfacţia resimţită timp de 15 ani şi pentru tinereţea irosită“, ea nu a obţinut decît o despăgubire de 250.000 de dolari, la care James Brown a fost obligat, ,,pentru neîndeplinirea îndatoririlor conjugale“.

Sfîrşit

Traian Tandin

COMENTARII DE LA CITITORI