Paradisul turismului montan din Banat, o ruină

in Război corupției

Staţiunea Semenic, aflată pe unul din cele înalte culmi din Banat, cîndva un paradis al turismului montan, zace în uitare. Decăderea a început odată cu achiziţionarea fostului OJT Caraş-Severin, devenită Societatea de Turism Semenic, în 2001, de către milionarul Gruia Stoica, patronul societăţii GFR, cel mai mare operator feroviar privat de transport marfă din ţară. Ocupantul locului opt în Top 500 Forbes a promis investiţii majore, dar nu a băgat nici un leu în staţiunea din Munţii Banatului. Marile hoteluri, care puteau, cîndva, găzdui sute de turişti, au fost închise şi lăsate să intre în paragină. Arată ca nişte clădiri bîntuite de stafii. Iarna se mai animează locurile, cu efortul unor mici proprietari de pensiuni. Fosta staţiune, însă, este aproape părăsită. Totuşi, există o veste bună. Creditorii au scos la vînzare Societatea de Turism Semenic, deţinută de Gruia Stoica, iar noii investitori sînt aşteptaţi cu braţele deschise şi multă speranţă. „Gruia Stoica a cumpărat fostul OJT Caraş-Severin, dar de un an şi ceva există un nou lichidator care a început să vîndă din ele, la preţuri foarte bune. Gruia Stoica nu face afaceri în turism. El face afaceri în căile ferate. A cumpărat Semenicul la momentul potrivit. Omul acesta nu a cumpărat OJT-ul pentru el. A cumpărat la un preţ bun, crezînd că va face ceva mai tîrziu. Nu vreau să intru în amănunte, dar nu cred că a dat un milion de dolari pe tot. Vorbim de tot OJT Caraş-Severin. Hotelul Semenic de la Reşiţa este şi el de vînzare, costă 1,2 milioane de euro. Din cîte ştiu
s-a vîndut şi Vila Pietricica (fosta vilă a partidului) din staţiunea Secu, din apropierea Reşiţei. Eu m-am întîlnit cu Gruia Stoica de patru ori la Bucureşti, l-am rugat să facă ceva cu pîrtia aia, să ne-o dea nouă, pentru că acolo stă de fapt esenţa Semenicului. Nu a vrut. Acum, noi cei din zonă trebuie să facem ceva”, a declarat Sorin Blaga, primarul comunei Văliug.
C.J. Caraş-Severin nu a reparat drumul de 25 de ani
Distrugerea turismului de la Semenic începe practic de la Prislop, de unde se deschide un drum de opt kilometri, care duce spre vîrf. Este un drum plin de gropi şi cratere în care oamenii, pur şi simplu, îşi rup maşinile. Nu s-a mai lucrat la acest drum de 25 de ani. „Prima investiţie care trebuie făcută la Semenic este în drumul care duce la Semenic. Pe drumul acela şi PNL, PSD, PDL, PMP… toate partidele astea care au avut puterea au zis că fac ceva, dar nu au făcut. De-abia după ce este făcut drumul poate să vină cineva să cumpere ceea ce există pe munte. Şi la ora asta chiar e de vînzare, cu preţuri destul de bune. Dar atît timp cît nu se investeşte în infrastructură, nu sînt şanse să se investească în Semenic”, a mai spus Sorin Blaga, primarul din Văliug.
700.000 de euro pentru o pîrtie de şapte hectare
Pe Semenic, se vînd hotelurile Gozna şi Nedea (de la Gruia Stoica), cabana Centrală – care costă undeva la 900.000 de euro, care are şi un teren de 18.000 de metri pătraţi. Este de vînzare şi hotelul „Duşan şi fiul” – construit în fostele cămine de pe Semenic, folosite pe vremea lui Ceauşescu de angajaţii OJT. Ultima sumă vehiculată este 800.000 de euro. Tot din pachetul lui Gruia Stoica este de vînzare şi hotelul Semenic de la Reşiţa, la aproximativ 1 milion de euro. Primarul din Văliug anunţă că şi pîrtia, pe linia fostului funicular, este de vînzare. „Pîrtia este şi ea de vînzare. Costă 700.000 de euro. Poate şi mai ieftin. Dar vorbim de şapte hectare de teren intravilan, unde scrie pe C.F.: Instalaţii telescaun. Cine vine să facă pîrtie, să facă un telescaun, are posibilitatea să fie proprietar pe teren. Nu combinaţii cu primăria şi cu alţii. Cred că nu costă cu tot cu telescaunul mai mult de 1,5 milioane de euro, putem pune rapid un telescaun de şase persoane, care va lega Văliugul de Semenic. Şi care va funcţiona şi vara. Sper să se găsească un investitor în zona Timişoarei. Cred că sînt acolo potenţi oameni de afaceri, care să fie şi iubitori de sport, pentru că e important acest lucru. Dacă ai numai bani şi nu faci sport, nu se potriveşte”, a precizat primarul din Văliug.
Au furat tot ce se putea din vechiul teleferic
Semenicul trăieşte doar iarna, prin iubitorii de schi, cu condiţia să existe zăpadă. Dacă Dumnezeul nu dă să ningă, s-a dus şi turismul. Vara, efectiv, nu este nimic de făcut. Sînt cîteva căbănuţe unde se pot servi mîncare şi lichide de băut, priveliştea e de vis, mai ales pe vîrful Piatra Goznei, aerul de munte e bun, dar nu există nimic din ceea ce ar trebui să ofere o staţiune montană. „Anul trecut nu am avut zăpadă. Asta e un alt impediment. Poţi să investeşti sute de mii de euro, dar dacă constaţi că nu e zăpadă, dezamăgirea este mare. Se zice că la Semenic este cea mai lungă pîrtie din ţară. Pe hîrtie există. E ca şi cum ai zice că de la Timişoara la Bucureşti există autostradă. Poţi ajunge dintr-un loc în altul, dar nu pe autostradă. Aici nu există teleferic. Fostul funicular s-a dus… unde trebuia să se ducă. Au furat tot. Şi telefericul, şi motorul – era un motor Marelli, de submarin, totul s-a furat, nu mai există un stîlp vechi. Singurul lucru care a rămas, e căzută acolo în pădure, este roata mare. Ca să vedeţi ce lucrări au putut face pemii ăştia de la Gărîna, cu car, cu boi, nu cu betoniere. Iar noi, tîmpiţii ăştia de români – că bine a zis Petre Ţuţea, a făcut puşcărie 17 ani pentru un popor de tîmpiţi – nu sîntem în stare să facem nimic. Dacă mergem în Austria la schi, jumătate din ce e acolo are statul, care este co-investitor, care are parteneriate publice private cu investitorii. Doamna Elena Udrea a investit undeva 30 de milioane de euro într-o gondolă, dar în şase luni de zile a căzut pîrtia cu totul”, a adăugat Blaga.
Prioritară este pîrtia care leagă Semenic de Văliug
Punctul maxim de pe Semenic este Vîrful Piatra Goznei, la o altitudine de 1.447 de metri. Pîrtiile de schi de pe Semenic pornesc de la altitudinea de 1.410 metri, iar pe una dintre pîrtii – chiar dacă nu există telescaun pentru revenire, se poate coborî pînă la Văliug. Este vorba de pîrtia Semenic-Casa Baraj de peste şase kilometri. După coborîre, urcarea însă se poate face doar cu microbuzul. „În mandatul meu, cît mai sînt primar, îi voi ajuta cu tot ce pot pe cei interesaţi să vină să investească la Semenic. Promit să îi ajut, vor avea tot suportul pentru autorizaţii şi avize. Nimeni nu investeşte în ceva dacă oamenii nu au ce face acolo. Şi momentan nu au. Dar făcînd pîrtia, legînd Semenicul de Văliug. Este o zonă care trebuie să atragă turişti cel puţin şase luni pe an. La mare ai sezon doar trei luni, la munte ai tot trei luni. Dar la Văliug sînt şase luni. La ora aceasta nu ai loc liber să te cazezi la Văliug, toate locurile sînt ocupate. Lucrurile se mişcă bine. Avem în jur de o mie de locuri de cazare, în comparaţie, Reşiţa are 500 de locuri, deşi ar trebui să aibă 5.000”, a mai spus Sorin Blaga.
Se distruge pădurea
O altă problemă despre care vorbeşte primarul Sorin Blaga este exploatarea pădurii. Primarul susţine că pe drumul de opt kilometri, de la Prislop la Semenic, circulă camioane grele de 65 de tone, cînd legal nu are voie să depăşească 25 de tone. „Tot ce se întîmplă în ţara asta e legal! Ştiţi vreo ilegalitate la noi?! Nu! Doar că ele mai apar pe parcurs. Rămînem şi fără copaci. Fără industrie am rămas. Vedeţi ce a ajuns Reşiţa. 26 de ani nu am fost în stare să facem două autostrăzi, de la est la vest, despre ce vorbim…”, a încheiat Sorin Blaga. Revenind la Gruia Stoica, milionarul care a cumpărat fostul OJT Caraş-severin, a primit o condamnare definitivă de 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare (prima instanţă l-a condamnat patru ani de închisoare cu executare), într-un dosar care privea trucarea unei licitaţii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia. Potrivit rechizitoriului, Stoica i-a promis avocatului Doru Boştina 3 milioane euro pentru ca acesta să exercite influenţă asupra directorului general al CFR Marfă, pentru a-l determina pe acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu, să divulge date confidenţiale şi să-i comunice preţul oferit de societatea pe care o conduce, la licitaţia din 29 ianuarie 2014. Demersul avea ca scop adjudecarea de către Gruia Stoica a contractului ce făcea obiectul licitaţiei, transport cărbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Ştefan Both

COMENTARII DE LA CITITORI