Paralizia Bunului Simț

in Polemici, controverse

Motto: ,,Toți așteptați ca alții să găsească/ Solutii pentru Țara Românească/ N-am cum sa va ajut, m-am ruinat/ Pentru un neam ce nu m-a meritat…”(Corneliu Vadim Tudor)

Pentru mulți dintre noi, lupta cu un prost este inutilă și sortită eșecului. Lupta cu cei care susțin o idee nebună, fără nici un fel de argument care să stea în picioare, este tot pierdere de timp și este, de asemenea, lipsită de orice șansă de cîștig. Există o sumă de citate emise de către mari personalități ale Istoriei, prin care ne spun că este greu cu proștii, este greu să te lupți cu cei care sînt lipsiți de lumina inteligenței.

Privesc cum România își ia avînt pe un drum pe care nu-l pot înțelege, privesc cum cei care ne conduc acum, dar și cei care au condus țara în ultimii 30 de ani, au avut grijă să o distrugă, privesc realitatea și nu am nici un fel de reacție, sînt total paralizat cînd văd cine sînt aleșii neamului, cînd văd că aceiași vor fi și în anii ce vor urma.

Persoane care zi de zi ne arată că puțin le pasă de această țară, persoane care aduc și mai multă sărăcie și lipsă de speranță în România. Ei dictează și ne spun că așa este bine, ei mint cu nerușinare. Cu toate acestea, însă, poporul îi alege – poporul, sau măcar 51%, îi votează, îi adulează, îi ajută din patru în patru ani, sau o dată la cinci ani, să fie din nou fericiți conducători.

Istoria acestei țări, pentru cei care o mai știu, ne-a arătat că toți cei care au iubit-o, au fost uciși. Unii de străini, alții chiar de poporul iubitor. Istoria recentă ne arată că poporul român a fost și va continua să fie slab, lipsit de reacție, paralizat în frică, atît timp cît cei care îl conduc sînt sprijiniți din afară. Poporul, națiunea română, nu iubește patrioții, în general, poporul nu iubește și nu respectă valorile românești. Este adevărat, nu mă refer la întreg poporul, dar, din păcate, cei despre care vorbesc sînt fie o majoritate, fie doar cei care contează în alegerea drumului pe care România îl are de parcurs. Poporul nu are cunoștințele necesare, nu dispune de discernămînt, de propria judecată ca să înțeleagă că, indiferent ce armată e pe acest tărîm, ea este de ocupație, că munca lui, de orice fel, este, de fapt, exportată, în timp ce valorile care rămîn pe aceste plaiuri sînt din ce în ce mai puține. Poporul nu înțelege că presa pe care o adoră nu îi apără drepturile, poporul nu înțelege că cei care apar la TV și îl învață ce să facă au interese obscure, și nu îi doresc binele. Poporul nu știe că ziarele, televiziunile, agențiile de presă au nevoie de bani, de mulți bani, și că acei bani vin din zone ale căror interese sînt apărate de către instituția de presă care le finanțează. Poporul vine și crucifică un om precum Corneliu Vadim Tudor, care s-a sacrificat pentru el, pentru simplul motiv că în ,,Epoca de aur” a scris o poezie prosistem, dar același popor îl votează cu ambele mîini pe unul ca Iliescu, care a fost chiar Sistemul. Mă gîndesc, și nu o dată, ce mare noroc a avut poetul Nichita Stănescu să moară înainte de 1989. Dacă ar mai fi trăit după anul 1990, era în mod absolut pus la zid de acest popor ,,minunat” care se numește și român pe deasupra.

Poporul a salutat și s-a bucurat de arestarea unuia ca Dragnea, pe care eu îl consider deținut politic, dar și naiv, în timp ce la Cotroceni este președinte poate cel mai penal om din această țară. Este cutremurător, este descurajant. Dar acesta este poporul român, un grup de oameni care, întîmplător, vorbesc toți aceeași limbă, dar care au în sînge răutatea și perversitatea specifică slugilor care abia așteaptă să rupă gîtul stăpînilor, dacă aceștia sînt români, evident. Pentru că nu au curajul să se pună cu străinii, lașitatea fiind și ea o caracteristică specifică acestei nații. Poporul român a realizat puține lucruri notabile în istorie. Ce a fost realizat, a fost făcut cu finanțare străină și, în general, prin alte țări. Dar, în mare, poporul român, atît de sensibil, a realizat foarte puține, și a avut grijă să mînjească cu noroi totul. Și el, acest popor român, sau o parte din el, este fudul și rîde de alții, fie că sînt ei bulgari, ruși, unguri sau doar sîrbi. Noi rîdem de toți, ajungînd noi înșine de rîsul lumii.

Sînt paralizat, sînt descurajat. Nu merită să scrii ceva bun, să faci ceva bun într-o țară în care nimic nu se poate face decît dacă ai sprijin străin, dacă dai șpagă sau ești un politician bine înfipt. Cum poți să votezi PNL, cînd vezi că acest partid se bate pe viață și pe moarte pentru interesele străine aici, în majoritatea cazurilor? Cum poți să votezi USR, cînd valorile lor nu sînt românești? Cum poți să votezi PSD, cînd încurajează prostia prin însăși prestația lor de doi bani? Cum poate cineva să mă convingă pe mine, fie că este politician sau cine știe ce jurnalist, că partidele din Parlament, dar și alte instituții ale statului, fie că e vorba de Justiție sau Servicii, luptă pentru România, cînd în ultimii ani nu au făcut nimic bun pentru această țară? Poporul român, însă, în imensa lui prostie, îi plătește pe toți. Și pe președinte, și parlamentarii, și procurorii, și judecătorii, și pe ofițerii de informații și șefii lor, și miniștrii și tot. Poporul îi plătește ca să îl vîndă. Nu știu cum era în perioada fanariotă, dar știu că în 1821 a fost înlăturată, cel puțin teoretic. Perioada asta, însă, 1989 – …, va rămîne în istorie ca reper și exemplu pentru toți, exemplu pentru cît de slab a fost poporul român, cît de naiv, cît de rău cu el însuși.

Mă uit pe așa-zisele sondaje de opinie emise de un ,,guru” al prospecției sociale. Numele celor care se află pe primele poziții sînt alarmant de… aceleași care ne-au zăpăcit țara în ultimii zeci de ani. Este clar că țara asta ori e manipulată și înșelată la TV, așa cum întreaga lume a fost în anii ʼ60 – ʼ70 cu privire la aselenizare, ori are o majoritate proastă și fără speranță, care dorește cu ardoare să o vadă umilită, un lagăr modern și european, condus prin telecomandă de niște oameni deștepți.

Comedia asta numită România, în care românii rîd de ei înșiși, trebuie cumva să înceteze. Ori se declară statutul de colonie – și știm că nu mai are rost să vorbim despre Constituție – ori rîdem în continuare. Că de stat indepedent nici nu mai poate să fie vorba. Sper ca cei care doresc să iasă și să se lupte pentru această țară, să aibă înțelepciunea să rămînă liniștiți și să își vadă de viață. Chiar nu merită să te bați pentru un popor care a demonstrat că este compus dintr-o majoritate idioată și o minoritate impotentă și lipsită de orice inițiativă. Petre Țuțea a avut dreptate, așa cum și Brâncuși a avut.

Tano

Păreri și opinii