Numarul curent editia digitalaAbonament editia tiparita (livrare in Romania)

• Fondată în 1990 de Corneliu Vadim Tudor și Eugen Barbu •

PARTIDELE VOR FUZIONA, PRIN ABSORBŢIE, CU D.N.A.

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Într-o ţară cu politicieni de unică folosinţă eu sînt o excepţie”. (C. V. T.)

Spectacolul dat de aşa-zisele partide politice e mai mult decît jenant. E josnic. Multe am văzut la viaţa mea, dar o asemenea neruşinare nu-mi închipuiam. În 25 de ani, PNL s-a spart în aripi, aripioare, ţăndări, cioburi ş.a. PNL – Aripa Tînără… PL – ’93… PNL – Cerveni… PNL – Cîmpeanu… PDL – Stolojan… PDL – Băsescu… PNL – Tăriceanu… Fără număr, fără număr. E o ruşine. O foarte mare ruşine. Se răsucesc Brătienii în cripta lor, din biserica de la Florica. Unde eu, de cîte ori am trecut prin judeţul Argeş, am depus flori. Îmi amintesc că şi în campania din 2009 am făcut acest gest pios, alături de Gigi Becali. Dar liberalii i-au uitat pe făuritorii partidului. N-au mai trecut pe acolo cu anii. Dar se pozează cu portretele lor în fundal, pe pereţi, se revendică de la ei, se umflă-n pene cu „trecutul istoric”. Mă întreb: sînt ei, oare, liberali?

În afară de Mircea Ionescu-Quintus (care, născut în martie 1917, e mai bătrîn ca bătălia de la Mărăşeşti şi Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie) – plevuşca actuală NU are absolut nici o legătură cu liberalismul. Dacă îi iei puţin la întrebări, despre istoria PNL, şmecherii habar n-au, dau în bîlbîială. Cel care se dă cel mai liberal dintre liberali, Călin File de Neveste (5), a avut un tată vitreg liberal, masonul Dan Amedeo Lăzărescu. Păi, aşa merge? Intrăm în politică şi confiscăm o tradiţie glorioasă pe baza unei legături de familie îndoielnice şi artificiale? Nu se mai găsesc niscaiva mame vitrege, unchi de verişoare, sau vreo mamă-mare simpatizantă a lui Guţă? Care Guţă? Tăttărescu sau Băieşu? Ce mai contează…

Ce legătură are Radu Stroe cu PNL? Sau Varujan Vosganian, care a trecut prin mai multe partide? Unde a dispărut Crin Halaicu (şi el liberal, nici nu se discută!) şi din ce trăieşte? Mai nou, pretinde că e liberal şi un sas cu faţă imobilă şi vorbire mîrîit-sacadată, ca o roată dinţată: Klaus Iohannis. Nu e Johann Strauss, nici de la Johannesburg – e un individ şiret, care a furat, pe rupte, în Sibiu, a avut şi Dosare Penale pentru trafic internaţional de copii, s-a îmbogăţit prin retrocedări ilegale, după care i-a dat mîna să pozeze în om politic integru, care are soluţii. Poate poluţii, cu ştim noi cine, care i-a şi muşamalizat dosarele. Mă uit la acest Mălai Mare, care are klaustrofobie faţă de limba română, şi mă frec la ochi, nu-mi vine să cred: e ca şi cum Corul Madrigal ar fi dirijat acum de Bercea Mondialul!

Ce caută în jilţul Brătienilor un individ care n-are nici o tangenţă cu tradiţia unui partid fondat în 1875? Cine l-a inventat pe ăsta, care adoarme cînd vorbeşte? E clar că aici e mîna Germaniei, care încearcă să-şi facă un „cap de pod” într-o ţară ocupată de americani. Dacă, mîine, Angela Merkel pierde puterea la Berlin, dispare şi acest Hopa Mitică mîncător de slană. Nu există nici o altă explicaţie a inconştienţei cu care e scos din joben şi umflat cu pompa – de la 2%, cît are în mod real, la 40% – acest zero barat, care are tupeul să şi candideze la Preşedinţia României! E ca şi cum Iosipescu Zambra sau Nahorniac s-ar duce în Germania şi ar vrea să candideze la cea mai înaltă funcţie în stat. Iar televiziunile de la noi se pun la mintea sforarilor din umbră şi popularizează, pînă la sufocare, un individ care le întoarce românilor stomacul pe dos. Asta e ţara în care trăim.

Lumea se întreabă, în aceste zile: ce l-a făcut pe Crin Antonescu să devină Crin Răzgîndescu, sau Răsucescu? Aşa cur sucit e acest om politic, care n-a scris un articol, sau o broşură la viaţa lui? El zice că e orator, dar după o zi – nu mai ţine minte nimeni ce-a spus. „Gîndul se alcătuieşte în gură” – zicea unul dintre părinţii dadaismului, Tristan Tzara. Aşa şi cu Crin Antonescu: se ambalează singur, vorbeşte în neştire, doar-doar îi vine vreo idee şi scoate vreun efect, pe fondul unei gesticulaţii studiate, cu întrebări retorice fără noimă.

La ordinul lui Dan Voiculescu, măruntul trepăduş cu cap de tuş Radu Tudor îl numea pe acest găgăuz din Deltă, în urmă cu cîţiva ani, „cel mai mare orator din România” (?!). Ce imbecil! Aşadar, de ce s-a întors, nu cu 180 de grade, ci chiar cu 360, adică în punctul de unde plecase, acest mare cartofor? Şi la poker face cacealmale din astea? Reamintesc ce a apărut în ziarul „Tricolorul”, din 13 mai 2014: „Retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială nu este determinată de interese de partid, aşa cum se tot afirmă de cîteva zile. Conform unor surse din Serviciile Secrete, această hotărîre i-a fost sugerată lui Crin Antonescu de către unul dintre asistenţii directorului CIA. În ultima sa vizită în SUA, ce a avut loc în plină campanie electorală pentru europarlamentare, Cartoforul s-a întîlnit, în secret, cu unul dintre asistenţii directorului CIA, cu care s-a întreţinut mai bine de o jumătate de oră, într-un apartament al Hotelului Palomar, din Washington.

Discuţia dintre cei doi a fost intermediată de un român de origine evreiască, stabilit în SUA, care a şi tradus. La această întîlnire, americanii i-au cerut să se retragă din cursa prezidenţială şi de la preşedinţia partidului, promiţîndu-i, în schimb, că, la începutul anului 2015, va fi numit raportor NATO. Mai mult, americanul i-a explicat că, în cazul în care se decide să facă altfel, în cel mai scurt timp va fi terminat politic, prin aruncarea în presă a unor documente, informaţii şi filmări compromiţătoare. Sursele noastre nu ştiu despre ce probe ar fi vorba, dar se pare că ele sînt destul de importante, de vreme ce soţul Adinei Vălean a executat, întocmai, ordinele primite la Washington”.

Încă nu am toate elementele, dar pirueta asta n-a făcut-o Crinuţa din capul său bretonat, ci au făcut-o americanii. Probabil au gîndit aşa: de ce să scăpăm noi, din mînă, o ţară bogată şi servilă, ca România, ca s-o înhaţe duşmanul nostru natural, Germania? Aşa că l-au trimis înapoi pe cel atît de uşor şantajabil, pe care îl pot controla pas cu pas. Om trăi şi om vedea.

Circul de sîmbătă, de la pretinsul Congres al PNL, arată că, în realitate, acest partid e o bandă de interlopi. Ce doctrină? Ce ideologie? Care tradiţie? Mă aflam, chiar în acea zi, la postul România TV, cînd a fost abordat, în direct, Sorin Frunzăverde. Fost fruntaş PD, apoi PDL, acum PNL şi, probabil, nu se va opri aici. L-am întrebat de ce şi-a schimbat PNL doctrina, ieşind din grupul liberal al Parlamentului European şi intrînd în grupul popular, deci creştin-democrat.

A scăldat-o puţin, vizibil încurcat, apoi a spus „La revedere” şi a plecat. Repet: ce partid iese, brusc, dintr-o familie politică şi dă buzna în alta, diametral opusă? A mai fost unul, ce-i drept: PDL-ul lui Băsescu, care a trecut „strada”, pe trotuarul de vizavi, dezertînd din Internaţionala Socialistă şi intrînd în Partidul Popularilor Europeni. Acum, acel PDL mai face un salt mortal fără plasă de siguranţă, şi se topeşte în Partidul Naţional Liberal (?!). Ăştia sînt numai escroci, sau şi nebuni? Evident, sînt şi una, şi alta. De-aia s-au scîrbit românii de politică. Un simplu prim-secretar PCR de judeţ, din anii ’70-’80, făcea mai multă treabă decît toţi traseiştii ăştia la un loc. Şi încă nu ne-a lovit o calamitate mare, un cutremur, un război…

Atunci să-i vedeţi, vor fugi ca şobolanii. După sinuciderea PNL, ce alt harakiri va urma? Cine cu cine se va mai cupla? Cine pe cine va mai trăda? Cine va mai avea neruşinarea să pretindă că are soluţii, programe, strategii? Cine pe cine va mai înghiţi? Eu, unul, aş vrea ca un mare partid să-i înghită pe toţi: DNA!

Corneliu Vadim Tudor

Duminică, 29 iunie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI

Din aceeaşi categorie

Du-te Sus