Pe voi nu vă iubește nimeni

in Polemici, controverse


Mă uit la evoluția exponențială a unor grupări fără suflet, fără Dumnezeu, fără nimic în desagă, fără nimic bun de oferit. Sînt două partide, sau poate doar o alianță care, în afară de a demonstra că este cu totul împotriva acestui neam, nimic nu ne-a arătat. Sînt băieți scorțoși, bine îngrămădiți în costume, unii doar birocrați sau foști corporatiști care au deraiat grav de la valorile tradiționale ale românilor, dar care se urcă puternic în sondaje.

Binecunoscutul caracter al lui Dan Nicușor l-a ajutat să realizeze, poate prea tîrziu, că și el, la rîndul lui, a căzut într-o mare capcană atunci cînd s-a lăsat sedus de băieții ăia scorțoși și bogați. Manipulat poate in cunostinta de cauza, sau doar in orb, proaspăt tătic fiind, a avut de ales între a-și încălca principiile și a urma vocea sufletului. A ales să demisioneze din poziția de lider al USR și să își vadă liniștit de viață. Atunci, chiar dacă s-a retras discret, în liniștea așternută la picioarele lui de Servicii sau doar de niște colegi mai înstelați, mulți au realizat că la adăpostul trist al zîmbetului lui Nicușor, a crescut poate cea mai reprezentativă mișcare antiromânească posibilă, cu mult mai rea, mai dăunătoare decît toate mișcările de așa-zisă dreapta pe care România le-a avut în ultimii 30 de ani.

Se numește Uniunea Salvați România, în condițiile în care, de fapt,  România doar de ei ar vrea să scape. De PLUS, un fel de USR PLUS, adică un fel de national-socialiști, întrucît în ultima vreme propagă mesajul renunțării la proprietate și al colectivizării societății, nu avem nimic de spus. Nici pe ei, ca si pe national-socialiști, nu îi iubește nimeni, decît poate propriile neamuri, propriile familii, dacă au. În rest, nimeni din țara asta nu le acordă dragostea pe care, de bine, de rău, PSD și chiar PNL, se bucura, chiar daca nu merita. Totuși, ce îi urcă pe băieții ăștia în sondaje? – ne întrebăm noi. Și singurul răspuns logic si posibil pe care îl putem da este corupția celor care testeaza opinia electoratului, la care se adaugă potențialul electorat captiv în zona multinaționalelor. Pentru că de acolo își extrage USR seva care îi asigură niște procente, evident, cu ajutorul băieților deștepți care se află în spatele lor.

În România, pe USR și pe PLUS nu îi iubește și nu îi dorește nimeni. Sînt seci, fără substanță. Nu trezesc patimă, nu creează nici o emoție. Sînt roboței cu ulei în loc de sînge, cu „cip-uri” în loc de creiere și multă mucava care să le astupe caracterele găunoase. Ei generează doar venin în această țară, o substanță toxică ce le este injectată în mod constant de către acele organisme ,,deschise” ale unui miliardar bogat, de origine hună la bază.

Totodată, imaginea adoptată, de hipsteri liberi de probleme și de responsabilități, așa cum tot ne arată atunci cînd își expun caracterele în spațiul public, îmi amintește de chipul impasibil, fără culoare și trăire, pe care un criminal în serie îl afișează atunci cînd victima lui agonizează. Metaforic vorbind, USR-ul este un Hannibal Lecter politic, ce crește și se dezvoltă pe tăcerea metaforică și impardonabilă a mieilor, a poporului în acest caz.

Și totuși, cum de au ajuns în Parlament? Prin minciună, prin dezinformare și prin faptul că sînt un organism bine irigat financiar, ținut în viață de alte organisme la fel de puternice, la nivel global în acest caz. USR nu salvează pe nimeni și, în PLUS, aduce și mai mult paraziți și incertitudine la nivelul națiunii pe care, zic ei, o salvează. În fond, nu face altceva decît să impună în societatea românească valorile cele mai controversate ale Occidentului, fără măcar să se gîndească că poate, într-o zi, faptele lor vor fi ireversibile. Eu sper ca țara asta să se lepede de acești trădători, dar cu toții știm că nu se va putea face nimic atît timp cît cei care impun drumul României nu sînt, de fapt, românii.

În legătură cu fondatorul acestei minuni libere și democrate, USR, Dan Nicușor, pot doar să spun că îmi doresc să vadă ce a permis să crească la adăpostul inocenței sale și poate că va avea curajul să iasă la TV și să își ceară iertare în fața românilor pentru asta.

Nu doar că nu a salvat nimic, nu doar că nu a făcut nimic constructiv, dar și-a cîștigat faima prin a se opune celor care au construit. Celor care au făcut ceva. Ori, cei care nu fac nimic altceva decît să conteste și chiar să obțină cîștig din asta, fără să realizeze nimic, nu sînt altceva decît niște piromani a căror singură fantezie este să incendieze tot ceea ce alții încearcă să contruiască. Poate că au fost momente și cauze în care a avut dreptate. Dar, în afară de cenușă și o construcție politică strîmbă, nimic nu am văzut în activitatea acestui salvacap (salvator de Capitală), devenit salvarom între timp.  Ar fi putut, totuși, să își aleagă un hobby ceva mai nobil, de salvamar  sau măcar de  salvamontist, că tot este el din Făgăraș.

A.T.

Păreri și opinii