PENTRU INCONŞTIENŢA CU CARE STĂ CU BURTA LA SOARE, ÎN ARHIPELAGUL MADEIRA, FĂRĂ SĂ-I PESE DE ROMÂNUL RĂPIT ÎN AFRICA – PORCUL SAS KLAUS IOHANNIS TREBUIE SUSPENDAT DE PARLAMENT!

in Lecturi la lumina ceaiului

 

A făcut-o şi pe-asta! Incredibil, dar a comis-o! Individul care răspunde la numele Klaus Iohannis e cea mai nesimţită creatură pe care am văzut-o în viaţa mea. Pînă şi cel mai zdrenţăros cîine vagabond pe care îl hrănesc tot e mai curat, nu dă vînturi în timp ce mănîncă. Dar impostorul sas îşi face nevoile în public. Iar principala lui nevoie este să petreacă, să joace poker, să voiajeze – neapărat cu nevasta de mînă. Îl doare-n cur de ţara asta amărîtă, care nu e bună decît de jefuit. Puţin îi pasă că sînt sute de mii de români care n-au ce pune pe masă, de Paşti. Nici nu se sinchiseşte de acel român răpit de rebeli, în Africa – poate să moară, care-i treaba? El şi-a luat vacanţă de Paşte. O vacanţă dublă: pentru Paştele catolic şi luteran şi pentru Paştele ortodox, că doar are familie mixtă. Cu ce bani face el voiajul ăsta foarte scump? Că doar e bugetar. A închiriat un avion de la Carpat Air. A aterizat la Frankfurt, apoi s-a dus la Würtzburg.

La părinţii care, sanchi, stau cu chirie. În realitate, uriaşul imobil de birouri este al lui, al geambaşului de case. Apoi, a schimbat avionul şi a zburat la Lisabona, destinaţia finală fiind Madeira, supranumită „Insula primăverii eterne“. E un loc pe cît de exotic, pe atît de costisitor. Cîţi români îşi pot permite un asemenea lux? La ora actuală – nici unul. Dar King Kong Klaus nu e român. El e neamţ, chiar dacă e second-hand. Are bani, vorba aia, căcălău, Măria Ta! Ce face el în Madeira? Petrece şi joacă poker. Îţi stă mintea-n loc cînd vezi atîta neruşinare! E clar că feisbuciştii care s-au bulucit să-l voteze au luat o mare leapşă. Şi e la fel de clar că rumegătorul de slănină şi-a luat ţara înapoi. Dar nu România, care n-a fost, niciodată, ţara lui, ci Germania, Portugalia şi ce-o să mai urmeze. Îşi bate joc nenorocitul ăsta îmbălsămat cu carmol de un popor întreg. Dacă Parlamentul nu declanşează, imediat, procedurile de suspendare, atunci e mai ticălos ca el. Dacă în numai 5 luni Mutălăul Sas a fost capabil de atîtea porcării, trebuie să ne aşteptăm la sfidări şi jigniri şi mai mari.

CORNELIU VADIM TUDOR

6 aprilie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI