Percheziţii la Energy Holding

in Război corupției

Verificările le fac procurorii de la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel, împreună cu poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Poliţiei Sectorului 1 al Capitalei, într-un caz în care există suspiciuni, mai clar fie spus „indicii temeinice” în privinţa a ceea ce oamenii legii consideră a fi fapte de evaziune fiscală, dar şi spălare de bani şi delapidare.
Concret, în cadrul acţiunii poliţiştii şi procurorii
s-au oprit la sediul social al unor firme, precum şi la locuinţele unor persoane fizice, pentru a ridica documente financiar-contabile şi alte înscrisuri considerate utile în vederea continuării anchetei. Din cîte anunţă televiziunile de ştiri, ar fi vorba despre verificări ce ar viza şi Energy Holding, firma controlată de afaceristul Bogdan Buzăianu.
„Din cercetările efectuate pînă în prezent, a rezultat faptul că în cursul anului 2009, între două societăţi comerciale, cu capital privat, au fost încheiate contracte de consultanţă şi contracte de vînzare cumpărare avînd că obiect terenuri la preţuri mult supraevaluate, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu sumele aferente impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adaugată, în cuantum de aproximativ 500.000 euro”, menţionează reprezentanţii Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bucureşti, într-un comunicat din care rezultă că în cazul de faţă oamenii legii au doi suspecţi – persoane fizice, şi tot atîtea persoane juridice. Dar şi că s-a dispus deja măsura sechestrului asigurător în cazul a 14 imobile – terenuri extravilane, terenuri intravilane şi construcţii, procurorii urmărind, prin această măsură, recuperarea prejudiciului identificat. Ar mai fi de menţionat, însă, faptul că tot în cursul acestei zile, urmează să aibă loc şi mai multe audieri, momentan nefiind clar pe numele căror persoane au fost emise mandate de aducere.

COMENTARII DE LA CITITORI