Pesediştii i-au dat papucii lui Dragnea

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Jenaţi de jerpeliturile cu care umblă încălţat actualul şi viitorul lor preşedinte, pesediştii au pus mînă de la mînă şi i-au cumpărat o pereche de pantofi lui Liviu Dragnea.

La o săptămînă după ce Dragnea a apărut pe scena Conferinţei Judeţene a PSD Teleorman cu pantofii rupţi, pesediştii suceveni l-au dăruit cu o pereche de „umblători” noi. „Aveţi drum lung şi greu de făcut”, a justificat gestul liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor. Deşi surprins, acesta a primit cu plăcere darul, ba chiar a făcut şi o aluzie la celebra zicere cu datul papucilor: „Într-adevăr, eu merg foarte mult pe teren şi pantofii se cam uzează. Nu am de ce să mă ascund, am rupt mulţi pantofi şi chiar aveam nevoie”. Cum a ajuns să sufle

şi-n iaurt de cînd cu problemele sale penale, Dragnea

s-a interesat imediat dacă preţul îi permite să păstreze pantofii, sau trebuie să-i declare, pe post de cadou, conform legii: „Sper că preţul este sub 350 de euro, altfel trebuie să-i declar. O să-i port, o să mă încalţ cu ei la Congres. Am rupt multe perechi de pantofi în anii de cînd fac politică”.

„Nu l-am finanţat pe Băsescu!“

Acuzat de fostul preşedinte al PSD Teleorman, Teodor Niţulescu, că l-a sponsorizat pe şest pe Traian Băsescu în timpul campaniei pentru prezidenţialele din 2009 (cînd candidat al PSD a fost Mircea Geoană – n.r.), Liviu Dragnea a catalogat totul drept „minciuni sfruntate”, spuse de „un infractor care încă circulă liber”. „Cei care sînt din Teleorman îl ştiu pe Teodor Niţulescu şi îşi pun de foarte multe ori întrebarea de ce acesta mai circulă liber. Despre campania domnului Traian Băsescu, cei care verifică finanţările trebuie să spună cine l-a sponsorizat. Eu, sub nici o formă”, a protestat Dragnea.

Poarta PSD se redeschide

pentru Cătălin Ivan

După atacuri reciproce, meciul Cătălin Ivan – Liviu Dragnea pare să se termine cu o remiză în urma căreia Ivan va fi „recuperat” de PSD. Culmea, la reapropierea celor doi pesedişti a contribuit, din plin, Traian Băsescu, care a susţinut că Ivan ar fi fost „preşedintele ideal pentru PSD”. Cum, însă, idealul nu poate fi atins prin definiţie, Dragnea rămîne şeful social-democraţilor, dar un şef gata să redeschidă porţile partidului pentru Cătălin Ivan: „Este un tînăr care, în opinia mea, trebuie să fie recuperat pentru partid, care se pare că are o activitate foarte bună ca şi europarlamentar. Da, o să am o discuţie cu el, cred că poate avea un viitor serios în partid”. „Mă bucură declaraţia lui Liviu Dragnea. Din punctul meu de vedere, nu am plecat niciodată. Am fost într-o procedură de transfer prelungit. Mi se pare normal să redevin membru activ în PSD”, nu a întîrziat Ivan să-şi manifeste încîntarea.

S.B. (Text reprodus din „Naţional“, nr. din 5 octombrie 2015)

COMENTARII DE LA CITITORI