Ponta, sluga credincioasă a UDMR!

in Război corupției

În 2015, s-au făcut mai multe modificări la legea electorală, printre care şi modificarea potrivit căreia pentru înfiinţarea unui partid sînt suficiente numai trei semnături, numai trei membri fondatori. S-a şi glumit pe seama acestei prevederi care, au zis cei mai mulţi, bagatelizează noţiunea de partid! Comentariile pe acest subiect au neglijat faptul că bariera semnăturilor s-a mutat de la momentul înfiinţării partidului la momentul depunerii candidaturilor… Nu am auzit nici un comentariu la posturile TV pe seama acestei cinice modificări, care, în fapt, nu face nici un serviciu în aplicarea şi respectarea dreptului la asociere.
Aceeaşi lege, 208 din 2015, mai vine însă cu o modificare, mult mai boacănă, privind de data aceasta pragul fatidic de 5%, iar această modificare, adică această ticăloşie nu ne este clar a cui operă este: numai a lui Ponta, aşa cum bănuim noi, sau a făcut-o în deplină solidaritate cu partidul său…
Să ne aducem aminte cum a fost: la alegerile din 2012, UDMR nu a obţinut suficiente voturi ca să treacă pragul de 5%. Repet: UDMR nu a obţinut în 2012 numărul de voturi necesare pentru a atinge pragul de 5%! Numai că la cîteva minute după închiderea urnelor ne-am trezit pe micile ecrane că apare ditamai prim-ministrul, numitul Ponta Victor, şi cu un aer satisfăcut declară că îi felicită pe colegii udemerişti pentru trecerea pragului! Anunţ cu care a surprins pe toată lumea capabilă cît de cît să miroasă ticăloşiile ce se petrec în jurul nostru! O asemenea ticăloşie s-a produs şi prin apariţia intempestivă şi nejustificată a lui Ponta! Prin această ieşire pe televiziuni a prim-ministrului, ieşire care încălca şi legea electorală, maşina de numărat voturile a primit un ordin clar de la primul-ministru: să scoată de unde o şti voturile necesare pentru rămînerea UDMR-ului în Parlament!…
De la an la an scorul electoral al UDMR a fost în scădere. Din varii motive! Iar în 2012 inevitabilul s-a produs: UDMR n-a mai scos 5% din voturi! Situaţia a fost cunoscută de udemerişti chiar dinainte de numărarea votului, chiar dinainte de a se ajunge la ziua votului, cînd exit polurile au confirmat acest pronostic sumbru: UDMR iese din Parlament!…
Moment în care UDMR a scos asul din mînecă: l-a trimis pe individul atît de şantajabil numit Victor Ponta, ajuns prim-ministru, să-şi facă numărul de escrocherie electorală descris mai sus, şi să salveze situaţia! Precum Agamiţă al nostru, la fel nici UDMR-ul nostru nu poate lipsi din Cameră!…
Cu ce l-or fi şantajat pe Ponta nu ştiu! Poate nici n-a fost nevoie de şantaj, iar gestul ticălos al primului-
ministru va fi avînd altă explicaţie! Nu este exclus ca şantajul să fi fost aplicat la altă persoană sau, de ce nu?, la adresa PSD! Dar ce ştiu bine este că şantajul este arma preferată în viaţa noastră politică şi, în mod deosebit, în strategia aşa-zis politică a UDMR! Strategie mafiotă, banditească, criminală, dacă este nevoie!
Urmărind cursul descendent al încrederii maghiarilor în UDMR, devenise lucru sigur că la viitoarele alegeri, din 2016, UDMR va pierde teren la alegerile locale, iar la parlamentare îşi va pierde locul în Parlament. Situaţie disperată pentru colegii de guvernare preferaţi ai lui Ponta. Şi ai PSD-ului. Aşa s-a ajuns la soluţia salvatoare pentru UDMR: la alegerile locale s-a renunţat la al doilea tur, ceea ce i-a favorizat în mod evident numai pe candidaţii UDMR-ului. Iar pentru la toamnă, legiuitorul pesedist, inventiv foc cum e, a venit cu un adaus la legea electorală! Iată cum sună articolul care ne interesează:
Legea 208/2015 privind Alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor
Articolul 94
Aliniatul 2)
Litera a)
(2) (…) Pragul electoral reprezintă numărul minim necesar de voturi valabil exprimate pentru reprezentarea parlamentară, calculat după cum urmează:
a) 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional sau 20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali;
Acest „20% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali” nu poate viza decît un singur competitor electoral: Uniunea Democrată a Maghiarilor din România!
Prin acest amendament adus la legea electorală, tandemul Ponta – PSD a decupat pe teritoriul României patru judeţe, încropind astfel, cu acte în regulă, mult jinduitul ţinut secuiesc, unde UDMR ştie că-şi poate face de cap, că poate obţine 20% din voturi fără să cheltuiască un forinţ pentru campanie electorală şi alte prostii. Dai banii mai bine în altă parte, celor aflaţi la butoane, şi iese legea mai bună decît ai visat-o vreodată!…
Aşadar, pe mîna acestui Ponta, prin legea 208 din 2015, articolul 94, litera a) a început de fapt federalizarea României şi ciuntirea Transilvaniei! Tovarăşii de drum ai lui Ponta, pesediştii, au obligaţia să ne spună clar dacă îşi asumă în faţa naţiei modificarea pragului electoral de dragul UDMR-ului! Înţelegerea criminală a fost între UDMR şi PSD? Conducerea PSD a ştiut ce fac parlamentarii PSD care au votat legea ProUDMR? Au avut acordul partidului?
Aşadar, nemernicitul Parlament a găsit sau a acceptat scamatoria electorală salvatoare pentru udemerişti! Ingenioasă, altminteri! Jos pălăria şi felicitări pentru strategii UDMR!
Dar pentru ceilalţi parlamentari, pentru năucii şi imbecilii de pe listele celorlalte partide, ce să spunem?! Cu ce cuvinte să-i gratulăm?! Cuvintele par neputincioase! Singurul comentariu şi, în acelaşi timp, răspuns, nu poate fi decît un gest, un şut, un picior ţintit bine în partea anatomică de care parlamentarii români se folosesc cel mai mult atunci cînd legiferează! Ducă-se!
Dar, mă mai întreb şi aşa: presa noastră liberă, deştepţii neamului care ne intră în casă seară de seară cu frazele lor poticnite şi niciodată terminate, cu privirile lor boante, şi pe ăştia i-a cumpărat UDMR-ul, ca să tacă şi nu cumva să informeze bietul public?! De unde atîta bănet la Budapesta? De unde atîta ticăloşie la Bucureşti?! De unde atîta incompetenţă şi mizerie sufletească?! Şi atîta prostie?! Ai cui sînteţi, măi, puşlamalelor?! Cum de ştiţi să tăceţi la unison aşa de bine?! Cine v-a învăţat? Cine vă plăteşte?
De actualul Parlament, năuc şi ticăloşit, scăpăm la toamnă! Dar de presa noastră, liberă de orice grijă de a fi corectă, de a fi cît de cît legată de mult pomenitul interes naţional, de nenumăraţii ion cristoii din mass-media, cînd şi cum ne putem scăpa?!

Ion Coja

COMENTARII DE LA CITITORI