Portrete în apă tare

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Limba de lemn a mafiotului

electoral Liviu Dragnea

 

Aflu din presă că numitul Liviu Dragnea a plecat în vacanţă în… Brazilia! Poate că el umple locul lăsat gol de colegul său de partid, Radu Mazăre. Aţi văzut cum îşi împart ciocoii de la PSD continentele? America de Sud îi revine lui Dragnea, iar America de Nord, lui Ponta. Ambii fiind bugetari. Aşadar, cu ce bani îşi permit ei astfel de concedii, peste mări şi ţări? Şi asta, cînd? Într-o vreme în care criza face ravagii. Şi lumea n-are bani nici de tramvai. Ce mare cantitate de nesimţire colcăie în partidul ăsta, care îşi zice social-democrat. Nu e nici social, nici democrat. E neruşinat. De ce-o fi plecat acest Dragnea tocmai la capătul Pămîntului? Gurile rele spun că şi-ar fi cumpărat în zona Fortaleza o proprietate. Tot ce e posibil. El a mai fost acolo, fiind însoţit de o amantă tînără, Cătălina Ştefănescu. Ce codoşlîc e în acest PSD… Cîtă promiscuitate… Nenorociţii ăştia îşi trăiesc viaţa la maximum, au bani gîrlă, au ţara pe mînă – cine să-i oprească? Hopaaa! Gabriel Oprea, ăsta ar putea să-i mai oprească, dacă ar vrea. El a zis despre Liviu Dragnea că ar fi mai bine pentru el să rămînă în Brazilia, „altfel nu scapă“. De ce anume să scape? De puşcărie, fireşte.

Şi acum, să trec la fondul problemei. Acest Dragnea e unul dintre cei mai ordinari ciocoi judeţeni pe care i-am întîlnit în viaţa mea. Cu o faţă imobilă, ca de ciment, el seamănă cu Gh. Funar – amîndoi fiind nişte cópii băştinaşe ale celebrului actor de film mut Buster Keaton. Aţi văzut cum vorbeşte jefuitorul din Teleorman? Nu i se mişcă nici un muşchi, mustaţa de crai de provincie avînd rolul de bordură, sau mantinelă. El rar deschide gura, fiind foarte atent să nu-i intre musca. Se dă şi mare amorez, cu mutra aia de frizer la pensie. A prins cîteva clişee, din zbor, şi şi-a făcut un limbaj de ouă cleioase, cu care încearcă să-i prostească pe fraieri. Ştie, şi el, că-i prost, aşa că debitează numai strictul necesar, nu se aventurează prea departe, fiindcă ghiaţa ridicolului e subţire şi se poate rupe sub el. Nu ştiu dacă a lui a fost ideea blatului ordinar pe care PSD l-a făcut cu Traian Băsescu, pentru alegerile europarlamentare din mai 2014 – poate că o fi fost a lui Victor Ponta, sau a lui Gabriel Oprea. Dar ştiu că aceştia au furat de la mine şi de la PRM, pentru a-şi băga în Parlamentul European nevestele şi amantele: Daciana Sîrbu (Victor Ponta), Corina Creţu (Ion Iliescu), Viorica Dăncilă (Liviu Dragnea), Maria Grapini (Dan Voiculescu), Adina Vălean (Crin Antonescu) ş.a.m.d. Başca saltimbancul Mircea Diaconu, cu care făcuse aranjament Victor Ponta. A trecut aproape 1 an şi jumătate de la acel troc de bişniţari politici, care s-a finalizat printr-o succesiune de fraude la Secţiile de Votare şi pe calculatoarele Birourilor Electorale – dar România NU e reprezentată în Parlamentul European, gagicile făcînd shopping. Pentru această fraudă teribilă, ca şi pentru altele, nenorocitul ăsta de Liviu Dragnea ar trebui închis pe viaţă.

L-am văzut şi l-am auzit pe acest monument de mediocritate – plin de ifose – susţinînd o Conferinţă de Presă. El dădea ordine miniştrilor, de parcă era prim-ministru. El poza în om de Stat, cu o uriaşă povară pe umeri. Dincolo de poza asta, eu am văzut ţiganul provincial. Fiindcă Dragnea e ţigan. Un bulibaşă la pătrat. Am notat cîteva tîmpenii debitate de marele borfaş, care nici măcar un text nu ştie să citească.

* „Universalizarea proprietăţii… Ăăă… Prosperităţii…“.

* „Cand’aţii PSD“ (ăsta mănîncă litere, ca Elena Udrea).

* „Trebuie să pregătim o nouă generaţie de lideri“ (adică de hoţi).

* „Toate realizările guvernului conduse (sic!) de Victor Ponta“.

* „În acest an, partidul nostru împlineşte 25 de ani“ – carevasăzică, avem de-a face tot cu FSN, nimic nu s-a schimbat.

* „Pe un prieten te superi şi-ţi trece“ (copilării care, poate, merg la cîrciuma din sat, între beţivii care îşi plîng pe umăr).

* „Chiar dacă nu au chimie bună între ei“ – o mică şmecherie, ciordită de pe la alţii, care se vrea de efect.

* „În urma acestei invitaţii, am primit şi o invitaţie“ (?!).

Limbaj de lemn, dar cu noduri în gît. Pe scurt, dacă Liviu Dragnea e tot ce are mai bun PSD-ul ăsta, atunci e jale mare. Ţiganul din Teleorman nici măcar nu ştie să fure, ca dovadă că şi-a rupt gîtul la Referendum. Apropo: în ce limbă o vorbi analfabetul în Brazilia? Probabil că în braziliană, fiindcă portugheza se vorbeşte în Porto Rico.

CORNELIU VADIM TUDOR

4 august 2015

COMENTARII DE LA CITITORI