Prezidențiabilii

in Tabletă de scriitor

Vom avea curînd, prin noiembrie, un simulacru de alegeri prezidențiale. Spun simulacru pentru că se știe cine are să cîștige și chiar la scor, pentru că slugile române trebuie să arate stăpînilor că și-au făcut treaba bine. Noi știm că își bat joc de noi, își fac nevoile pe România de sus spunînd că plouă, iar poporul privește la ,,pereții” ce le vorbesc înainte de campania electorală, și dau din cap, balzați, sau aplaudă bezmetici, așa cum am văzut că fac liberalii spălați pe creiere, sau cum au făcut, acum ceva timp, cei din tabăra asemănătoare din PSD. Ei dau din mîini, pentru că din neuroni nu pot. Ăștia se numesc proști.  Cei care dau din mîini pentru că și cîștigă din asta, se numesc oportuniști, trădători sau doar ,,cei care se află în siajul partidelor”, avînd asigurate posturi, slujbe și contracte cu statul. Așa cum a fost, și poate că mai este, alesul USR pentru Cotroceni, Dan Barna. El face parte din minoritatea privilegiată care pune umărul la distrugerea, punct cu punct, a țării. Dar nu despre el e vorba aici.

Fie că sînt din PSD sau din PNL, cei care aplaudă o fac fie pentru că sînt doar dobitoci, fie pentru că au un cîștig din asta. Restul românilor însă, tac și se răzbună fie prin neprezentare la vot, fie prin anulare de vot, dacă e să meargă. Pentru că ei știu că totul este o imensă minciună, o farsă de prost gust pusă în scenă de niște deștepți și transformată în realitate de pactul hoților cu proștii, pact încheiat în urmă cu mai bine de 25 de ani. Hoții sînt puțini, pe unii nici nu îi vedem. Proștii însă, reprezintă undeva la 40% din populația votantă. Fie că e din țară, fie că e din afară.

Cum ziceam, vine acel simulacru. Statul mai dă niște bani, bani realizați de către toți românii, fie că sînt ei proști, fie că sînt conștienți că nu mai există șanse de revenire. Pînă la campania electorală, din panouri și pereți ne zîmbesc știrb o teleormăneancă și doi sibieni, pentru că, se pare că doar ei au bani și sînge în instalație să încalce legea, cum zic unii pe internet. Restul, pînă la 29 sau cîți candidați vor fi, există și nu prea. Unii intră în bătălie pentru că au credința că sînt mai buni decît ăia trei atîrnați prin panouri, alții spun că și-au asumat candidatura de mai bine de un an și că sigur vor cîștiga pentru că în sondajele Facebook sînt pe primul loc. Un altul se declară naționalist, iar altul poveșteste despre faptele bune pe care le-a tot făcut în ultimii ani. Nu îi văd pe nicăieri, pentru că ei nu mai au loc în oraș de cei trei despre care vă vorbeam. Dar vor la Cotroceni, cu toate că știu că STS o să facă jocurile, iar dacă nu el, vor face alții. Ei, cei despre care vă vorbesc acum, nu au nici o șansă. Înclin să cred că scorul lor, cumulat, va fi undeva la 2%, poate un 5%, cu indulgență. În rest, nimic. Și îmi pare rău, mai ales că eu voi vota în mod absolut cu unul dintre cei ,,mici”, independenți, și în nici un caz cu cei care mă bagă în depresie imediat ce ies din casă.

Logic vorbind, a vota pe Iohannis, pe Barna sau Blonda de Videle este sinucidere pentru orice ro­mân. Dar, datorită altora despre care vă vorbeam mai sus, ăia care dau din mîini, spălați bine pe creiere, dar și al celor înstelați, România o să mai fie violată încă mulți ani de azi înainte, fără ca românii, cei normali la cap, să poată face ceva. Pentru că, așa cum am spus mereu, schimbarea în bine a țării – să zicem că prin ,,bine” înțelegem nu comunism, cum mulți cred, ci revenirea României la nivelul de ,,stat național” și nu ,,colonie”, cum sîntem acum – ei bine, această schimbare se poate face doar printr-o revoluție. O altă revoluție. Dar nu revoluție în sensul istoric al definiției ei, ci o revoluție a celor care iubesc țara asta și nu o mai vor distrusă zi de zi, trădată oră de oră și mințită în fiecare secundă. Revoluția aia, care are să vină într-o zi, fie că e mîine, fie peste 100 de ani, poate că va duce la implementarea acelui punct 8 de la Timișoara, cum este firesc să se întîmple, și poate românii atunci vor fi ceva mai verticali și serioși cu conducătorii lor, nu slugile de acum.

Revenind, însă, la candidații la Cotroceni, chiar îmi pare rău că nu pot să le dau vești bune independenților, dar îi asigur că votul meu îl va avea unul dintre ei, chiar dacă acest gest mă situează automat în tabăra tîmpiților care merg la vot să valideze aceiași bandiți care ne fură viitorul de aproape 30 de ani. Mă consolez însă, cu gîndul că eu măcar votez schimbarea, așa cum le recomand să o facă celor 50% dintre românii care nu merg la vot. Poate că vom reuși, nu?

Tano

Păreri și opinii