Primăriţa de Bucureşti şi neobăsismul de pe Dîmboviţa

in Război corupției

Alegerile din 5 iunie a.c. au dovedit că, atunci cînd a pus ştampila pe buletinul de vot, bucureşteanul a gîndit corect şi, astfel, Capitala şi cele 6 sectoare ale sale au fost cîştigate de oamenii preocupaţi cu adevărat de problemele cetăţenilor. Au suferit un eşec zdrobitor formaţiunile apărute din neant sau, mai cu seamă, cele care, prin modul cum au tratat, în ultimii ani, problemele gospodăreşti şi sociale ale oraşului, au demonstrat că sînt interesate doar de satisfacerea unor interese personale sau de grup, afişînd un total dispreţ faţă de populaţie.
Mărturisesc că, în calitate de cetăţean al urbei, am fost alături de aceia care doresc ca Bucureştii să devină o capitală europeană, în care să trăim civilizat şi să ne bucurăm de pace socială. Aşadar, toate bune şi la locul lor, cum ar zice românul. Numai că, imediat, au apărut cîrcotaşii, scepticii, acei troglodiţi şi neobăsişti care, de teamă că-şi pierd privilegiile, au început cu ameninţările, cu reproşurile – că nu ştim să votăm, că am afost amăgiţi de un program fantezist şi neviabil ş.a.m.d.
Mă întreb: ce se întîmpla dacă ar fi cîştigat băsistul Turcescu? Cum rezolva el doleanţele bucureştenilor? Probabil tot aşa, ca pe timpul cînd era Traian Băsescu la Primărie. Sau poate chiar mai rău, dacă avem în vedere cît de înverşunaţi şi de neîncrezători sînt faţă de Programul primarului ales. Personal, am încredere în doamna Gabriela Firea. Îmi place cum gîndeşte, consider că e un om responsabil şi dedicat cetăţenilor. Sînt convins că nu ne va înşela aşteptările, care, de altfel, se regăsesc în angajamentele din Programul său, îndeosebi cele care se referă la Educaţie, Sănătate, transport, spaţii verzi şi, nu în ultimul rînd, la crearea condiţiilor pentru transformarea Bucureştilor într-o metropolă.

ANTON VOICU

COMENTARII DE LA CITITORI