Printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români

in Lecturi la lumina ceaiului

În seismul de 6,2 grade, produs la 24 august, în centrul Italiei, 11 români şi-au pierdut viaţa sub ruine, 6 au fost răniţi, iar 4 sînt încă daţi dispăruţi, potrivit ultimelor date comunicate de Ministerul român de Externe.
Cel mai recent bilanţ este unul tragic: cel puţin 290 de morţi din care aproximativ 200 sînt din micul oraş Amatrice. Potrivit unui oficial italian, printre victime se află şi mulţi copii, iar pagubele sînt uriaşe. Guvernul italian a pus la dispoziţia autorităţilor locale fonduri de urgenţă de aproape 230 de milioane de euro. Primarul din Amatrice, localitatea cea mai devastată de seism, a precizat că încă 40 de oameni din oraş sînt daţi dispăruţi. La misiunile de salvare participă peste 5.400 de oameni, între care şi voluntari.
Într-un mesaj transmis miercuri, 24 august, omologului său italian, Sergio Mattarella, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat solidaritatea faţă de poporul italian, atît în nume personal, cît şi în numele românilor, adresînd, totodată, condoleanţe familiilor şi apropiaţilor celor ce şi-au pierdut viaţa în seism, precum şi urări de însănătoşire grabnică pentru cei răniţi.
De asemenea, luni, 29 august, premierul Dacian Cioloş a anunţat că familiile românilor care au murit în cutremurul din Italia vor primi sprijin financiar de la Guvern.

COMENTARII DE LA CITITORI