„PRM trebuie să aibă un singur obiectiv: ROMÂNIA MARE!“

in Lecturi la lumina ceaiului

Interviu cu Edmond Buga-Sfinteş, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor în judeţul Buzău

. Carmen Ionică: Partidul România Mare, din judeţul Buzău, are în dvs., domnule Edmond Buga-Sfinteş, un lider de necontestat. Vă rog să ne spuneţi de cînd activaţi în politică şi de ce aţi ales să vă înscrieţi în partidul lui Corneliu Vadim Tudor?
. Edmond Buga-Sfinteş: Sînt membru al PRM de la înfiinţarea partidului. E singura formaţiune politică în care am activat. Cînd un partid se numeşte ROMÂNIA MARE, e un mare păcat să nu faci parte din el. Idealul naţional a fost ţinut viu de această mare adunare a patrioţilor români. Dacă nu ar fi existat PRM, nu m-aş fi înscris niciodată în această cursă măsluită cu obstacole, care este politica românească.
. C.I.: Faceţi parte din generaţia tînără, v-am cunoscut la Congresul PRM de anul trecut, la care v-aţi depus şi dvs. candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului. Aţi avut un discurs fulminant, care a creat rumoare în sală, dar pe care eu l-am asemuit celor pe care le avea Tribunul. Sînteţi, la vîrsta pe care o aveţi, asemeni lui, pe vremea cînd a înfiinţat partidul. Ce veţi face dvs.
în cazul în care veţi ajunge în Parlamentul României?
. Edmond Buga-Sfinteş: Voi continua bătălia pentru Neamul Românesc, pe care înaintaşii noştri n-au mai apucat s-o ducă la bun sfîrşit. Voi da ţării, împreună cu ceilalţi fraţi ai noştri întru credinţă, acele legi clare şi simple, care să redea demnitatea unui popor rătăcit în pustia tranziţiei de niciunde către nicăieri. Un popor pus cu capul pe butuc. Cît despre aşa-zisul Congres, am o părere foarte proastă, aranjamentele nefericite de atunci au făcut să pierdem timp preţios în reorganizarea partidului. Puterea a fost preluată şi exercitată de indivizi care în PRM Buzău n-ar fi trecut de poarta de intrare, deşi uşa e permanent deschisă. Am vrut să părăsesc definitiv politica atunci, însă oamenii din organizaţia mea, precum şi rugăminţile altor lideri din ţară, absolut dezinteresate, m-au făcut să merg mai departe. Cu un gust amar, însă. Pe viitor, va trebui să separăm apele, fiecare să se ocupe cu ceea ce se pricepe mai bine, iar noii lideri ai PRM trebuie să aibă un singur obiectiv: ROMÂNIA MARE! Asta înseamnă să unificăm mişcarea naţională, ca împreună, toţi patrioţii români, indiferent unde s-ar afla acum, să întoarcem Basarabia şi Bucovina acasă.
. C.I.: Aveţi o activitate prodigioasă, nu numai politică, dar şi literară. Aveţi lansate numeroase volume, atît de proză, cît şi de versuri. Semnaţi poezii în revista „România Mare“, aveţi apariţii la televiziunile din zona judeţului Buzău. Cum puteţi să faceţi toate aceste lucruri fără să obosiţi? De unde vă trageţi seva petru a realiza atîtea proiecte, încărcate, toate, emoţional?
. Edmond Buga-Sfinteş: Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. De multe ori, m-am întrebat ce plan are cu mine. Ca să aflu răspunsul, trebuie să merg pînă la capăt. Oare nu ar fi păcat, atunci cînd Dumnezeu ne-a înzestrat cu un talent, atît cît este, să nu-l folosim? Obosesc cîteodată, viaţa are multe poveri pe care trebuie să le ducem în spate, dar atunci mă recuperez scriind poezie. Poezia e locul în care mă întîlnesc cu sufletul. Proza, în schimb, e o poveste nefardată despre România.
. C.I.: Desfăşuraţi o activitate asiduă în judeţul pe care îl reprezentaţi, lumea vă cunoaşte şi vă apreciază. Care credeţi că va fi verdictul în urma alegerilor din 11 decembrie: cu sau fără PRM în Parlament?
. Edmond Buga-Sfinteş: Cu toţii cunoaştem răspunsul la această întrebare.
. C.I.: Anul viitor va avea loc un nou Congres al PRM, în care se va alege noul preşedinte, avînd în vedere că acum există doar un preşedinte interimar. Veţi candida din nou, de data asta cu şanse egale, şi ce speranţe aveţi?
. Edmond Buga-Sfinteş: Bunicul meu avea o vorbă: să trăim pînă atunci!
. C.I.: Cum au decurs precampania şi campania electorală şi de ce probleme v-aţi lovit?
. Edmond Buga-Sfinteş: Au fost probleme multe şi grele, ca întotdeauna. Dar n-am să mă plîng. Am trecut peste ele cu cerbicia care ne caracterizează. Cu sacrificii, cu devotament, cu durere, cu bucurie, şi, în final, cu speranţă.
. C.I.: Sînteţi un patriot desăvîrşit, o demonstraţi şi prin ceea ce scrieţi. Cum vedeţi lucrurile în România în următorii ani şi ce program doriţi dvs. să implementaţi în cazul în care veţi fi ales?
. Edmond Buga-Sfinteş: În România, lucrurile merg prost. Şi vor merge şi mai prost dacă ţara nu va fi condusă de patrioţi. Iată programul meu electoral: 1-35 (vezi foto stînga jos).
. C.I.: Ce aşteptări aveţi de la alegători şi ce mesaj le adresaţi, folosindu-vă de revista noastră?
. Edmond Buga-Sfinteş: Oameni buni, e vremea să fiţi demni. Eu pentru asta mă risipesc de 25 de ani. Pentru credinţa în destinul nostru naţional. Credinţa înseamnă să faci primul pas, chiar dacă nu vezi toată scara. Eu cred în valorile Neamului Românesc şi sînt convins că singura şansă de a schimba radical societatea mizerabilă în care trăim este o mişcare naţională puternică. Astăzi, doar PRM este un partid autentic naţionalist. Mîine, sînt convins, vor veni alături de noi milioane de oameni, uniţi într-un mare Partid Naţional Român. Eu sînt un simplu patriot român, ca şi voi, dar mi-a ajuns cuţitul la os. Haideţi să schimbăm statul mafiot, care ia de la săraci şi dă la bogaţi, cu statul social, care să aibă grijă de toţi cetăţenii lui şi, în primul rînd, de aceia pentru care toţi conducătorii de după 1989 au fost nepăsători şi răi. Eu sînt reprezentantul desculţilor, al oamenilor necăjiţi, cu datorii la bănci, la întreţinere şi la magazinul din colţul străzii, care nu au nici un reprezentant în Parlament, pentru că deja s-au făcut legi pentru săraci şi legi pentru bogaţi. De aceea, veniţi la vot pe 11 decembrie şi votaţi PRM. Ştiu că PRM are un deficit de imagine, creat de-a lungul timpului de lichelele din interiorul şi din exteriorul formaţiunii noastre politice, însă, dacă mă veţi trimite în cel mai înalt for legislative al ţării, veţi vedea adevărata faţă a acestui partid patriotic şi justiţiar. Voi face legi care să limpezească societatea, nu s-o tulbure. Voi face alte legi, pentru că vreau să construim o altă Românie. Una în care democraţia să nu mai fie înlocuită cu dispreţocraţia. Mă voi purta cu cetăţenii aşa cum aş vrea să se poarte demnitarii statului cu mine. Nu-i mai credeţi pe aceia care vă mint că nu sînt soluţii, că asta-i situaţia. E fals, lor le convine această stare de lucruri. Există soluţii. Putem merge mai departe prin noi înşine, prin descătuşarea energiilor naţionale. Putem construi România noastră. Cum? Prin credinţa în Dumnezeu şi în Poporul Român. Cu cine? Cu voi, dragii mei! Voi aveţi puterea, chiar dacă toate scursurile politice v-au deposedat, sistematic, de ea. Vom reda, împreună, măreţia acestui popor care, de 27 de ani, a exersat doar umilinţa. Pentru a reclădi naţiunea noastră, trebuie ca noi toţi să ne depăşim propriile aşteptări. Hai să o facem împreună, pentru că o naţiune este un suflet!
. C.I.: Vă mulţumesc şi să auzim numai de bine.
. Edmond Buga-Sfinteş: Şi eu vă mulţumesc şi o să auzim numai de bine!
pag-15-adi-sfintes-2-copy

COMENTARII DE LA CITITORI