Profețiile lui Rasputin care s-au adeverit

in Lecturi la lumina ceaiului

Grigore Rasputin a devenit una dintre cele mai misterioase personalități din istoria Rusiei. Mulți istorici și experți încearcă să găsească și astăzi ceva nou care să poată dezvălui și mai mult acest personaj, văzut drept un fraudator în care familia regală și-a pus pur și simplu totala încredere. Alții spun că a avut un psihic foarte puternic. În ciuda opiniilor existente, multe dintre predicțiile sale s-au adeverit deja. Să vorbim despre ce a prezis Rasputin și cum au devenit vorbele sale realități.

Începutul revoluției și moartea familiei regale

În 1912, Rasputin și-a publicat propria carte, „Meditații pioase”, în care a conturat toate predicțiile. În scrisorile sale, el a vorbit despre cum se roagă pentru familia regală, pentru că, în curînd, i se prevăd probleme negre.

În 1916, Rasputin l-a averizat pe țar că vor să-l omoare și a povestit detalii despre moartea sa și a familiei sale. El a mai spus că „oamenii vor fi în mîinile criminalului cu armele diavolului“, iar poporul rus va lupta și va împrăștia moartea în întreaga lume (făcînd probabil aluzie la bolșevism). De asemenea, a spus că acești monștri vor guverna și batjocori oamenii de trei ori în
75 de ani.

Acum, să ne gîndim dacă acestea s-au adeverit. Într-adevăr, tînărul prinț Felix Iusupov a dat ordin să-l ucidă pe Rasputin, care, după părerea sa, a avut o influență proastă asupra țarului și a rudelor sale. Nobilii care au fost semnalați în predicțiile sale au devenit participanți la crimă. Și, după numai două luni, a început aceeași revoluție despre care a menționat Rasputin și execuția familiei regale. Uniunea Sovietică, așa cum știm cu toții, a existat pînă în 1991. Adică din ziua morții lui Rasputin au trecut aceiași 75 de ani.

Predicțiile istorice ale lui Rasputin

El a prevăzut al doilea război mondial, precum și cea mai severă blocadă a întregului război – blocada de la Leningrad.

Există mărturii despre o ceartă a lui Rasputin cu un german căruia i-a strigat că deși vor asedia Petersburgul, ei vor muri de foame, vor încerca să intre, dar nu vor ajunge în oraș pentru că mulți oameni își vor da viața pentru apărarea lui. El a mai spus că toate acestea se vor întîmpla în al 25-lea an de la moartea sa. Mulți nu au crezut și l-au considerat un nebun, dar după cum arată istoria, acest lucru s-a realizat.

Rasputin chiar a văzut zborul lui Gagarin în spațiu. O confidentă a sa, Anna, a scris cuvintele lui Grigore, în care spunea: „Aici privesc cerul și văd că americanii merg pe acolo și pe Lună își pun steagul rușinos. Dar nu îi vom lăsa, pentru că țara noastră va cuceri spațiul”. A făcut o predicție și despre Hiroshima și Nagasaki, în 1916. În această zi, Grigore s-a învîrtit în jurul camerei, strigînd cuvinte ciudate și spunînd constant că vede oamenii arzînd și țipînd. A văzut două orașe arse în care nu există oameni. El a mai menționat că „Dumnezeul japonezilor nu va avea milă și nu va opri o mînă furioasă”.

Predicția celui de-al treilea război mondial

Previziunile lui Rasputin despre cel de-al treilea război mondial sînt și ele cunoscute. Cel mai interesant lucru este că și faimoasa clarvăzătoare „Baba Vanga“ a vorbit despre a treia ciocnire între interesele țărilor. În ambele predicții, experții au identificat principalele aspecte: trei șerpi se tîrăsc în toată Europa și lasă o amprentă (cel mai probabil este consolidarea a trei țări agresoare). El a spus că acești trei șerpi vor ucide și vor distruge toată viața, dar în final vor muri din propria sabie. Pacea va veni, dar va fi învăluită în sînge stacojiu. După aceea, vor fi puține persoane și cîteva lucruri care trebuie curățate pentru a intra în lumea nouă. El a mai spus că „trei fulgere” așteaptă lumea și că un om însetat de sînge va veni din Occident, înrobind oamenii cu bani, iar din est – sărăcia.

D.A.

Păreri și opinii