Proprietarii a zeci de magazine de cartier vindeau ţigări de contrabandă din Serbia şi Ucraina

in Război corupției

Poliţiştii de frontieră din Timişoara, împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei, au descins în 19 locaţii din judeţul Timiş într-o operaţiune de mare amploare care îi vizează pe vînzătorii de ţigări de contrabandă. Anchetatorii au descins în Dudeştii Noi, Lugoj şi Timişoara. Ţigările netimbrate erau cumpărate dintr-un depozit din Arad, care era aprovizionat de contrabandişti care le aduceau din Serbia sau Ucraina. De-a lungul timpului, poliţiştii de frontieră au interceptat mai multe transporturi de ţigări de contrabandă, care conduceau spre cei implicaţi în reţea. În cauză sînt vizaţi un număr de 16 suspecţi. Ei vor fi duşi pentru audieri la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Timişoara. Cei mai mulţi dintre ei sînt oameni de afaceri, patroni de firme, mai exact deţinătorii unor magazine de cartier folosite pentru comercializarea mărfurilor ilicite.
Patron: „Crezi că eu nu pot folosi forţa?”
Ciprian Voinescu, patronul SC Cipele SRL, care deţine un magazine în cartierul Plopi, a făcut scandal cînd s-a trezit cu mascaţii la uşă. El a ameninţat pe unul din mascaţi cu acte de violenţă.
„În perioada aprilie-iunie a.c., în urma monitorizării activităţii persoanelor implicate în activitatea infracţională, efectuată împreună cu ofiţerii din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în urma cărora au confiscat 4.500 de pachete ţigarete provenite din contrabandă. Cercetările au fost continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Timişoara, astfel fiind emise în total 24 mandate de percheziţii domiciliare, 5 dintre acestea fiind puse în aplicare în data de 29 iunie 2016, iar restul de 19 în cursul zilei de astăzi. În cadrul documentării activităţii infracţionale s-a stabilit că persoanele se aprovizionau cu anumite cantităţi de ţigări provenite din contrabandă, de la furnizori domiciliaţi pe raza judeţului Arad, pe care ulterior le comercializau pe raza judeţului Timiş, la societăţi comerciale pe care aceştia le administrează. Vor fi aduse la audieri 19 persoane suspecte a fi implicate în activitatea infracţională, în cauză fiind efectuate cercetări cu privire la săvîrşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vînzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscînd că acestea provin din contrabandă sau sînt destinate săvîrşirii acesteia”, transmite Poliţia de Frontieră Timiş.

Georgeta Petrovici

COMENTARII DE LA CITITORI