ProstEscu*

in PRM

Se spune că dacă te pui la mintea prostului, pierzi întotdeauna. Pentru că trebuie să cobori la mintea lui şi te bate la experienţă. Prostul este constant în tot ceea ce face şi ca să-i scoţi din întunecimea minţii ceva, indiferent ce, este imposibil. De mai bine de doi ani de zile, de la plecarea dintre noi a lui Corneliu Vadim Tudor, un prost se crede înlocuitorul său şi, ca să fie sigur că reuşeşte, şi-a adus alături de el alţi proşti. Care să-l susţină. Proşti, proşti, dar în mulţimea lor au adus suficientă panică şi haos în rîndurile Partidului România Mare, astfel încît orice om cu mintea întreagă care vine să construiască este pus pe fugă. Şi istoria recentă a partidului nu duce lipsă de astfel de exemple.

Inexistenţi pînă în 2015, ascunși în cotloanele cele mai obscure ale partidului, proştii de acum țin cu dinții de niște scaune, pentru că legal funcția nu le e recunoscută. În acest timp, ocupați fiind cu dezbinarea și seducerea minților odihnite ale celor care li s-au alăturat, țipă ca disperații că ei vor binele, nefiind suficient de inteligenți să vadă că ei sunt  piedicile reale care se opun intrării în normalitate a acestui partid. Proști avizi de putere închipuită și funcții imaginare, fără nici o legătură cu realitatea. Este simplu pentru orice neavenit, este simplu pentru orice prost, să spună că el este orice doreşte, atîta timp cît nu are nici un fel de legitimitate morală sau socială. Indiferent cât vei țipa, tu prostEscule, și cât îi vei pune pe cel moldovean, pe cel oltean și ardelean să țipe în numele tău, sunteți niște nimeni, paraziții sociali, viermii interni ce erodează această organizație numită PRM și fără de care nu ați mai avea cu ce să vă lăudați vecinilor de bloc și altor proști ca și voi, care vă ascultă.

Timp de mai bine de doi ani, de când proștii au cucerit o clădire, pentru că altceva nu aveau cum, cei cu bun simț și ceva minte au încercat, prin vorba bună și fapte pe măsură, să îi convingă pe idioți că e timpul să aleagă calea legalității și să acționeze ca atare în interesul partidului, ori să rămînă pe locurile pe care societatea le-a rezervat pentru cei cu minte puțină. Nu s-a reușit. Indiferent ce spune instanţa de judecată, indiferent ce spun juriştii, avocaţii, judecătorii şi procurorii, prostul rămîne consecvent în prostia lui şi, prin această postură la care s-au alăturat şi alţi oportunişti, compromite şi face din ce în ce mai dificlă şansa acestui partid să intre în linie dreaptă şi să pregătească alegerile europarlamentare care urmează, precum şi restul provocărilor electorale din următorii ani.

Cel care nu înţelege că e timpul să plece, să lase partidul în pace, prostEscu, împreună cu cei care îl susţin, alţi proşti, au încă timp să se retragă şi să îşi vadă de vieţile lor, au încă timp să dovedească faptul că în mintea lor încă mai există puţină raţiune. Pentru că dacă nu o vor face, se vor convinge singuri, în scurt timp, că legea nu va fi de parte lor, şi dacă nu vor face ei acum un pas în spate, sau dacă nu vor fi alături de cei care doresc cu adevărat să ducă acest partid în Parlamentul European şi în cel al României, vor pierde. Nu vor avea nimic, absolut nimic, nici o funcţie, nici o şansă să revină alături de PRM, toţi cei care acum sînt indecişi sau prostiţi de Escu. Nimic nu vor avea!

Timpul s-a scurs pentru cei care stau deoparte şi nu fac nimic, pentru cei care sînt împotriva legalităţii. Timpul celor care vor haos s-a terminat. În PRM acum sînt bineveniţi cei care vor ca acest partid să fie ceea ce a fost şi chiar mai mult decît atît. Prostul este invitat să plece, alături de toţi cei pe care el îi minte şi îi prosteşte. Pentru că cei care s-au lăsat fraieriţi de un prost ca Escu au încă şansa să se alăture actualei echipe sau să plece de tot. Escule, lasă-ne! Un prost ca tine nu numai că nu are ce căuta în PRM, un prost ca tine ar fi o ruşine să fie în Parlamentul României. TU, ESCULE, eşti o piatră în pantofi, un ghimpe în picior, nimic mai mult! Pleacă, şi ia-ţi cu tine puii retardaţi pe care i-ai crescut!

PEREMistul de veghe

P.S. Pentru cei care vă simţiţi lezaţi de acest articol, aflaţi că nu este nimeni de vină, în afară de voi, că nu vreţi să gîndiţi, să acceptaţi că aţi greşit sau că încă greşiţi. Nu aveţi nici un fel de drept să compromiteţi un partid ca PRM prin modul infantil în care acţionaţi. Voi, cei care vă simţiţi, sînteţi vinovaţi. Aveţi însă o şansă să ieşiţi din această ecuaţie cu fruntea sus, să plecaţi şi să nu ajungeţi să fiţi excluşi, sau să fiţi cu adevărat oameni. Pentru că, dragilor, România nu are nevoie de jigodii, e plin deja Parlamentul de astfel de exemplare. România are nevoie de oameni, de minţi curate şi înţelepte, de onoare, de cinste, de dreptate. Or, voi, cei care acum staţi lîngă Escu, cel care a compromis total acest partid, nu sînteţi ceea ce România vrea, ceea ce viitorul acestei ţări doreşte. Voi sînteţi la fel de politicieni ca… aceia care se tot văd la TV. Sînteţi lipsiţi de orice dorinţă de a face dreptate acestei ţări. Voi, şi poate şi alţii, nu aţi fi rezistat nici măcar o secundă alături de Tribun, tocmai pentru că mirosiţi de la o poştă a oportunism şi trădare. Curînd în PRM o să domnească legea. Voi ce aveţi de gînd să faceţi? Şi ca să fim şi mai clari, un individ ca Escu a fost ţinut în viaţă de voi, cei care doriţi să vă daţi mari cu ceva ce nu aveţi, doar ca să compensaţi, probabil, eşecul vieţii voastre sociale. Această parodie ieftină trebuie să se încheie, şi asta acum.

Cineva spunea că în PRM sînt orgolii. Este amabil. Se ştie că prostia este direct proporţională cu orgoliul. Pentru a accede în lumea bună a politicii aveţi nevoie de un minim de materie cenuşie şi de ceva patriotism. Or, voi, micuţilor, sînteţi doar plastilina în mîinile unui prost. Pe viitor îi vom numi pe cei care acum pun piedici partidului şi chiar vom nominaliza şi prostiile pe care ei le fac, chiar dacă nu conştientizează că efectiv timpul celor ca Escu s-a cam sfîrşit. Alo, laşule, se aude?!

* ProstEscu – un individ prost, cu probleme psihice evidente, care se crede preşedintele unui partid, fără ca legea să îl recunoască.

Nota redacţiei: Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Păreri și opinii