Puşcăria comunitară (7)

in Lecturi la lumina ceaiului

Antropoizii

Prin viaţa unui vierme, o zi de glorie nu trece decît mirosind a formol; de la naştere pînă la „celebritatea” pe care, crede el, a cîştigat-o pentru eternitate. Care eternitate, Traian Hojda? Care eternitate, domnilor „chestori-şefi” Gheorghe Dumitru şi Nelu Lupu? Care eternitate, domnilor comandanţi ai Secţiei 15, Gigi Neamţu şi Viorel Muşat? Voi aveţi grupa sangvină a ciorditorilor de rînd, care au populat, cu sifilis mintal, lumea hoţilor de rasă şi au făcut de rîs Poliţia Română. Împreună cu ministrul Gabriel Oprea reprezentaţi pătura parazitară a societăţii.

Neavînd decît conştiinţa parvenirii, de la vechea Miliţie aţi moştenit instinctul subdezvoltării. Nu sînteţi şocaţi că lumea vă scuipă şi vă arată cu degetul. Viaţa voastră este singura curiozitate pe care o afişaţi, pînă şi cînd vă radeţi – dezinfectaţi lama, nu care cumva să fi fost otrăvită. Staţi liniştiţi, oricum o să vă duceţi dracului, cu tot cu desenul vostru animat de antropoizi preistorici, cu toată protecţia pe care v-o asigură mahării la care cotizaţi substanţial! Deşi, se ştie, de pe vremea cînd capul lui Decebal a fost dus la Roma, că, indiferent cine ar fi baştanul „Internelor“, „pinca“ o stabileşte şi o adună Viorel Hrebenciuc.

Numirile pe posturi sînt, aşa, de sanchi. În urmă cu aproape 2 ani, Gheorghe Dumitru a fost gata-gata să fie uns şef al Poliţiei Capitalei. Vestea mi-a dat-o, cu o zi înainte, prietenul lui, Nelu Lupu. Am sunat la minister şi am făcut scandal: „Ce se întîmplă, domnilor, avansaţi în fotoliu un «Sfînt al Corupţiei»?”. Nu ştiu cît a contat telefonul meu, probabil deloc, fiindcă jegoşii de talia celor din serial nu prea înghit „România Mare”. Dar dvs., domnule Petre Tobă, de ce nu încercaţi să evadaţi din corsetul sistemului? Zeci de plîngeri împotriva „eroilor” noştri zac la Parchetul Militar, la Minister şi la Poliţia Capitalei, fără ca vreo persoană să şteargă praful de pe ele. Subalternilor care vă sapă şi se bat cu ardoare pentru a vă lua locul le daţi (dezinteresat?) o mînă de ajutor pentru a rămîne, pînă la pensie, în rîndurile luxoase ale „clasei muncitoare”, care, prin eludarea legii, merge în… Paradis!

Bani pentru Mafie (1)

Cine citeşte şi judecă cinstit, va înţelege că acest serial este unul despre alienare. Trist, dar comic. Frămîntat de o lume a violenţei. Gorila lui Traian Hojda, Ion Bratu, zis şi ,,Calu”, m-a ameninţat cu bătaia şi moartea. În mod sigur nu m-a confundat cu unul dintre chinezii găsiţi plutind în geamantane pe Lacul Herăstrău; o altă jigodie, om de „uniformă”, a vrut să mă lovească, joi, 17 aprilie, la orele 13,20, cu maşina. M-am ferit la timp, dar există şi o dată viitoare. În piaţa aceluiaşi Hojda mi s-au tăiat buzunarele de la canadiană. Nu mi-au luat banii, cîteva sute de lei vechi, ideea a fost să-mi atragă atenţia: stai în banca ta!

Sigur că n-o să stau, ne vom ocupa şi de ,,Calu”, de cînd l-a născut mama lui şi pînă îl va duce, cu şefu’ Hojda în rol de cîrmaci de barcă, la puşcăria de la Poarta Albă. Să vedem cît de „băieţi” vor fi acolo! Sigur că gura lumii este slobodă, o închide doar pămîntul, însă, din tot ce se spune, ceva-ceva trebuie să fie adevărat. Chiar dacă n-am dat crezare unor oameni din Moisei, care-i pot fi duşmani, dar nici altora din cercurile selecte ale oraşului Baia Mare, o întrebare persistă: de ce se închidea Traian Hojda în biroul său, ore întregi, cu homosexualul pasiv Lucian Tudorancea? Pentru

a-face(ri)? Nu insinuăm nimic, dar exact pentru această „calitate”, OTV-istul a fost dat afară din toate redacţiile prin care a trecut. L-a reclamat că „aşa este”, la Secţia 15, chiar o rudă a lui, de gradul I. Poate, astfel, şi-a aranjat şi nişte relaţii de care a profitat (prin şantaj?) şi Hojda? Nu este exclus.

(va urma)

Ilie Costache

COMENTARII DE LA CITITORI