R.I.P. FSN

in Polemici, controverse

Plecarea prematură a lui Dragnea din lumea celor care decideau viitorul acestei țări a dus la intrarea în istorie a celui mai vechi și controversat partid din România, respectiv PSD. Chiar daca nu sînt convins că a fost cel mai rău și cel mai corupt partid, la Congresul din 29 iunie a.c. a demonstrat că la bază se află tot banul, și nu un minim interes național. Să votezi tu, ca președinte, o persoană care a arătat că nu are nici un fel de verticalitate, în fond, o animatoare a lumii politice – pentru că altceva nu este – ei bine, acest fapt dovedește că, de fapt, înșiși membrii PSD, cei care au avut drept de vot, au ajuns la concluzia că acest partid, PSD – FSN, trebuie cumva să dispară de tot de pe scena politică. Și acest lucru nu are cum să fie rău, dimpotrivă, nu pot decît să mă bucur, să ne bucurăm, și să sperăm că vor dispărea și restul partidelor, în frunte cu liderii lor, pentru că absolut nici unul nu pune interesele românilor pe primul plan. România nu mai este o colonie. România este un stat captiv, căzut în strînsoarea toxică a Serviciilor, a Securității, a noii Securități care se vede că este mult mai bună, mai agresivă și mai antiromânescă decît bănuiam noi că ar fi, înainte de 1989.

Revenind, însă, la FSN, pentru că, de fapt, de acolo își extrage seva iliesciană actualul PSD, trebuie să avem în vedere că dispariția definitivă a acestuia de pe scena politică (care se va întîmpla în următorii 8 ani) trebuie cumva să fie privită ca o schimbare de generații. Și, pentru că deja pe zona ,,dreaptă” a apărut un partid al urmașilor de securiști, așa cum este numit USR, și pe zona ,,stîngă” a politicii românești este de așteptat să apară un partid al tinerilor ,,stîngiști”, experiența dovedind că ,,bătrînii” PSD-iști au ales să se scufunde cu tot cu partidul pe care acum l-au adus în derizoriu.

Chiar dacă discursul lui Pleșoianu a fost îndelung aplaudat, se pare că s-a decis că acesta este încă necopt, prea curat pentru a conduce un partid atît de greoi și de sărac cu duhul, așa cum este actualul PSD. Liviu Pleșoianu a reușit să obțină un binemeritat loc doi, cu 700 și ceva de voturi, fapt care îi dă speranțe să devină candidat pentru postul de președinte al partidului, asta dacă nu cumva în următorii 4 ani nu va apărea vreo beizadea PSD-istă pur sînge, care să-i sufle postul la care rîvnește și pe care, cred eu, chiar îl merită. Se conturează acum mai multe opțiuni pe care Liviu Pleșoianu le poate avea: fie să rămînă pe poziție și să aștepte un viitor mai bun, fie să se desprindă și să își ia soarta în propriile mîini, cu un proiect politic nou.

La cum văd eu realitatea imediată, Liviu a ales deja să rămînă în partid, cu speranța că în august el are să fie nominalizat pentru candidatura PSD la Cotroceni. Si am convingerea că nu se va întîmpla, iar unul dintre principalele motive este că el, Pleșoianu, este mult prea curat pentru a fi ales președinte, mai ales că cei care numesc, de fapt, șeful de stat, doresc ca acesta să aibă cel puțin un ,,mîner” de care să fie ,,ghidonat”. Pleșoianu, așa cum este el acum, așa cum își construiește discursul, se încadrează mai bine pe o poziție de conducere a unui partid naționalist, decît a unui surogat social-democrat cu accente evidente antiromânești, mai ales de cînd actuala președintă, Viorica de la Videle, este la putere. Si nu este ,,la putere” de dragul unei funcții, ci este efectiv decisă să ducă PSD-ul în istorie. Viorica, această ,,femeie fantastică” a Teleormanului, închide astfel un cerc, făcînd ca atît opoziția, cît și puterea din România să fie, de fapt, în mîinile aceluiași grup de interese, oricare ar fi el. Iar pierderea masivă de electorat acum, cînd S.T.S. controlează votul, chiar că nu mai este o problemă.

Prostia și navitatea românilor sînt ceva extraordinar de mișto în această țară, în aceste timpuri. Mizînd pe lipsa totală de reacție a națiunii, care cred că a ajuns să se bucure că sînt distruși toți cei care doreau o țară cît de cît independentă, cei care conduc România, cei care ghidonează acum atît Cotroceniul, cît și Parlamentul și Palatul Victoria, să sperăm că sînt buni cu această țară și îi vor oferi un sfîrșit liniștit și scurt, și nu o vor chinui ani și ani pînă la epuizare.

În concluzie, PSD a murit pe data de 29 iunie 2019, și, chiar dacă mai vedeți în geamul partidului o doamnă blondă care vă rînjește fals, finalul este clar. PNL-ul, alături de ceilalți, se luptă pe unde poate pentru ca țările Europei să se înfrupte cît mai mult din națiunea română, și poate că se va ajunge inclusiv la despărțiri teritoriale, că oricum românilor nu le mai pasă. Să ne bucurăm, așadar, să renunțăm pentru cel puțin 100 de ani să ne mai gîndim la noțiunea de ,,stat”, de ,,constituție”, de tot, și să ne vedem liniștiți de viețile noastre, pentru că altceva nu ne mai rămîne de făcut. Iar cei care vor să facă ceva, Pleșoianu în cauză, să înțeleagă că nu are nici un fel de șansă să iasă președinte al României, chiar dacă 70% din populație îl votează. De ce? Pentru că în 1989 a fost o lovitură de stat, pentru că votul nu mai contează în România și pentru că nici un fel de partid românesc nu mai este, de fapt, al românilor. Și, peste toate acestea, trădarea României a fost făcută de toți românii, nu doar de politicieni.

În ceea ce îl privește pe Dragnea, da, îl consider deținut politic, dar peste toate acestea, îl consider un mare, mare naiv. Ca să nu zic prost. Și toți românii știu că domnia și prostia se cam plătesc.

Tano

Păreri și opinii