Război corupţiei – Lupta împotriva prostitului popor

in Război corupției

Motto: „Nimenea nu ştie pînă mîine. Ce se mai alege şi din noi“. (M. Beniuc)

 

E iarnă grea pentru România. La propriu şi la figurat. Ne întrebăm: cine vrea ca acest popor să nu facă nici un pas spre o adevărată libertate şi democraţie? Cine vrea să rămînem veşnic săraci, să fim furaţi, în continuare, să nu mişcăm în front? Cine vrea, de fapt, să rămînem o ţară nu de mîna a doua, cum spunea Traian Băsescu, ci de mîna a patra, poate? Cine îşi bate joc de tine, biet Popor Român?

Iată toate aceste întrebări, cu gust amar, acum, la mijloc de făurar, cînd ar fi trebuit să începem să zîmbim şi noi puţin a primăvară. Că prea ne săturasem, după un negru an, de ,,binefacerile” Guvernului Cioloş şi-al acoliţilor lui. Cel mai slab guvern din cîte s-au perindat la conducerea ţării, adus de Klaus Werner Iohannis ca să ne fericească. ,,Guvernul meu”, cum, cu emfază şi suficienţă (zic unii), a declarat cel care ar trebui să fie preşedintele României, şi nu al unei părţi din electoratul care l-a votat.

După alegerile din decembrie 2016, odată cu instalarea unui nou Executiv, rezultat din votul majoritar al românilor, care a venit cu un program bine închegat, menit să revigoreze şi să îmbunătăţească situaţia economico-socială a ţării, am fost martorii încrîncenării şefului statului faţă de noua echipă guvernamentală. Domnul prezident navetist a fost nemulţumit. Cum să vină ,,gaşca de penali” a lui Dragnea la putere? De ce să încerce să facă teleormăneanul cu ai lui şi ceva bun pentru amărîta de Românie şi pentru bieţii români? Nu se poate.

Şi, iarăşi, spun gurile rele, s-a pornit o aprigă luptă de a pune beţe-n roate: ba că programul nu e realizabil, ba că una, ba că alta. Cît a durat împotrivirea asta s-a văzut. Abia după două luni, bugetul a primit undă verde de la preşedinte.

Am ajuns la concluzia tristă că nu se urmăreşte decît dărîmarea acestui guvern. S-a căutat numai un moment prielnic. Şi a venit, mai întîi, incendiul de la „Bamboo“. Bine că acolo n-au murit oameni, ca la „Colectiv“! Că vinovat nu era Cioloş, ci noul Cabinet, care ar fi trebuit să cadă.

După mica ratare, a apărut o scînteie în mintea înfierbîntată a unora şi a domnului preşedinte, iscată de Ordonanţele alea nenorocite, cu graţierea şi cu schimbarea unor prevederi din Codul Penal. Cum să atenteze ,,gaşca de penali” la lupta împotriva corupţiei? Cum să se dea liber unor criminali, violatori ş.a.m.d.? Cum să scape de pedeapsă ,,penalii” Dragnea, Tăriceanu, Olguţa şi alţi ,,indivizi” nocivi din coaliţia PSD-ALDE? Ia să punem noi de-o răzmeriţă, să dăm jos guvernul ăsta şi să-i aducem pe-ai noştri, ăi mai buni. Poate chiar pe ,,mocirlosul” Dacian, ca să ne vîre mai adînc în noroi… Şi, ca la un semn, s-au mobilizat tinerii frumoşi şi maturii înţelepţi ca să iasă în stradă. Nu tot aşa a fost învins Ponta, alt nevolnic penal? Vă amintiţi cinica declaraţie acuzatoare: „A fost nevoie să moară oameni ca să cadă acest guvern“. De ce n-ar merge magica metodă revoluţionară şi de data aceasta?

…Au avut loc lupte teribile, de stradă. Asaltul asupra Guvernului, ales prin voinţa poporului. Ce coctailuri Molotov! Ce petarde! Jandarmii au ţinut, însă, piept. S-a lăsat şi cu ceva răniţi. Bine c-a dat Dumnezeu şi n-au fost şi morţi. Dar lucrurile nu s-au liniştit prea repede. Cine a provocat haos, cînd noi avem nevoie de linişte? Cine a fost, totuşi, erou, că victima se cunoaşte? Nu cumva un domn înalt şi cu rînjet sfidător, care a descins la manifestaţie, în mijlocul mulţimii, ca să-i îndemne pe răzvrătiţi (unii cu bune intenţii) la o şi mai aprigă luptă de încălcare a ordinii de stat? Nu cumva el ar putea avea o oarecare vină? Cu geaca roşie, ca să fie vizibil în mulţime, i-a sfătuit să nu se lase, că ţara nu trebuie să aibă pace. Şi, eventual, să cadă de la guvernare această ,,gaşcă de penali”.

Victima, de fapt, nu poate fi decît una: România. Deja se aud voci dinspre stăpînii europeni şi americani, care spun că nu e bine ce facem. Că lupta anticorupţie, condusă de blînda doamnă Codruţa-drăguţa, trebuie să continue cu şi mai mare înverşunare şi cu orice preţ. La fel şi lupta împotriva prostitului Popor Român.

GEORGE MILITARU

Păreri și opinii