Război corupţiei S-a dat drumul la nebune, fraţilor! Motto: „Ţaţo, mor!“. (I. L. Caragiale)

in Război corupției

Ar trebui, zău aşa, să rîdem zdravăn, dacă nu ne-ar podidi plînsul. Uitaţi, aici, două declaraţii sincere, date, pe gaura gurii, de două personalităţi ,,autentice” ale superbei scene politice româneşti. Citiţi şi vă minunaţi! „Îl pot bate pe Victor Ponta în orice competiţie, inclusiv în aceea pentru preşedinţia ţării!“, a declarat, semeaţă, Nimfa din Pleşcoi. La aceste vorbe de duh, am putea spune, fără să greşim: Haida-de, că-i bună! Asta chiar că-i nebună! De unde ştii, matale, cucoană, c-o să-i baţi pe toţi? Ai uitat cîte bătăi – electorale, desigur – ai încasat?! Ai uitat c-ai intrat în Sfatul Ţării datorită unui criteriu tembel de vot?! Cum, adică, să ieşi pe locul doi, în colegiul în care ai candidat, şi, în final, să cîştigi alegerile?! Ai uitat că, oricît de mult te-a susţinut iubitul tău preşedinte, ai pierdut şefia PDL, în favoarea buldogului Vasile Blaga, situaţie care l-a supărat aşa de tare pe Traian Băsescu, încît i-a abandonat pe ciracii săi (Adio, PDL!), şi şi-a format partiduleţul unde te-a pus mare şefă?! Şi-atunci, de unde atîta tupeu?! Crezi c-o să te sprijine, în continuare, şeful tău de Stat nopţile la sfat şi la muncă asiduă? Nu mai merge, fiindcă e, şi el, ocupat acum – are probleme serioase cu frati-su, care cam zace la-nchisoare – şi, chiar dacă l-a vîrît, oleacă, pe Varan la pîrnaie, e neliniştit, sărmanul, că prea multe necazuri îi provoacă ăştia de la Antena 3! De curînd, un ins, ciufut şi scormonitor, de pe-acolo a descoperit un fapt aproape incredibil: pe cînd era Băsescu Traian primar al Bucureştilor, cică ar fi dat, numai într-o singură zi, 135 de apartamente, unui şmecher şnapan, aruncînd în stradă atîţia oameni nevinovaţi. Dacă e adevărat, un alt Dosar Penal i se va coace, cu siguranţă, şi va fi dat pe piaţă în cîteva luni, cînd Băsescu ,,va scăpa” de imunitate. De parcă nu-i ajungeau Dosarul cu Nana, cu acea casă din Mihăileanu, cu al său cumătru Bercea, în care e ,,destul de foarte implicat” ş.a.m.d. Şi-apoi, de vechiul ,,Dosărel” cu Flota, pierdută ca-n Triunghiul Bermudelor, ce să mai zicem?! Dacă se va reîncălzi ciorba, nu va mai avea timp s-o protejeze pe adorata sa Elena Udrea. Aşa că, stimată Elena, o să-l baţi, tu, pe Ponta cînd o zbura porcul! Asta şi pentru că purceaua e cam moartă-n coteţ (proverb românesc)!

Cît despre cealaltă ,,personalitate” de pe scena politică românească, Monica Macovei, aceasta s-a lăudat cu DNA-ul. Dar, de ce n-a spus şi cît de mult l-a iubit ea pe Matroz, pe care l-a slujit cu credinţă, de i-a băgat pe toţi adversarii acestuia la răcoare şi i-a protejat, cît a putut de mult, pe balaurii de dreapta?! Sau, şi mai grav, c-a minţit, ca o mitomană tupeistă, în înaltul for de la Bruxelles, afirmînd că, la Referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 2012, s-au măsluit 1.000.000–2.000.000 de buletine de vot?! Şi, în plus, de ce nu spui, stimată ex-procuroare comunistă, că, de blîndă ce erai, îi maltratai pe arestaţi, în regimul pe care, acum, îl blamezi, dar pe care l-ai slujit cu sîrg?!

În final, o ultimă întrebare, adresată amîndurora: Cum o să vă înţelegeţi dumneavoastră, doamnelor, într-o dispută electorală televizată? Ne închipuim cum vă veţi lăuda cu ,,marile” realizări de pînă acum, dar şi cu cele viitoare. Dvs., doamnă Elena Udrea, veţi aminti, cu siguranţă, de grija deosebită pe care aţi avut-o pentru cei cărora le-aţi construit parcuri prin păduri şi terenuri de fotbal în pantă. Iar dvs., doamnă Monica Macovei, vă veţi lăuda cu DNA-ul, propria creaţie, de altfel, cu care aţi băgat atîţia oameni nevinovaţi la închisoare. În concluzie, ambele candidate merită să-i ia locul lui Traian Băsescu la Cotroceni – ca să ducă mai departe ,,reforma” statului, înfăptuită de acesta, cu trudă, timp de 10 ani, şi ca să-i îndeplinească, totodată, o ultimă dorinţă: să ajungă premier, ca să conducă tot el!

George Militaru

Păreri și opinii