RECVIEM PENTRU UN POLIŢIST-EROU, CARE DIRIJEAZĂ ACUM CIRCULAŢIA ÎNGERILOR…

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

– România nu trebuie să devină paşalîc turcesc

şi nici gazdă a celei mai mari moschei din Europa –

 

Pînă la urmă, după 3 săptămîni de luptă cu moartea, agentul de circulaţie Gh. Ionescu a încetat din viaţă. Atîta i-a fost scris să trăiască. El a fost ucis de un nemernic, care conducea beat, cu 200 km la oră, şi l-a acroşat intenţionat, tîrîndu-l nu mai puţin de 300 de metri. Am auzit voci care spuneau că n-are importanţă faptul că era turc – putea fi oricine, de orice naţionalitate. Ba eu cred că are importanţă. Deocamdată, barbaria asta a făcut-o un turc, nu un român, nici un german, nici un francez etc. De unde atîta inconştienţă criminală la un musulman care a făcut o avere colosală pe meleagurile noastre, vînzînd… veioze? Ce-o fi fost în capul lui, turmentat de aburii alcoolului? Pe la el, prin ţară, o mai fi îndrăznit cineva o astfel de nelegiuire? Eu cred că nu.

Numai aici, pe meleagurile noastre, a fost posibilă o asemenea scenă de coşmar. Cîte abuzuri şi porcării mai făcuse nenorocitul ăla de turc pînă atunci, încît a crezut că i se permite orice? Cîte şpăgi dăduse, de-a scăpat cu carnetul neridicat? El se credea la adăpost, fiind putred de bogat. Acum, va putrezi de tot, în puşcărie.

Sacrificiul acestui tînăr poliţist român ar trebui să fie pilduitor. A opri pe cineva în trafic pentru a-l şicana, e una. A-l opri fiindcă a greşit – e alta, iar cuvîntul de ordine e fermitatea. Nu mai trebuie toleraţi, cu nici un chip, beţivi la volan. Sau maniaci ai vitezei. Sau bolnavi de vedetism, care cred că li se îngăduie orice obrăznicie. Nu mai ştiu ce s-o fi întîmplat cu odrasla senatoarei (?!) PD Sorina Plăcintă, care lovise pe cineva, intenţionat, cu maşina. E liber individul? E după gratii? Ştiu, însă, ce eforturi disperate făcuse maică-sa să-l scoată basma curată. Fiindcă ea făcea parte din gaşca portocalie şi-l sponsorizase, din greu, pe Traian Băsescu! Periodic, societatea românească a luat cunoştinţă de astfel de beizadele, care şocau prin neobrăzare şi prin protecţia oferită de părinţi. Cum ar putea să se apere un simplu agent de circulaţie în faţa progeniturii unui prefect, sau ministru, ori general? Cei mai mulţi dintre poliţişti au preferat să închidă ochii, ca să nu zboare. Ei ştiau, foarte bine, cu ce sistem au de-a face, aşa că au apărat pîinea lor şi a copiilor lor. Amară pîine…

Totuşi, unii au făcut o notă aparte. Au vrut să aplice Legea, cu orice preţ. Chiar şi cu preţul vieţii. Un astfel de temerar a fost Gh. Ionescu. Nu degeaba era poreclit Dulăul. Mare iubitor de cîini, eu ştiu că dulăii nu suportă mirosul de alcool. Îi latră şi chiar îi compostează pe beţivi. Aşa s-a crispat Dulăul cu epoleţi cînd l-a adulmecat pe turcaleţ. Care făcea aici, pe meleaguri româneşti, ce nu i se permitea în lumea musulmană. Am vizitat atîtea ţări închinate lui Allah – Iran, Libia, Egipt, Maroc, Kazahstan, Uzbekistan – unde n-am putut pune nici măcar un strop de alcool în gură, nici măcar un inofensiv pahar de bere. Dar ienicerul pripăşit la noi a băut ca porcul. Şi s-a dat Soliman Magnificul. Cine mai era ca el? Indiferent cine l-ar fi oprit în trafic, el dădea un telefon şi rezolva totul. Ştia, bine, cu ce ţară avea de-a face. Cum credeţi că agonisise, el, un pîrlit, o avere de zeci de milioane de euro? Mînjise în stînga şi-n dreapta. Asta pînă într-o zi…

Tristă duminică, acest 23 august 2015! A fost jale mare la Cimitirul Ghencea Militar. O revoltă surdă clocoteşte în inimile românilor. Cum adică, vine o liftă spurcată şi ne umileşte, la noi acasă, semănînd doliu printre români? Cînd va lua sfîrşit batjocura asta? Ne putem imagina ce debandadă va fi cînd – Doamne fereşte – se va construi, la Bucureşti, cea mai mare moschee din Europa, uvertură, sigură, a islamizării României.

Dumnezeu să-l ierte pe poliţistul-martir Gh. Ionescu! Fie ca Tatăl Ceresc să le dea românilor mintea cea de pe urmă şi să-i înveţe să-şi ţină rangul şi să fie stăpîni, la ei acasă. Spuneţi un NU hotărît valurilor de venetici care încearcă să se stabilească pe teritoriul României. Ne ajung ţiganii. Destul! N-au decît să meargă unde vor vedea cu ochii. Românii sînt toleranţi, dar nu sinucigaşi.

CORNELIU VADIM TUDOR

23 august 2015

COMENTARII DE LA CITITORI