Reginele desfrîurilor din lumea antică (2)

in Lecturi la lumina ceaiului

Sex oral cu 100 de nobili
Cleopatra a devenit regina Egiptului în Secolul I î.Chr. şi a rămas în istorie datorită miturilor despre relaţiile amoroase pe care le-ar fi avut cu conducătorii Imperiului Roman Iulius Cezar şi Marc Antoniu şi cu regele iudeu Irod. Alte legende i-au adus în atenţie senzualitatea, însă unele dintre ele au prezentat-o în ipostaze defăimătoare. Potrivit unuia dintre mituri, Cleopatra a fost înfăţişată ca făcînd sex oral într-o noapte unui număr de 100 de nobili şi militari romani. Într-o altă relatare despre regina Egiptului se spune că ar fi primit de la Iuliu Cezar, în dar, un falus din aur. Iar o legendă care a circulat pe seama Cleopatrei o prezenta ca fiind atît de atrasă de plăcerile sexuale, încît, fiind nesatisfăcută de jucăriile sale sexuale, ar fi cerut să i se confecţioneze un vibrator, dintr-o tărtăcuţă în care au fost introduse albine vii. Cleopatra ar fi fost căsătorită cu doi dintre fraţii săi, arată alte mărturii ale vremii sale.
Agrippina, împărăteasa care şi-a sedus fiul
Iulia Agrippina, mama adoptivă a împăratului roman Nero, a trăit în primul secol al erei noastre şi a devenit celebră şi pentru relaţia incestuoasă pe care a avut-o cu fiul său, în dorinţa de a acapara puterea asupra Imperiul Roman. Potrivit unor istorici, relaţiile sexuale dintre cei doi erau cunoscute de cetăţenii Romei. Mama şi fiul ei nu se ascundeau nici atunci cînd erau plimbaţi cu lectica pe străzile oraşului. Agrippina a sfîrşit, însă, în urma unui complot pus la cale de Nero, cînd ea s-a opus uneia din aventurile lui. Împăratul a ordonat uciderea mamei sale vitrege, iar potrivit mărturiilor unor autori antici, a fost cel care, găsindu-i trupul fără suflare, şi-a luat adio de la ea sărutîndu-i sînii. Ca să fie sigur de moartea Agrippinei, Nero s-ar fi dus să-i vadă cadavrul – „şi dezvelind-o, o privi peste tot şi cercetîndu-i rănile, pronunţă în fine o vorbă mult mai nelegiuită decît însuşi omorul, căci zise «nu ştiam că am o mamă aşa de frumoasă»”, informa istoricul roman Dio Cassius.
Cele trei surori ale împăratului Caligula
Unul dintre cele mai controversate personaje ale Romei Antice a fost împăratul Caligula, cel care ar fi transformat Capitoliul într-un imens bordel ocupat cu dame de companie, multe din acestea fiind soţiile şi fiicele nobililor ucişi în mod barbar de împărat. Cruzimea lui Caligula avea proporţii nebănuite, acesta violîndu-şi în public chiar şi surorile, pe Iulia Agrippina, Iulia Drusilla şi Iulia Livilla, uneori chiar pe mesele pline cu mîncare, în faţa invitaţilor. Alţi autori antici susţin, însă, că surorile împăratului erau cele care îi permiteau acestuia să le folosească drept prostituate şi să aibă relaţii sexuale cu ele.
Viaţa amoroasă a regelui Matia Corvin
Două dintre soţiile lui Matia Corvin i-au murit la 15 ani, iar amanta i-a adus singurul fiu. Matia Corvin a fost căsătorit de trei ori, însă nici una dintre soţii nu i-a adus un moştenitor. În schimb, a făcut-o amanta Barbara. Două dintre consoartele lui au murit în jurul vîrstei de 15 ani, Elisabeta de Cilli, din cauza unei boli, iar Ecaterina de Podebrady, în urma unor complicaţii din timpul naşterii. Beatrice de Aragon, ultima soţie a regelui, a intrat în conflict cu acesta, refuzînd ca fiului său nelegitim să-l urmeze la tron.

(va urma)
DANIEL GUŢĂ

COMENTARII DE LA CITITORI