România a declarat stare de urgenţă

in Umor "politicianist"

 

Pentru prima oară în ultima sută de ani, România este nevoită să apeleze la ţările vecine pentru a face faţă urmărilor Sărbătorilor Pascale. Numărul celor prea îndopaţi cu specialităţi culinare de Paşte a depăşit capacitatea serviciului de ambulanţă, astfel încît Guvernul Grindeanu a fost nevoit să apeleze la ţările vecine pentru suplimentarea numărului de Salvări.

„Dacă pînă acum ne îmbătam cu apă rece că avem un sistem de sănătate puternic, care poate face faţă inclusiv unui cutremur, acum ştim că sîntem total depăşiţi“, a declarat Grindeanu, primul birocrat de la Palatul Victoria, adăugînd că „am suplimentat cu 500 de noi unităţi numărul ambulanţelor din România, necesarul maxim fiind alocat judeţelor din sud şi din Moldova, în Ardeal nefiind încă nevoie, din fericire lipsa unei autostrăzi făcînd practic imposibilă intervenţia acolo“.

Din totalul de 500, cele mai multe ambulanţe au fost puse la dispoziţie de către Republica Moldova şi Serbia, Bulgaria avînd probleme mari cu românii care petreceau Paştele pe litoralul bulgăresc, iar Serbia şi-a amintit că Sebastian Ghiţă va suporta costul acestui ajutor.

Sărbătorile Pascale au fost, ca în fiecare an, un prilej de a pune la încercare serviciul de ambulanţă şi sistemul de sănătate. Românii traversează, pe lîngă Învierea lui Isus, şi îndoparea cu specialităţi culinare, consumate în cantităţi industriale, cît să ajungă pînă la Crăciun.

„Vom face o propunere companiilor multinaţionale să inventeze urgent un motiv de decimat curcanii de Rusalii, astfel încît să avem puntea atît de necesară calmării dorinţei de îndopare a românilor“, a mai precizat Grindeanu.

DA

COMENTARII DE LA CITITORI