România a pierdut încă o dată

in Polemici, controverse

La cald vorbind, nici nu mă bucură și nici nu mă întristează picarea Guvernului, a premierului Dăncilă, a PSD-ului în general. Știu că nu are să se schimbe nimic în România, că doar fețele diferă și cam atît. Cînd e vorba de accesul la huzurul politic, toți sînt frați, și, chiar dacă îi mai vedem încordîndu-și mușchii în mod suburban pe la TV, nu înseamnă că se schimbă ceva.

Nu știu acum ce are să se întîmple în mod exact, poate că Ana Birchall, omul de încredere al ambasadorului Hans Klemm, are să fie premier, sau poate doar interimar. Poate că nu. Rămîne să vedem. Cert este că realitatea va fi aceeași, resursele naturale vor pleca poate mai rapid de la noi, taxele vor crește, românii vor fi tot mai săraci, iar comisioanele la contractele cu statul vor crește, de asemenea. Procurorii vor fi și mai puternici, judecătorii tot mai timorați, iar avocații… vor fi și ei pe acolo. Justiția nu va fi oarbă, așa cum nu cred că a fost nici în ultimele sute de ani. Nimic nou pentru românul de rînd – schimbări majore la trădători și liniște și bani la perdanți. România a mai pierdut încă o dată.

Klaus are, pentru a doua oară, posibilitatea de a avea ,,Guvernul meu”, dar, din fericire, nu au mai murit 70 de tineri pentru îndeplinirea acestei dorințe. Presupun că primele măsuri ale noii guvernări vor fi legate de ,,integrarea Justiției” astfel încît el, Klaus, și gașca lui, să fie apărați de hoți. Se vor reface niște OUG-uri prin care multinaționalele vor cîștiga mai mult în detrimentul României și vor fi puse la punct alte chestiuni menite să îi răsplătească pe cei care asigură liniște și protecție președintelui și conducerii partidului care îl susține. Dacă e să vorbim sincer, dacă toți românii ar fi sinceri cu ei înșiși și ar avea curaj să vorbească, politicienii actuali, în frunte cu premierul demis și cu președintele României, prin faptelor lor, au dovedit că sînt trădători autentici ai națiunii. Locul lor, dacă trăiam într-o țară normală, era în altă parte, una ceva mai răcoroasă și strîmtă, și nu în funcțiile lor actuale. Prin invocarea protecției străine, prin suprataxarea românilor și eliminarea României din zona dezvoltării economice, prin oferirea resurselor naturale și nu numai, către partenerii strategici, în schimbul unei șepci, toți cei care s-au perindat pe la putere în ultimii 30 de ani, fără excepție, merită pușcărie pe viață, confiscarea averilor pînă la al treilea grad de rudenie, și ștergerea lor definitivă din istorie. Nimeni să nu își aducă aminte vreodată de ei, nimeni să nu le pomenească vreodată numele și să cadă pentru totdeauna în uitare. Asta le este, de fapt, pedeapsa. Dar uite că, la adăpostul prostiei, al ignoranței și al lașității românilor, ei stau bine merci pe putere și pe bani, și urinează de sus pe mulțime, sub pretextul că sînt aducători de speranță.

Guvernul Dăncilă a căzut. PSD, și el. Taxele vor fi la fel de mari, prețurile vor fi la fel de umflate, benzina va costa la fel de mult, sărăcia va rămîne la fel de prezentă, iar speranța celor care încă mai stau în România se reduce, în mod constant, la fiecare patru ani.

Tano

Păreri și opinii