România, între Laura şi Izaura

in Lecturi la lumina ceaiului

AUTO-DENUNŢ: I-AM DAT ŞEFEI DNA O ŞPAGĂ DE 200.000 DE SĂRUTĂRI!

 

În 1917, marele poet italian Gabrielle d’Annunzio era pilot şi primise misiunea de a bombarda Viena. Numai că el, în loc de bombe, a aruncat asupra Oraşului Muzicii o ploaie de bileţele şi scrisori parfumate, cu inimioare colorate, pe care se afla o declaraţie de dragoste: „Viena, ti amo!“ – „Viena, te iubesc!“.

Tot astfel voi face, şi eu, în aceste zile, cu Laura. Nu, nu e vorba despre iubita unui alt poet italian, Petrarca. E şefa DNA. Din capul locului, voi spune că n-o cunosc, n-am văzut-o, în viaţa mea, în realitate. Ba chiar, de cîteva ori, am găzduit, în publicaţiile mele, unele texte critice la adresa ei – scrise de colaboratori. Dar, o dată cu trecerea timpului, am priceput că fata asta îmi seamănă în multe privinţe: e şi cinstită, şi luptătoare! Şi ce luptătoare! Cu caracatiţa înspăimîntătoare a Mafiei. Aflată în fruntea DNA, Laura Codruţa Kövesi şi echipa ei de incoruptibili taie în carne vie, nu ţin cont de partide, interese, intervenţii. Felicitări. Abia acum începe să funcţioneze Justiţia în ţara asta. Personal, fac parte dintre acei oameni care laudă extrem de rar. Am motivele mele, prea multă lume m-a dezamăgit. Totuşi, pe tînăra asta din Mediaş mă simt dator nu numai s-o laud, ci să o ajut şi să o încurajez: da, aceasta e partea cea bună a baricadei, aceasta e direcţia sănătoasă, nu te lăsa, mergi înainte, fata mea! Nu eşti singură. Aplică Legea, indiferent de presiuni, intimidări, ameninţări. Nici un om cu mintea întreagă nu se uită în gura de canal a ţigăncii Izaura – sclava lui Dan Voiculescu şi a lui Pavel Abraham. Disperaţi că nu le-a ieşit sinistra cacealma, aceştia trag împrăştiat, încercînd să se agaţe de anchetatori pentru a-i prăvăli în mocirlă, alături de ei.

Pot interlopii să spurce totul în ţara asta? Atît de rău am ajuns, ca popor? E limpede că s-a intrat într-o nouă epocă. „Era Ticăloşilor“, de care scria Marin Preda, în „Cel mai iubit dintre pămînteni“, s-a metamorfozat în „Era Sataniştilor“. Adică a acelora care nu au nimic sfînt. Nu s-a zis, şi despre mine, că i-aş fi furat leafa unui şofer, pe care chiar eu îl angajasem, de milă? Aşadar, eu îi dădusem leafa, dar tot eu i-o… furam (?!). Astăzi, derbedeul e în puşcărie, fiind prins, la Oradea, cu droguri şi cu trei prostituate, pe care le dusese acolo, ca „peşte“, la petrecerile deochiate ale unor unguri bogaţi. Acelaşi putregai social a umplut un site-pirat, „Cronica Română“, cu invenţia că eu aş avea un cont de 3.500.000 de euro, într-o bancă din Olanda (?!). Cum se poate apăra un om cinstit de invazia căpuşilor, limacşilor, rîmelor libidinoase care murdăresc tot ce ating? Eu am posibilitatea să dau de pămînt cu lichelele: sînt pamfletar, am două publicaţii puternice şi credibile – dar sportiva din fruntea DNA? Ea ce ar trebui să facă, pentru a nu antrena şi instituţia într-o polemică şi o disculpare nefirească? „Cine se scuză se acuză“ – zic francezii. Nu-i nimic, o voi apăra eu pe Laura Codruţa Kövesi. De ce? Pentru că merită. Mi-a cîştigat încrederea. Dă-i bătaie, fata tatii! Faci foarte bine ceea ce faci. Viaţa asta tumultuoasă, într-o ţară în care, deocamdată, nu mai funcţionează decît Legea Junglei, te-a făcut să treci de la un sport nobil – baschetul – la sporturi extreme şi dureroase, dar izbînda va fi a ta. Dă cu hoţii de pămînt! Acolo unde te-a scuipat o pirandă analfabetă, minţind (la ordin) că ţi-ar fi dat 200.000 de euro, te sărută preşedintele moral al României. Nu numai eu, ci din ce în ce mai multă lume te preţuieşte.

Corneliu Vadim Tudor

17 iulie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI